Riksja Travel Sicilië

Naar boven

Cefalu - Sicilie

Zeeën van tijd in Cefalú

bouwsteen

 • Reisschema:
  Cefalú
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 215,- p.p. bij 2 personen
✓ Ontspannen op het brede zandstrand

✓ Zwemmen in het kristalheldere water van de Tyrreense zee

✓ Knus vissersplaatsje in middeleeuwse sfeer

✓ Slaap in een klassieke B&B in het oude centrum

✓ Optioneel bij te boeken: boottocht bij Cefalu

Sicilië - Cefalu
Decorative torn edge

Dag 1 – aankomst Cefalú

Sicilië heeft een prachtige kustlijn, met zandstranden, kiezelstranden en verscholen baaien. Wij kiezen liever niet voor de toeristische badplaatsen rond Catania, maar voor relatief rustige plekken, zoals de omgeving rond Cefalú. Toegegeven, ook hier vind je ’s zomers heel wat toeristen, maar toch in minder grote hoeveelheden dan elders. Het centrum van het vissersplaatsje ademt een middeleeuwse sfeer en omdat Cefalú tegen de berg is opgebouwd, heb je vanuit verschillende straatjes een geweldig uitzicht over de terracotta daken van de huizen en in de verte te zee. Middags is het centrum een aantal uur gesloten voor verkeer. Wij kwamen op tijd aan, maar kozen ervoor de smalle, hectische straatjes te vermijden en buiten het centrum te parkeren. Tijdens je verblijf slaap je op een rustig plekje, buiten het centrum van Cefalú, namelijk een agriturismo aan de kust. Deze verbouwde boerderij staat tussen de fruit- en olijfbomen. De eigenaresse produceert zelf olijfolie en jam, en een deel verkoopt ze ook. De accommodatie heeft een typisch Italiaanse buitenkeuken, waar de gasten gebruik van mogen maken. Je kunt hier dus zelf een verse pasta op tafel toveren, als je wilt. Je slaapt in een klein chalet met uitzicht op zee. Een trap aan de overkant brengt je naar een kiezelstrand waar je in alle rust kunt zonnebaden en snorkelen..

Decorative torn edge

Dag 2 – Cefalú, Sicilië

Vul je dagen met dat waar jij zin in hebt. Genieten van zon, zee en niks doen op het strand. Er zijn verschillende stranden in de omgeving van Cefalú. Vanaf het centrum loop je zo naar het gouden zandstrand van het vissersplaatsje. Een prachtig strand, maar ’s zomers best druk. Het strand van Sant’Ambrogio, zo’n zes kilometer verder, is een stuk rustiger. Je ligt hier op een mix van zand en kiezels, zonder dat je praktisch bij de buurman op schoot hoeft te kruipen. Caldura ligt op vijf kilometer en is een kiezelstrand, maar heeft daardoor wel ontzettend helder water. Het strand wordt omringd door groene bomen en rotsige kliffen.
Liever actief? Op ruim een uur het binnenland in rijden, vind je Parco Aventura Madonie, waar je al klauterend een parcours volgt tussen de boomtoppen. Met een kaart en kompas navigeer je door het bos, waarbij je obstakels omzeilt. Een speeltuin voor volwassenen, die trouwens ook heel leuk is voor (oudere) kinderen. Als je wilt, kunnen we de kaartjes alvast voor je regelen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Cefalú

Aan de andere kant van de stadsmuur van Cefalú loopt een wandelpad. Het ligt aan zee en loopt van de oude haven tot aan de vuurtoren. Langs het pad zijn meerdere stadspoorten waardoor je het centrum kunt bereiken. Je kunt dwalen door de smalle straten van het centrum en winkeltjes bezoeken.  De Normandische kathedraal op het centrale plein stamt uit de 12e eeuw. Bij binnenkomst valt je oog direct op de mozaïeken afbeelding van Christus. We raden je aan deze eind van de dag te bezoeken. De meeste dagjesmensen hebben de stad dan al verlaten en de manier waarop de zon dan naar binnen schijnt, geeft het geheel een magisch sfeertje. Op het plein voor de kathedraal zijn verschillende restaurantjes. Wij aten ’s avonds de ‘catch of the day’ met uitzicht op een verlichte kathedraal.

Decorative torn edge

Dag 4 – vertrek Cefalú

Na het ontbijt is het tijd om je spullen te pakken. Is dit het einde van je reis dan rijd je vanuit hier in ongeveer een uur naar de luchthaven van Palermo. Vlieg je vanaf Trapani of Catania, dan dien je rekening te houden met twee uur.

Blijf je nog wat langer op Sicilië? Duik dan terug in de tijd bij de tempelvallei van Agrigento. Of combineer ontspannen modderbaden met lava spuitende vulkanen tijdens een paar dagen eilandhoppen op de Eolische eilanden.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Zeeën van tijd in Cefalú

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

varen bij Cefalú Sicilië
kust Cefalú
vissersbootje Sicilië
zelf varen Cefalú
catch of the day
Variant
1

Boottocht Cefalú

 • Reissom:
  Vanaf € 63,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Vaar zelf met een rubberboot door de baaien van Cefalú

Misschien wel de leukste manier om kustplaats Cefalù te ontdekken is per boot. Manoeuvrerend tussen de vissersbootjes heb je een mooi uitzicht op de stad die tegen de berg op gebouwd is. Wij regelen een gemotoriseerde rubberboot waarmee je jezelf rond kunt varen, zonder vaarbewijs. Zie hoe de vangst van de dag wordt binnengehaald en ga af en toe voor anker voor een verfrissende duik.

Decorative torn edge
Variant
2

Mountainbiken in de Madonie Mountains met e-bikes

 • Reissom:
  Vanaf € 47,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Halve dag huur van e-bikes

Op ongeveer een uur rijden van Cefalú ligt Petralia Sottana in het National Park Madonie Mountains. Het plaatsje  alleen al is de rit waard. Hier staan e-bikes voor je klaar. Je krijgt een aantal routes en kaarten mee (ook beschikbaar als downloads). Fiets door het nationaal park over bergpaden, door bossen en langs meren. Vanaf 1000 meter hoogte kun je met wat geluk in de verte de Aeolische eilanden zien liggen. Het terrein is bergachtig en enige ervaring met mountainbiken is handig. Met e-bikes is het goed te doen.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Sicilië - agrigento
bouwsteen

Agrigento tempelvallei

 • Agrigento
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 75,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
eilandhoppen Eolische eilanden bij Sicilië
bouwsteen

Vulkanisch eilandhoppen langs Stromboli

 • Vulcano - Stromboli
 • 5 dagen / 4 nachten
 • vanaf € 475,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern