Menu background

Naar boven

Rondreis Puglia

Inspiratie voor jouw komende Puglia-reis

blog

Overnachten in authentieke trulli-huisjes, traditioneel koken met een Italiaanse mamma, verdwalen in relaxte vissersbaaitjes of bijkomen aan de Ionische kust. In Puglia ervaar je het zorgeloze Zuid-Italiaanse leven waar morgen net zo belangrijk is als vandaag. De omgeving is gevuld met olijfboomgaarden en ruige kalksteenkusten, maar ook met azuurblauw water en witte zandstranden. Deze heerlijke regio heeft letterlijk voor ieder wat wills en staat bekend om haar openheid en vriendelijkheid.
Decorative torn edge
Geschreven op
donderdag 17 juni
Geschreven door
Tom Acda
Delen op social media
Auto huren Puglia
Alberobello
Polignano a Mare Puglia
Vissersdorp Italië
Puglia Italië
Pasta maken
Matera

Dit mag je niet missen in Puglia

Polignano a Mare

Het vissersdorp Polignano a Mare in het noorden van Puglia wordt omringd door kalkstenen rotsen, vissersbaaien en een azuurblauwe zee. Proef lokale specialiteiten en ontdek de meest verstopte plekjes tijdens een tuktuk-tour. Overnachten doe je midden in dit charmante dorp wat enkel door de Italianen zelf bezocht wordt. Hier je Puglia-reis starten is de ideale manier om weg van de massa te wennen aan het Puglia-tempo.

Puglia dorp
Puglia Alberobello

Alberobello

Een stukje zuidelijker kun je dit dorpje niet overslaan. Hier staan traditionele trulli, waar nog steeds in gewoond wordt. Het zal je verassen hoe ruim deze huisjes van binnen nog zijn wanneer je overnacht in één van deze kegelvormige huisjes. De omgeving hier is groener en heuvelachtiger dan het zuiden, wat Puglia juist zo’n diverse regio maakt. 80% van de Italiaanse olijfolie komt ook uit deze regio en dat proef je het beste bij één van de vele olijfolie-boerderijen.

Salento

Het uiterste punt van de hak van de laars wil je gewoon gezien hebben. Deze iconische regio voelt als het einde van de wereld, met enkel uitzicht over de zee. In de Salento-regio ontdek je de twee kustlijnen die de hak omringen. De ene kustlijn is ruiger en gevuld met kleine vissersdorpjes en baaitjes, waar je optimaal kunt genieten van een vers gevangen vis. De andere kust is om te relaxen op een van de vele witte zandstranden met azuurblauw water, dat op een lekkere tempratuur is.

Salento regio
Lecce Puglia

Lecce

De witte barokstad Lecce is een verassing tijdens je reis door Puglia. Terwijl je loopt door de smalle straten in het autovrij centrum, zie je de witmarmeren gebouwen en ruïnes om je heen. Het liefst gaan wij hier met een Italiaanse Mamma op pad langs lokale markten. Zo zie je de stad volgens ons het beste en kom je echt in contact met de mensen. Samen met Maria kies je enkel de meeste verse lokale producten om samen een heerlijk pasta recept te maken. Dit is letterlijk cultuur proeven!

Matera

Eigenlijk nét buiten Puglia, maar wij vinden het hier wel echt gaaf. Matera staat bekend om grotwoningen die schuilplaatsen voor kloosterlingen waren. Nu kun je hier uniek overnachten midden in de stad, omringt door kerken en palazzo’s. Het liefst lopen we rond in het oude deel van de stap en verdwalen we door de vele straaten. Wil je een route volgen, dat vonden wij dat de Itinerario Turistisco de stad het beste liet zien. Je komt hier niet alleen langs de mooiste uitzichten over Matera, maar ook langs de verstopte plekken.

Italië rondreis, Matera

Bekijk onze Puglia-bouwstenen

Wij vinden voorpret één van de leukste dingen van reizen. Dromen van waar je heen gaat en hoe de dagen eruit zullen zien. Met onze bouwstenen kun je alvast beginnen aan de voorpret door op jouw eigen manier een Puglia-reis samen te stellen. Op die manier doe je wat jij wilt en kun je wel ineens heel snel die droomreis gaan boeken. Opzoek naar een reis die door onze Italië-experts zelf gemaakt is, bekijk dan onze rondreizen.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

vakantie Puglia
rondreis

Zuid-Italië: van de Amalfikust tot Puglia

 • Sorrento – Amalfikust – Polignano a Mare - Lecce - Salento
 • 12 dagen / 11 nachten
 • vanaf € 1483,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Lecce, Puglia
bouwsteen

Lecce: geheime recept van Puglia

 • Lecce
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 380,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Puglia pasta workshop
bouwsteen

Ostuni; olijven en orecchiette

 • Ostuni
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 463,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Matera Sassi grotwoningen
bouwsteen

Grotwoningen in Matera

 • Matera
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 286,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Wijnproeverij
bouwsteen

Tuktuk langs de kust; Polignano a Mare

 • Polignano a Mare
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 398,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge