Riksja Travel Bouw je eigen reis

Naar boven

Hotels met een hart

Slapen met een goed gevoel? We laten je graag kennis maken met onze 'hotels met een hart'. Dit zijn hotels die meer doen dan alleen zorgen voor een comfortabel verblijf, ze zetten zich in voor de lokale gemeenschappen, natuurbehoud of maken op een andere manier een positieve impact. Ze maken jouw rondreis compleet én dragen bij aan onze doelstelling om 85% van ons landarrangement lokaal terecht te laten komen. Hieronder geven we je alvast een kijkje in een aantal van deze hotels.
Decorative torn edge

Slaap in een boomhut

Midden in de jungle van Boca Tapada in Costa Rica vind je een hotel met een hart. De eigenaren van deze ecolodge zorgen voor de biodiversiteit in de omgeving en nemen je graag mee om bomen te planten. Daarnaast zorgen ze voor werkgelegenheid in dit verborgen stukje jungle waardoor het geld terugvloeit naar de community.

Dompel je onder bij de Masai

Verblijf bij de Masai in hun Eco Camp in Maji Moto. Slaap onder duizenden sterren vlak bij de Masai Mara en leer meer over de eeuwenoude tradities. Met je verblijf draag je bij aan het behoud van het leefgebied van de community en steun je lokaal gerunde projecten zoals een kleuterschool.

Slaap in onze Community Lodge

Aan de rand van Khao Sok Nationaal Park hebben we samen met de Thai een plek gebouwd waar natuur en mens samenkomen. Samen met de Thaise manager Shane zetten we ons in voor cultuur- en natuurbehoud van de omgeving waar Anurak onderdeel van is. Alle werknemers komen uit de lokale community waardoor ze het belang van het behoud van de natuur goed begrijpen.

Slaap in een agriturismo

Slaap in een typische Italiaanse agriturismo bij San Gimignano. De eigenaren maken hier gebruik van hernieuwbare energiebronnen en verbouwen hun eigen groenten en kruiden. De bijbehorende huisjes zijn van natuurlijke materialen gemaakt.

Verblijf in Rhotia Valley


Door te verblijven in deze lodge in de Rhotia Valley in Tanzania, draag je direct bij aan het Children’s Home, wat grenst aan dit verblijf. Daarnaast werkt de keuken van de lodge zoveel mogelijk met producten uit de eigen tuin of directe omgeving.

Steun onderwijsprojecten


In Nicaragua werken wij samen met een Con Corazón-hotel, waarbij de gehele winst van het hotel wordt geïnvesteerd in onderwijsprojecten. Je slaapt hier in een superleuk boutiquehotel middenin Granada.

Kampeer onder de sterren


Je slaapt in een koepeltent onder de sterren, omringd door granieten rotsen midden in de natuur van Damaraland. Dit verblijf wordt volledig lokaal gerund door de gemeenschap, en een deel van de opbrengsten vloeit dan ook terug naar hen, waardoor ze kunnen investeren in projecten.

Slaap in een guesthouse in Nepal


Je checkt vervolgens in in een eenvoudig, maar bijzonder guesthouse. De inkomsten van je verblijf gaan namelijk direct terug naar kindertehuizen in Bhaktapur, waar kinderen met een lichamelijke handicap worden geholpen.

Overnacht bij een Berberfamilie


Een hotel met een hart op hoogte: in het Atlasgebergte in Marokko. Dit hotel wordt gerund door de plaatselijke bevolking. Van de inkomsten vloeit 5% terug in de lokale gemeenschap in de vorm van scholing en gezondheidsvoorzieningen. De lodge heeft ook een eigen zuiveringssysteem dat het smeltwater uit de bergen omzet in drinkwater.

Steun de kinderen in Peru


We werken samen met een aantal sfeervolle hotels op loopafstand van de Plaza de Armas in Peru. Met je verblijf hier steun je vijf restaurants waar kinderen dagelijks twee maaltijden krijgen, veilig kunnen spelen, huiswerk maken en sociale vaardigheden leren.

Verblijf in de Vietnamese natuur


Onze lokale partner in Vietnam heeft deze natuurlijke tented lodge opgezet. Het wordt lokaal gerund en zorgt voor werkgelegenheid in de omliggende dorpen.

Eco lodge in Jordanië


Aan het einde van de Dana-trail ligt een fijne eco-lodge, middenin de natuur. De lodge is geheel duurzaam gebouwd en de elektriciteit wordt opgewekt met behulp van zonnepanelen. De opbrengsten komen ten goede van de lokale bevolking.

Slaap in een homestay in Nepal


Deze homestay wordt geleid door vrouwen, waardoor ze niet alleen vaardigheden en zelfvertrouwen ontwikkelen, maar ook een eigen inkomen genereren. Het gebied heeft 14 cottages, elk beheerd door een andere vrouw. De hutten zijn gemaakt van natuurlijke materialen en bieden comfortabele voorzieningen zoals goede bedden, klamboes en stromend water.

Ontdek de Indonesische jungle


Bij deze homestay in Indonesië verblijf je midden in de jungle en draag je met jouw verblijf bij aan de lokale gemeenschap die de dieren en de jungle beschermen en behouden.

Organische B&B in Zuid-Afrika


Deze guesthouse in Zuid-Afrika is volledig organisch. Keith en Miso, de eigenaren van deze Bed & Breakfast, verbouwen hun eigen fruit en groenten. Ze maken gebruik van zonne-energie en recyclen ze afval en maken zoveel mogelijk gebruik van duurzame materialen en producten.

background-pattern