Naar boven

Chitwan jungle en neushoorns

bouwsteen

 • Reisschema:
  Chitwan National Park
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 270,- p.p. bij 2 personen
Het Royal Chitwan National Park ligt in het subtropische laagland van Nepal en is een ongerept gebied met bijzondere natuur en veel spectaculair groot wild. Er is een behoorlijke kans dat je de gepantserde Chitwan neushoorn in het wild gaat zien en met veel geluk zie je misschien ook luipaarden, beren en wilde olifanten. Verder zie je herten, antilopen en krokodillen die zich ophouden bij de Rapti rivier. Je trekt door het park en maakt een kanotocht in een uitgeholde boomstam, uiteraard met getrainde gidsen.Je slaapt in een sfeervolle en comfortabele lodge aan de rand van het Chitwan National Park. Bijzonder is de inzet van de lokale Tharu stam. Deze lodge wordt namelijk volledig door deze stam gerund en is tevens door hen opgezet. Een bijzonder en succesvol project in Nepal. Met de inkomsten worden nieuwe projecten op gebied van duurzaam toerisme en milieu opgezet en uitgewerkt. Je steunt met deze bouwsteen dus ook de ontwikkeling van duurzaam toerisme in Nepal.
Chitwan National Park - Individuele rondreis Nepal
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Chitwan National Park

Vandaag reis je vanuit Kathmandu of Pokhara naar het Chitwan National Park, een rit van ongeveer 5 uur. Na je bezoek aan de hectische hoofdstad is het fijn om even tot rust te komen. En dat gaat prima in onze sfeervolle lodge in Chitwan. Je slaapt hier in een sfeervolle kamer met decoraties van de Tharu. Wij vonden het fijn om even wat te eten in het open restaurant, waar je vanaf ligbedden uitkijkt over de rand van het park. Je ziet waarschijnlijk een paar olifanten badderen, buffels met een meeliftende reiger en bij helder weer de toppen van het Annapurna gebergte in de verte.

 

Decorative torn edge

Dag 2 – Chitwan National Park

Bij zonsopkomst vonden wij Chitwan National Park op haar mooist. Er hangt een mystiek sfeertje over de vlakte, het eerste gouden licht valt schuin in de dorpjes. De rivier doet magisch aan met mistflarden over het water. Werkolifanten ploegen door het water en een primitief pontje gaat naar de overkant.

Je stapt met je gids in de houten kano en je vaart over de Rapti rivier, waar de krokodillen ook wakker worden. Een ijsvogel gaat er vandoor met een vis en een visarend kijkt wrang toe. Na een half uurtje stap je uit en maak je een junglewalk over smalle paden door de bossen en over de vlaktes waar het ondoordringbare gras schouderhoog staat. Het is een spannend idee dat neushoorns, luipaarden en andere dieren zich schuil houden in dit hoge gras. Wij zagen ook zwarte beren en grote herten. Gelukkig weten de gidsen wat ze doen. Hoewel de neushoorns die wij zagen heel relaxed leken, zijn ze niet te onderschatten. De gidsen hebben hier gelukkig veel ervaring mee.

Decorative torn edge

Dag 3 – Chitwan National Park, vertrek

Deze ochtend geniet je nog van een ontbijt met uitzicht op Chitwan National Park. Vanuit het restaurant kijk je uit op een rivier en grasvelden met waterbuffels, olifanten en vele kleurrijke vogels. Wij vonden het leuk om een klein rondje te wandelen in de omgeving van de lodge. Tijdens de ochtendwandeling kwamen we kinderen tegen die in hun schooluniform op weg waren naar hun klaslokaal. Je hoort dan vaak ‘namaste’ en veel gegiebel…

Je kunt je verblijf in Chitwan ook verlengen met onze bouwsteen naar de Jungle met de Tharu. Je slaapt dan in een jungle toren aan de rand van het bos en hoort allerlei dierengeluiden in de nacht. Ook kook je met een tharu familie de lokale specialiteiten. Daarna volgt, afhankelijke van je reisroute, een flinke rit naar Kathmandu of Pokhara, het vertrekpunt van een trekking door het Annapurna gebergte.

Decorative torn edge

Respecteer de olifant!

Als reisorganisatie willen we graag verantwoorde reizen aanbieden, waarbij we respect hebben voor de lokale bevolking, natuur en het welzijn van dieren in onder meer nationale parken. In 2013 hebben wij er, mede door de campagne van de World Animal protection (voorheen WSPA), voor gekozen om geen olifantensafari’s meer aan te bieden aangezien deze bijdragen aan het in stand houden van het olifantenfokken voor toeristische doeleinden. In Chitwan worden nog steeds olifantensafari’s ondernomen, maar we hebben besloten deze niet meer aan te bieden.

Wil je hier meer informatie over lezen, bezoek dan de website van World Animal Protection.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Chitwan jungle en neushoorns

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

chitwan jungle lodge
Lodge in de jungle

Lodge in de jungle

tharu chitwan huis
tahru volk chitwan - nepal reizen
Variant
1

Verlenging in Tharu jungle toren

 • Reissom:
  € 150,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Overnachting in eenvoudige jungle toren, wandeling en contact via Engelstalige gids, entreegelden en park permit voor Chitwan National Park, diner Tharu stijl en ontbijt

Chitwan National Park is niet alleen de thuisbasis van jungle in Nepal met olifanten, neushoorns, krokodillen, kleurrijke vogels en apen, maar ook het leefgebied van de traditionele Tharu Stam. Deze bevolking, met haar eigen taal en gebruiken, kent de geheimen van de jungle in Nepal als geen ander. Tijdens deze bouwsteen word je door de Tharu warm onthaald, ga je met gids de subtropische bossen in om groente te plukken en neem je een kijkje in de lokale keuken. Je slaapt in een eenvoudige ‘Tharu jungle tower’ hoog boven de grond en ontdek je de jungle bij het krieken van de dag.

Naar de jungle met de Tharu is een bijzondere verlenging die geliefd is bij veel van onze reizigers omdat je hier gemakkelijk contact maakt met de lokale bevolking.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Pokhara Nepal
bouwsteen

Easy Going Pokhara

 • Pokhara
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 79,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Raften Nepal reis
bouwsteen

Raften op de Trisuli rivier

 • Trisuli rivier
 • 1 dag
 • € 45,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bandipur mensen kind
bouwsteen

Wandelen naar oude Newari dorpen

 • Bandipur - Ramkot
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 195,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern