Naar boven

Inspiratie voor je vakantie in Nepal

Wij hebben de beste plekjes in Nepal alvast voor je uitgezocht. Wij zijn een reisorganisatie van reizigers voor reizigers en verkopen de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepen. Geen massa dus. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele Nepal-reis samen.
Decorative torn edge

Onze favoriete plekken

Kathmandu

Wanneer je start met je Nepal vakantie, kom je meteen ook terecht in de drukste plek van het land: Kathmandu. Hier verdwaal je tussen smalle straten, gezellige pleinen en markten waar je verbaast zal zijn van onbekend fruit en kruidige geuren. De beste manier om de stad te zien, is door met een lokale gids op pad te gaan. Wij vinden dat iemand die de weg kent, ook meer weet over de geheime plekken en verstopte tempels. Onze gids vertelt meer over de Tibetaanse pelgrims die de kore lopen ronde Bouddhanath stupa, maar weet je ook te brengen naar de Monkey Temple. Hier heb je een fantastisch uitzicht over Kathmandu en komen de apen nieuwsgierig kijken. Tip: doe geen hoed of pet op!

Trekking Annapurna

Hoe gaaf Kathmandu ook is, je reist naar Nepal voor de natuur. En deze natuur stelt je niet teleur. Besneeuwde bergtoppen, verstopte dorpen met theehuizen en oneindig ver kunnen kijken: dit is het Nepal waar je van gehoord hebt. Tijdens je reis kun je kiezen tussen verschillende trekkings van beginner bij Poon Hill, gemiddeld bij Annapurna tot veertien(!) bijzondere dagen tot aan Everest Base Camp. Dit is misschien wel de droom van elke avonturier, want hier zie je waar de vele expedities tot aan de top van Everest beginnen.

Chitwan National Park

Verassend genoeg bestaat Nepal niet enkel uit bergen. Er zijn er veel, met 7 van de 8 hoogste bergen ter wereld, maar Nepal heeft ook een subtropisch laagland. Dit is een ongerept natuurgebied met veel groot wild. Als je reist naar het Royal Chitwan National Park, dan kom je de gepantserde Chitwan neushoorns tegen. In een uitgeholde boomstam vaar je over de Rapti rivier, natuurlijk met een gids. Overnachten doe je bij de lokale Tharu stam, die een compleet eigen cultuur hebben.

background-pattern