Naar boven

Geld in Nepal

Voorbereid op reis

Geldzaken

De munteenheid van Nepal is de Roepie, oftewel NPR. Eén Roepie bestaat uit 100 Paisa. De waarde van de Roepie is afhankelijk van de US Dollar en dus aan veel veranderingen onderhevig. Het is altijd verstandig om online de huidige koers te bekijken, maar wij hielden in Nepal als vuistregel voor de koers aan: 100 Roepie = 1 euro.

Pinnen

Het is mogelijk te pinnen. De standaard banken in Kathmandu en Pokhara beschikken over een ATM die je gedurende 24 uur per dag kunt gebruiken. Geld kan je opnemen met Mastercard en Visa. Houd er rekening mee dat Cirrus passen vaak niet worden geaccepteerd. Een andere bank zoals bijvoorbeeld de ‘Himalaya Bank’ beschikt ook over een ATM. Aan te raden is deze alleen tijdens werktijden te gebruiken, voor extra veiligheid.

Credit Cards

Bekende credit cards worden vrijwel overal in Kathmandu en Pokhara geaccepteerd. De Standard Chartered Bank en banken zoals de Nabil Bank en de Himalaya Bank geven een voorschot op MasterCard en Visa in Roepies. Zorg ervoor dat je altijd US Dollars en Roepies op zak hebt aangezien je in de kleinere plaatsjes je credit card niet kunt gebruiken. En houd er ook rekening dat er soms een hoge commissie wordt gevraagd voor betalingen per credit card.

Fooien

Fooien worden geaccepteerd en erg gewaardeerd. In de goedkopere hotels en restaurants moet je ongeveer uitgaan van 5% of wat los wisselgeld. In duurdere restaurants en hotels is 10% gebruikelijk.

background-pattern