Naar boven

Nepal met kinderen

Reizen met kinderen

Bouw je Nepal-familiereis

Met het gezin een reis naar Nepal maken? Vanwege de meerdaagse trekkingen en de lange afstanden is Nepal vooral geschikt voor kinderen vanaf een jaar of twaalf. Belangrijk is dat je hierbij voor de herfst-, kerst-, of voorjaarsvakantie kiest. In de zomerperiode vindt namelijk de moesson plaats.

Maak een trekking in de Himalaya, ga raften of zoek naar ‘pantserneushoorns’ en krokodillen in de jungle. Wij passen de rondreizen graag aan op reistempo, afstanden en slaapplekken voor je gezin.

Reis je met hele kleintjes en ben je op zoek naar een reis door een boeddhistisch land, denk dan eens aan Sri lanka of voor de hele avontuurlijke families India. Andere Aziatische landen perfect met kleintjes zijn Vietnam, Indonesie en Thailand. Onze collega’s van Riksja Family hebben speciaal voor families familiereizen samengesteld.

Goed om te weten

Slaapplekken
Tijdens je Nepal reis slaap je in karakteristieke hotels of trekkinglodges met uitzicht over de bergen. Deze lodges zijn erg eenvoudig met beperkte faciliteiten. Toiletten (en soms een douche) deel je met de andere trekkers.

Er zijn in Nepal geen familiekamers, maar voor gezinnen proberen we de kamers altijd naast elkaar te boeken.

Vervoer
De wegen zijn niet altijd in opperbeste staat. Als gezin reis je vooral met een auto met prive chauffeur.

Gezondheid
Voor onze reizen in Nepal dien je rekening te houden met een aantal benodigde vaccinaties. Neem vooraf altijd even contact op met de GGD of je huisarts voor advies.

Trekkingen
Tieners vinden trekkingen vaak geweldig. Om iedere hoek wacht weer wat nieuws: watervallen, tempels, geiten of een gebedsrollen. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte en dat de kinderen sportief zijn en het leuk vinden om dagen door de bergen te lopen.

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Nepal bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family

background-pattern