Naar boven

Hoe reis je in Nepal?

Algemene informatie

Route-advies voor je Nepal-reis

Nepal is een veelzijdig land. Het ligt tussen de giganten China en India en je vind er dan ook een mengeling van het Boeddhisme en het Hindoeïsme: Tibetaanse gebedsvlaggen, kleurrijke Indiase sari’s en de welbekende rode stip op het voorhoofd. Daarnaast is Nepal een ideale bestemming voor de actieve reizigers. Onze trekkings brengen je door de ongerepte natuur en bergdorpjes, waar je een kijkje neemt in het dagelijkse leven van de Nepalezen met de toppen van de Himalaya op de achtergrond.

Bij Riksja Nepal bouw je je Nepal vakantie op uit bouwstenen, dit zijn korte reisprogramma’s van ongeveer 2 tot 7 dagen. Je kunt ook kiezen voor een rondreis waarbij wij met deze korte reisprogramma’s verschillende routes hebben gevormd. De rondreizen zijn kant en klaar te boeken, maar je mag ze gerust aanpassen, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’. Wil je bij ons je Nepal vakantie aanvragen, ga dan naar Mijn reisplan.

De meest logische route van je Nepal vakantie

Je Nepal-vakantie begint met een Easy Going Startpakket in Kathmandu. De transfer vanaf de luchthaven en de eerste twee overnachtingen zijn dan al geregeld. Wil je Kathmandu en de koningssteden in de Kathmandu vallei liever met een gids verkennen, dan begin je met de bouwsteen Goden en koningen in de vallei. Spring je liever op de fiets, dan kies je voor de bouwsteen Trappen langs terrassen. Vervolgens kun je je weg vervolgen de groene jungle van Chitwan National Park. Hier ga op zoek naar neushoorns die zich schuil houden in het hoge gras. Vanuit Chitwan National Park kun je doorreizen naar Pokhara. Dit is het uitgangspunt voor een trekking door het Annapurna gebergte. Tijdens de de trekking Sunrise at Poonhill heb je een adembenemend uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van het Annapurna gebergte. Je eigen Nepal vakantie sluit je weer af in Kathmandu, waar je nog wat laatste souvenirs kunt kopen of een vlucht naar de Mount Everest kunt maken voor een laatste blik op het indrukwekkende Himalaya gebergte.

Vervoer

Qua vervoer kun je tijdens je Nepal vakantie tussen Kathmandu en Chitwan het beste gebruik maken van een privé transfer, deze kan ook stoppen voor een rafttocht over de Trisuli rivier, zodat je de reis naar Chitwan actief begint. Uiteraard regelen wij de transfer voor je. Reis je vanuit Chitwan verder naar Pokhara, dan kun je ook op dit traject het beste gebruik maken van een privé transfer. Volgens ons is dit de meeste prettige manier om Nepal te bereizen.

Van Pokhara terug naar Kathmandu is een korte vlucht het meest comfortabel. Wil je liever terug met een privé transfer, dan kan dat ook. De transfer duurt dan zo’n 6 uur. Zit je meer op een budget, dan kun je gebruiken maken van een toeristenklasse bus. Deze bus is minder comfortabel, maar wel voordeliger. Meer vervoer vind je op onze vervoerspagina.

Overnachten

In Nepal verblijf je veelal in kleinschalige accomodaties die we goed vinden passen bij de sfeer van het land. Zo slaap je in Kathmandu in een karakeristieke accommodatie met de bekende Nepalese houtafwerkingen. In Chitwan slaap je in een ontspannen en sfeervolle lodge aan de rand van het park. Hier lopen de olifanten door de binnentuin en is het heerlijk uitrusten op de loungebanken. We hebben de plaatsen en hotels zelf bezocht en kiezen daarom bewust voor deze knusse hotels op de beste plek.

Op onze overnachten pagina kun je terecht voor een aantal indrukken van onze accommodaties.

Je Nepal vakantie aanvragen

Door middel van Mijn reisplan kun je je keuze voor bouwstenen en/of rondreizen makkelijk naar ons doorsturen. Een e-mail mag natuurlijk ook. Wij sturen je dan zo snel mogelijk een compleet reisvoorstel met prijsopgave. Wil je daarna nog iets wijzigen, een andere accommodatie of toch andere route? Geen probleem dan stuur we je vrijblijvend een nieuw voorstel. Samen met onze reisspecialist stel je je ideale Nepal vakantie samen. Deze kun je vervolgens makkelijk boeken door middel van ons boekingsformulier. Zodra we deze hebben ontvangen, gaan we direct aan de slag en ontvang je zo snel mogelijk een definitieve bevestiging, zodra wij bericht van onze lokale vertegenwoordiger in Nepal hebben ontvangen. Heb je vragen, dan kun je ons altijd even bellen.

background-pattern