Trappen langs terrassen

bouwsteen

 • Reisschema:
  Kathmandu vallei
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 329,- p.p. bij 2 personen
Met deze actieve bouwsteen mountainbike je over de rand van de Kathmandu vallei en stel je je conditie op de proef. Je laat het drukke verkeer rondom Kathmandu achter je en gaat de sportieve uitdaging aan tussen de glooiende, groene valleien en lokale dorpjes.

Je hebt een gemiddelde conditie nodig en dient goed overweg te kunnen met een mountainbike, maar je kunt je eigen tempo aangeven. Je proeft het contrast van asfaltwegen, het leven in afgelegen dorpjes en de verschillende zandwegen met keien tussen de terrassen. In het hart van de Kathmandu vallei fiets je langs buitenwijken en lokale dorpjes en passeer je wandelaars. Het ene moment steekt er een kip de weg over en het andere moment kom je op adem terwijl je van een afstand de groene valleien overziet, met de besneeuwde bergtoppen van het Himalaya gebergte op de achtergrond.
fietsen Nepal reizen
Decorative torn edge

Dag 1 – Kathmandu – Bhaktapur – Nagarkot

Circa 6 uur mountainbiken in de Kathmandu vallei

’s Ochtends word je door je gids opgehaald bij je hotel in Kathmandu en start je mountainbike avontuur. Je verlaat de drukte en ontdekt het leven in omliggende dorpjes waar de boeren aan het werk zijn. Rond het middaguur kom je aan in Bhaktapur. Hier heb je de tijd om het aarde- en houtsnijwerk te bekijken en te lunchen. Over een geasfalteerde weg vervolg je je fietsavontuur met een klim van ongeveer 20 kilometer lang. Aan de rand van de uitgestrekte vallei stop je af en toe om een foto te maken, water te drinken of op adem te komen terwijl je kijkt naar de andere kant van de bergrug. Na een paar uur fietsen kom je aan bij je hotel in Nagarkot, waar je na een inspannende dag op de veranda kunt genieten van het uitzicht op het Himalaya gebergte. Het comfortabele bed en de douche zorgen ervoor dat je je kunt opfrissen en op kunt laden voor de volgende dag.

Decorative torn edge

Dag 2 – Nagarkot – Dhulikel

Circa 4 uur mountainbiken door de Kathmandu vallei

Met je gids overleg je hoe vroeg je weer op je mountainbike stapt, maar bij mooi weer genoten wij enorm van de zon die rond 06.00 uur achter de bergrug van de Himalaya opkwam. De gekleurde luchten rondom de ochtendzon en de frisse lucht bezorgden ons het ultieme, vrije vakantiegevoel.

Je begint de dag met een stevige klim van ongeveer 5 kilometer richting een uitkijktoren. Je vermoeide benen en gespannen spieren komen tot rust terwijl je je ogen uitkijkt. Je hebt onderweg een panoramisch uitzicht; rechts zie je de besneeuwde Langtang top en met een beetje geluk zie je links achter de beboste valleien zelfs ook de toppen van het Annapurna gebergte. Bovenop ligt een laag met sneeuw en de zon zakt achter deze reuzen weg.

Decorative torn edge

Hierna volgt een afdaling waarbij de adrenaline door je lichaam pompt. Veel losliggende stenen en grote verschillen in diepte maken de weg best lastig, maar een beetje beoefende fietser ziet hierin het avontuur en een echte uitdaging. Na onderweg nog een snack te hebben gegeten en natuurlijk te genieten van de akkers en vruchtbare terrassen die je ziet, rijd je door naar je verblijf in Dhulikel. In de namiddag kun je een boek lezen op de veranda of een wandeling maken als je geen genoeg kunt krijgen van de uitzichten op de bergen. Het hotel heeft een tuin en een dakterras, waar je geniet van de omgeving en de rust. Het enige wat je hoort zijn de vele vogels die er rondvliegen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Dhulikel – Panauti – Patan – Kathmandu

Circa 7 uur mountainbiken in de Kathmandu vallei

Vanuit Dhulikel fiets je langs diverse dorpjes terug naar Kathmandu. Onderweg ontmoet je de lokale bevolking die hun groente verbouwt en je met veel nieuwsgierigheid en enthousiasme aanschouwt. Langs de kant zie je geiten, buffels en runderen en kippen steken prompt de weg over. In Panauti passeer je kleine tempeltjes en wandel je door smalle straatjes terwijl je op adem komt. Deze dag begint namelijk met een pittige klim van ongeveer 15 km. lang (over een onverharde weg). Na een warme noodlesoep voor lunch maak je je op voor de pittige afdaling over een echte ‘dirt road’ met keien tussen het zand. Het is inspannend en na afloop kun je trots zijn op je prestatie. In Patan kun je nog wat eten voordat je terug fietst naar je hotel in Kathmandu.

Decorative torn edge

Handige tips voor de mountainbike bouwsteen

Ben je in voor een sportieve uitdaging in de buurt van Kathmandu dan past deze bouwsteen heel goed bij je. Wel willen we je graag een paar tips meegeven. Het is voor jezelf prettig als je goed met een mountainbike overweg kunt. Je hoofdbagage kun je in je hotel in Kathmandu achterlaten, maar uiteraard heb je onderweg wel een aantal dingen nodig. Voor ons was een fietsbroek noodzakelijk en we raden je aan een eigen bidon (en eventueel zuiveringstabletten en energierepen) en fietshandschoenen mee te nemen. Zorg er ook voor dat je een goede rugzak meeneemt die ook op de fiets lekker zit en draag niet te strakke kleding. Dit wordt in Nepal niet gewaardeerd en wij droegen daarom zelf een korte broek over onze fietsbroek.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Chitwan National Park - Individuele rondreis Nepal
bouwsteen

Chitwan jungle en neushoorns

 • Chitwan National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 229,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Pokhara Nepal
bouwsteen

Easy Going Pokhara

 • Pokhara
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 72,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge