Naar boven

Visum Nepal

Voorbereid op reis

Heb je voor Nepal een visum nodig?

Alle buitenlandse toeristen die naar Nepal reizen dienen in het bezit te zijn van een visum en een geldig paspoort dat na vertrek uit Nepal nog zes maanden geldig is. Het visum voor Nepal kun je vooraf aanvragen bij het consulaat in Amsterdam, maar je kunt je Nepal visum ook bij aankomst in Kathmandu regelen. Wanneer je via Tibet naar Nepal reist en bij Kodari de grens over gaat, kun je ter ook plaatse je Nepalse visum aanvragen.

Als je naar het Consulaat in Amsterdam gaat voor het aanvragen van je Nepal visum heb je je paspoort, een pasfoto en een kopie van je boekingsformulier nodig. Een visum voor 15 dagen kost € 45,-, een visum voor 30 dagen kost € 65,- en een visum voor 90 dagen kost € 125,-. Het Consulaat rekent € 2,50 pp administratiekosten. Als je geen tijd hebt om naar Amsterdam te gaan kun je je visum ook per aangetekende post aanvragen.

Voor meer informatie over het verkrijgen van een visum kun je bij het Nepalese Consulaat terecht. Het adres: Herengracht 562, 1017 CH Amsterdam of Telefoon: 020-6241530. Open op werkdagen, van maandag tot en met vrijdag van 10:30 – 13:00 uur. Je kunt ook een e-mail sturen naar consulate@nepal.nl voor meer informatie.

Woon je verder van Amsterdam af, dan raden we de Visum Centrale CIBT aan om te benaderen. Via de link vraag je gemakkelijk een visum aan.

Het kan ook ter plaatse

Als je aankomt op de luchthaven van Kathmandu kun je ter plekke een Nepal visum regelen. Er zijn verschillende soorten visa verkrijgbaar. Wanneer je een korte reis in Nepal gaat maken kun je voor $30 een visum aanvragen voor 15 dagen. Een visum voor 30 dagen kost $50. Je kunt dit visum overigens inwisselen voor een langer geldend visum van 90 dagen bij Kathmandu’s Central Immigration Office. U kunt uw visum ALLEEN contant in Amerikaanse dollars betalen. Betalen met pin is niet mogelijk.

We raden je aan om een scan van je paspoort en visum in je mailbox te zetten, zodat je bij je hotel of in een internetcafé altijd een kopie kunt printen. Dit vergemakkelijkt het papierwerk bij een eventueel verlies van je paspoort.

Mocht je via Delhi reizen, vergeet dan niet ook een India visum te regelen. Deze heb je nodig wanneer je de luchthaven van Delhi verlaat. Alle informatie over het benodigde (transit) visum voor India vind je op de website van Riksja India.

Trekking permits

Tijdens een trekking ben je verplicht om in het bezit te zijn van een ‘Trekking Permit’. Door het verstrekken van deze permits is het duidelijk hoeveel mensen een bepaalde trek aan het maken zijn. De permits worden door de lokale agent geregeld. De kosten hiervoor zijn in je landarrangement inbegrepen.

Voor een trekking in het Annapurna gebied heb je een pasfoto nodig om ter plaatse de benodigde formulieren in te kunnen vullen. De aanvraag en het invullen vindt in Kathmandu plaats, dus zorg ervoor dat je al een paar pasfoto’s bij je hebt.

Het permit voor een trek in het Everest gebied kan voor aanvang van de trekking geregeld worden. Hiervoor heb je geen pasfoto nodig.

background-pattern