Naar boven

Overnachten in Nepal

Vervoer & verblijf

Waar slaap je in Nepal?

Op je reis met Riksja Nepal slaap je in sfeervolle accommodaties die passen bij de plaats waar je op dat moment bent. Wij hebben voor onze bouwstenen gezocht naar kleinschalige accommodaties en naar afwisseling in de reis. Zo slaap je bijvoorbeeld in Chitwan in een prachtige jungle lodge en overnacht je in Kathmandu in een karakteristiek hotel met de bekende Nepalese houtafwerkingen. Tijdens de trekkingen overnacht je in trekkerslodges of in een homestay. Soms is het heerlijk om mee te maken hoe de lokale bevolking leeft, maar aan het einde van onze reis vonden wij het zelf ook wel eens prettig om in een luxe hotel te slapen.

De overnachtingen maken een belangrijk deel uit van je reis en daarom besteden we veel aandacht een de selectie ervan. De accommodaties van Riksja Nepal hebben we zelf bezocht en we hebben vooral gelet op de juiste combinatie van ligging, sfeer, servicegerichtheid van het personeel, hygiëne en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Hieronder vind je een impressie van de categorieën accommodaties die wij in onze reizen hebben opgenomen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

Karakteristiek overnachten

Ons hotel in Kathmandu is een typisch voorbeeld van een karakteristieke accommodatie. De ligging net buiten het drukke centrum en de ruime binnentuin geeft deze accommodatie rust. Het traditionele bakstenen gebouw heeft veel Newari-stijl houtssnijwerk, waar de Nepalese architectuur bekend om staat. Je kamer grenst aan een traditionele binnenplaats en het hotel bevindt zich op loopafstand van gezellige restaurantjes en winkels in de wijk Thamel. Ook de overnachtingen in Chitwan vallen onder deze categorie accommodaties. Hier reserveren we een comfortabele jungle lodge aan de rand van het nationale park. Deze lodge is geheel door de lokale bevolking opgezet en is op duurzame wijze ontwikkeld.

Special stay

Naast een karakteristieke of eenvoudige accommodatie vind je in Nepal ook een aantal stijlvolle en luxe accommodaties. Ons koninklijke hotel in Kathmandu is hier een van. Het is volledig gerestauraureerd in Newari stijl en kent veel sfeer en een aantal uitstekende restaurants. De kamers zijn ruim met een sfeervol interieur en een luxe badkamer. Het beschikt eveneens over een groot zwembad omgeven door een binnentuin en een spa.

Eenvoudige accomodatie

Een overnachting in een eenvoudige accommodatie met beperkte faciliteiten, behoort tot deze categorie. Zo slaap je tijdens de trekkings in eenvoudige berglodges. De kamers zijn vaak simpel van opzet met twee bedden en een nachtkasje. Maar er is vaak een restaurantje met veel gezelligheid onder de trekkers én een warme kachel. Tijdens een aantal van onze trekkings slaap je in een homestay, bij de Nepalezen thuis. Je hebt je eigen kamer, maar komt meer in contact met de lokale bevolking.

Ook in Bandipur slaap je in een eenvoudig guesthouse, maar wel met veel sfeer. Het is geheel in Newari stijl gebouwd en heeft een goede lokatie. Het Tibetaans hotel in Kathmandu valt ook in deze categorie.

background-pattern