Wandelen naar oude Newari dorpen

bouwsteen

 • Reisschema:
  Bandipur - Ramkot
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 168,- p.p. bij 2 personen
Deze bouwsteen past goed tussen je verblijf in Kathmandu en je avontuur in Chitwan National Park. Stap even terug in de tijd en geniet in Bandipur van de ontspannen sfeer van dit bijzondere bergdorp. Bandipur kent een historisch centrum, met een voor Nepal typerende bouwstijl. Toeristen zijn er nauwelijks en de lokale bevolking - de Newari - is vriendelijk en gastvrij. Je slaapt in het centrum van het dorp in een sfeervol guesthouse in traditionele Newari-bouwstijl. De dag na aankomst maak je met een gids een wandeling naar een van de nabijgelegen dorpjes. Je loopt dwars door het platteland en geniet onderweg van een verdiende picknick in het dorpje Ramkot. Hier ervaar je hoe de Nepalezen een halve eeuw geleden leefden. Boven op een bergkam kijk je uit over de groene valleien en bij helder weer zie je de bergtoppen van de Himalaya.
bandipur mensen kind
Decorative torn edge

Dag 1 – Bandipur, aankomst

Doordat je vroeg vertrekt uit Kathmandu, Chitwan of Pokhara, rijd je aan het begin van de middag dit charmante plaatsje binnen. Je hebt meteen het gevoel dat je in een tijdmachine bent gestapt… De straatjes in Bandipur zijn smal en hobbelig met aan beide kanten traditionele houten Newari huizen. Terwijl je langs rijdt word je door nieuwsgierige blikken gevolgd en zie je de eerste glimlach al verschijnen.

Je wordt afgezet bij een sfeervol guesthouse, waar je twee nachten slaapt. De kamers zijn niet groot, maar het hotel heeft een originele sfeer, een spectaculair uitzicht én een goede keuken. Het hotel ligt midden in het historische centrum en is in Newari stijl gebouwd. In de buurt vind je een paar eetcafeetjes en als je verder de straat uit loopt zie je een stukje authentiek Bandipur. Kinderen spelen op straat, eigenwijze geiten en kakelende kippen schijnen zich niks van je aanwezigheid aan te trekken en de bevolking kijkt je nieuwsgierig aan.

Decorative torn edge

Na je buik gevuld te hebben, heb je ’s middags de tijd om de omgeving van Bandipur te verkennen. Onderweg zie je boeren hun land bewerken met een os en oude vrouwtjes schuifelen langs met grote manden op hun rug. Dat Bandipur ooit een belangrijk handelscentrum was op de route van India naar Tibet kan je je nu bijna niet meer voorstellen.

Een bezoek aan de Bindabasini Mandir (=tempel) is de moeite waard. Deze verblijfplaats van Bandipur’s beschermgodin Durga is bijzonder om het sierlijke houtsnijwerk. Door stoffige straatjes loop je verder naar de Thani Mai Tempel. Op een heuvel ten westen van de stad heb je bovendien een fantastisch uitzicht op de bergen en het stadje zelf. Tegen de avond kun je terecht in een van de kleine lokale restaurantjes in het centrum. Verwacht geen uitgebreide menukaart, wel een hoop gastvrijheid…

Decorative torn edge

Dag 2 – Bandipur wandelen naar Ramkot

Wandeling van ongeveer 6 uur

De volgende ochtend ontbijt je in de buitenlucht. Vanaf het balkon heb je een vrij zicht op de besneeuwde toppen van de Himalaya. In de ochtend word je opgehaald door een Engelssprekende gids voor de wandeling naar het dorpje Ramkot. Zodra je Bandipur uitloopt, worden de heuvels groener en ruiger, met hier en daar steile rotsen en terrassen. Na zo’n twee uur lopen zoek je een plekje om te picknicken.

Je zult zien dat Ramkot een dorpje is waar de tijd heeft stilgestaan. Wij gingen hier even op bezoek bij de familie van de gids en zagen een pasgeboren geitje stuntelen op zijn dunne pootjes. Vervolgens loop je in ongeveer 3 uur terug naar Bandipur, waar je nog nageniet van het uitzicht met een koud colaatje.

Decorative torn edge

Dag 3 – Bandipur, vertrek

Na het ontbijt reis je verder naar Pokhara voor bijvoorbeeld onze trekking Sunrise at Poonhill of de andere kant op naar Goden en Koningen in de Kathmandu Vallei. Wil je op de jungle van Chitwan national park ontdekken en op zoek gaan naar neushoorns? Dan kan dat met de bouwsteen Chitwan jungle en neushoorns.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

zonsopgang bij poonhill
bouwsteen

Sunrise at Poon Hill

 • Annapurna
 • 5 dagen / 4 nachten
 • € 379,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Annapurna trekking - community trek
bouwsteen

Over bergkam naar ecodorp

 • Pokhara - Galeswhar - Bas Kharka - Nangi - Mohare Hill - Danda Kharka - Tikot - Tiplyang
 • 6 dagen / 5 nachten (1 nacht in te korten)
 • € 489,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Pokhara Nepal
bouwsteen

Easy Going Pokhara

 • Pokhara
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 72,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Chitwan National Park - Individuele rondreis Nepal
bouwsteen

Chitwan jungle en neushoorns

 • Chitwan National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 229,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge