Easy Going Pokhara

bouwsteen

 • Reisschema:
  Pokhara
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 72,- p.p. bij 2 personen
Maak je een trekking door het Annapurna gebergte, dan begin je vaak met een verblijf in Pokhara. Deze stad in het midden van Nepal ligt aan de voet van dit machtige gebergte en is dé uitvalsbasis voor een goed begin van je trekking. In Pokhara vind je namelijk comfortabele hotels, goede en betaalbare restaurants en het heeft een idyllische ligging aan het Phewa meer. Daarnaast vind je hier genoeg winkels met trekking-artikelen en souvenirs.

Rondom Pokhara is er genoeg actie te vinden. Ga paragliden, huur een bootje en dobber weg op de golven van het meer met op de achtergrond de indrukwekkende Fishtail-bergtop. Heb je geen tijd om een echte trekking te maken, dan zijn er voldoende mogelijkheden voor dagwandelingen. Voor de echte durfals boek je ter plaatse raft- en kanotochten. Wij vonden het ontspannend om hier na de trekking een dag extra tot rust te komen met een goed boek, een banana-lassie en een zonnetje. Oftewel: hier mogen de voetjes omhoog..!
Pokhara Nepal
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst en verblijf Pokhara

Waarschijnlijk kom je uit de jungle van Chitwan en rijd je in ongeveer drie uur naar Pokhara. Onderweg verandert het landschap al snel. Je verlaat het sub-tropische laagland en reist naar het midden van Nepal. Na twee uur doemt het Annapurna gebergte op. Dit gebergte bestaat uit bergtoppen tot boven 8000 meter, met als meest markante landmark Machapucchre, die beter bekent staat als Fishtail. Je ziet zelf waarom!

In Pokhara verblijf je in een comfortabel trekkershotel in de buurt van het centrum en op loopafstand van het Phewa meer. Hier vind je alles van kleine eettentjes tot uitgebreide restaurants, van dal bat tot de beste westerse gerechten. Wij vonden het leuk om ’s avonds langs het meer te wandelen na een goede maaltijd.

Decorative torn edge

Dag 2 Pokhara trekking – Verblijf

Bepaal vandaag zelf wat je gaat doen. Slaap lekker uit als je morgen aan je trekking begint. Als je door de hoofdstraat wandelt zie je tal van trekkerswinkels en kleine supermarkten die je van de laatste snacks voorzien. We kunnen je aanraden om wat mueslirepen en noten in te slaan voor de moeilijke momenten tijdens je trekking.

Een leuke afwisseling is een halve dagexcursie naar een Tibetaans klooster buiten de stad. Hier zie je jonge boeddhistische monniken en een Tibetaanse gemeenschap. Aansluitend ga je bij een Tibetaanse dame thuis momo’s maken voor de lunch: heerlijke gestoomde hapjes met inhoud! Vraag ons om dit op te nemen in je voorstel.

Wil je wat actie vandaag, huur dan een bootje bij het meer. Per fiets verken je eenvoudig de omgeving en wil je de spieren vast warmlopen, maak dan de klim naar de pagode op de heuvel aan het meer. Je bent in ongeveer 1,5 uur boven en ziet de bergtoppen van de Annapurna fraai weerspiegelen in het water. Heb je morgen een trekking, dan bezoekt de gids je aan het eind van de dag om een en ander voor je trekking door te nemen. Informeer hier even naar bij de receptie van je hotel.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek vanuit Pokhara

Vandaag vertrek je al vroeg vanuit Pokhara en begin je aan je trekking door het Annapurna gebergte.

Wil je je verblijf in Pokhara verlengen, dan kun je nog paragliden, raften of kanoën. Deze activiteiten kun je beter ter plaatse boeken, aangezien ze afhankelijk zijn van het weer.

Maak je geen trekking, dan kun je per auto naar Bandipur met de bouwsteen Wandelen naar oude Newari dorpen. Je kunt ook per vlucht, auto of Greenline bus terug naar Kathmandu.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

nepal reis pokhara zwembad
nepal reis pokhara
reis nepal pokhara kamer
Variant
1

Special stay: relaxen in resort

 • Reissom:
  € 207,- p.p. op basis van 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een luxe resort met zwembad, bubbelbad en sauna (zonder ontbijt a USD$10,- p.p.)

Heb je behoefte aan meer luxe tijdens je reis en wil je graag even afkoelen in het zwembad? Dan kun je ook kiezen voor onze special stay in Pokhara. Je verblijft dan in een resort met zwembad en bubbelbad. Na je trekking bijkomen met je voeten omhoog en genieten van een bezoek aan de sauna. Het bijboeken van een aromatische of Nepalese massage, behoort hier zeker tot de mogelijkheden. Je kunt hier verblijven voordat je je trekking begint, nadat je er van terugkomt, of gewoon tijdens je gehele verblijf.

Inkorten of verlengen is mogelijk. Vraag onze Nepal reisspecialist naar de mogelijkheden.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

zonsopgang bij poonhill
bouwsteen

Sunrise at Poon Hill

 • Annapurna
 • 5 dagen / 4 nachten
 • € 379,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Annapurna trekking - community trek
bouwsteen

Over bergkam naar ecodorp

 • Pokhara - Galeswhar - Bas Kharka - Nangi - Mohare Hill - Danda Kharka - Tikot - Tiplyang
 • 6 dagen / 5 nachten (1 nacht in te korten)
 • € 489,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
homestay nepal
bouwsteen

Thuis bij de Tibetanen

 • Jampaling
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 146,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Chitwan National Park - Individuele rondreis Nepal
bouwsteen

Chitwan jungle en neushoorns

 • Chitwan National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 229,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge