Raften op de Trisuli rivier

bouwsteen

 • Reisschema:
  Trisuli rivier
 • Reisduur:
  1 dag
 • Reissom:
  € 39,- p.p. bij 2 personen
Hoewel Nepal bekend staat om de hoge bergen vind je in het laag gelegen en tropische Terai gebied ook ongerepte natuur zoals snelstromende rivieren en tropische vegetatie. Tijdens deze bouwsteen vaar je per raft over de wondermooie Trisuli rivier door kloven en onder hangbruggen. Af en toe kom je door een flinke stroomversnelling waar de adrenaline even gaat suizen...

Raften in Nepal is must voor de avontuurlijke en actieve reiziger. Ben je na de culturele schatten van Kathmandu toe aan actie? Dan is de bouwsteen 'raften op de Trisuli rivier' een ideale toevoeging aan je reis.
Raften Nepal reis
Decorative torn edge

Dag 1 – Kathmandu of Pokhara – Charaundi

3 uur raften in Nepal

Vandaag reis je van Kathmandu of Pokhara naar Charaundi. Rond 11:30 kom je aan in Charaundi en kun je nog wat eten in een van de restaurantjes. Je kunt je hier omkleden, het enige wat je nodig hebt is een korte broek, shirt en zonnebrand. Je overige bagage laat je achter in de auto, dat gaat met je chauffeur mee naar het eindpunt, wel zo handig.

Vervolgens krijg je instructie over het raften in Nepal en hijs je jezelf in een zwemvest. Dan ga je in de rubber raft en roei je de rivier af. Je hebt een paar flinke stroomversnellingen nodig om in te swingen in het effectieve peddelen. Een nat pak is zeker niet uitgesloten. De Trisuli heeft een aantal stevige rapids van klasse 3. Er zijn ook hele stukken waar het relaxed drijven is en waar je kunt genieten van de scenery van afgelegen rivierdalen en rotskloven.

 

Decorative torn edge

Van het peddelen krijg je best trek, vandaar dat je na 2 uur raften aanlegt op een zandstrand. De rafts worden op het droge gehaald en de crew gaat aan de slag met de voorbereidingen voor de lunch. Nu je weer vast land onder je voeten hebt kun je rustig om je heen kijken en genieten van de omgeving. Na de lunch stap je weer in de raft en drijf je in de volgende stroomversnelling… Aan beide kanten van de Trisuli rivier zie je de groene zijkanten die op enkele plaatsen worden verbonden door een touwbrug. Als je niet hoeft te peddelen laat je je ogen dwalen op zoek naar kleine huisjes die tegen de steile helling staan gebouwd.

Na het raften kun je je afspoelen en stap je moe maar voldaan in de auto en vervolg je je reis naar Chitwan voor de bouwsteen Chitwan jungle en neushoorns. Je kunt na het raften in Nepal ook doorreizen naar Pokhara voor actieve trekking door het Annapurna gebergte.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Chitwan National Park - Individuele rondreis Nepal
bouwsteen

Chitwan jungle en neushoorns

 • Chitwan National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 229,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
zonsopgang bij poonhill
bouwsteen

Sunrise at Poon Hill

 • Annapurna
 • 5 dagen / 4 nachten
 • € 379,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge