Naar boven

Sunrise at Poon Hill

bouwsteen

 • Reisschema:
  Annapurna
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reissom:
  € 470,- p.p. bij 2 personen
Tijdens de Poon Hill trekking krijg je een goede indruk van het trekkersleven. Je loopt tussen de 1500 en 3200 meter hoogte naar verschillende bergdorpjes waar je in lodges overnacht. Hier hangt een ongedwongen sfeer van blijheid en vermoeidheid.Vanuit Pokhara reis je naar het Kali Gandaki dal voor deze relatief korte trekking. Tijdens de 5 dagen loop je flinke afstanden, maar daarna kun je goed uitrusten in Pokhara. Tijdens de trekking loop je door groene grasvelden bezaaid met kleine bergdorpjes en bossen van kleurig rododendron naar Ghorepani. Ondertussen steken hoge bergen hun witte koppen boven de heuvels uit. Het hoogtepunt van de trek is de zonsopgang op 3210 meter hoogte, op Poon Hill.Voor wie twijfelt om een trekking te gaan doen; je hoeft bij de Poon Hill trekking niet veel dagen te lopen, je slaapt in lodges en je krijgt een echte indruk van een trekking. Je doet het samen met ervaren gids en de dragers dragen je spullen.
zonsopgang bij poonhill
Decorative torn edge

Dag 1 – Start Poon Hill trekking: Pokhara – Tirkhedhunga

Reistijd: circa 1 uur met de auto en 4 uur wandelen

Na het ontbijt word je door onze chauffeur opgehaald en rijd je in ongeveer een uur naar het dorpje Birethanti. Tijdens de rit zie je de eerste hoge bergen van de Himalaya tevoorschijn komen en kronkelt de weg omhoog naar het beginpunt. Met je dagrugzak op en vergezeld door je gids en de lokale dragers begint de trekking op een breed pad. Uitgezwaaid door de dorpelingen loop je langzaam omhoog.

Het pad loopt via een dik bamboebos naar groene velden. Hier staan koeien met rode pluimen op hun hoofd rustig te grazen. Onderweg kun je stoppen voor foto’s en een drankje. Na ongeveer 4 uur kom je aan in Tirkhedhunga. Het is een klein dorp met een paar lokale winkeltjes, een wiebelige hangbrug over een riviertje en vele zwaaiende kinderen die verlegen achter je aan lopen. Je slaapt in een eenvoudige lodge waar je wel stromend water hebt, maar verwacht geen warme douche…

Decorative torn edge

Dag 2 – Vervolg Poon Hill trekking: Tirkhedhunga – Ghorepani

Reistijd: circa 6 uur wandelen

De volgende ochtend heb je eerst een stevig ontbijt. Na het inpakken van je spullen ga je op weg. Het eerste stuk is makkelijk beginnen, je loopt naar beneden de vallei in. Hier steek je de rivier Burungdi Khola over. Geniet even van dit spectaculaire bergwater, dat wild kan stromen maar ook rustig kan kabbelen. Het water is ijskoud smeltwater van hogerop. Hierna is het tijd voor het zwaarste gedeelte van de tocht. Via een stenen trap stijg je rustig naar een hoogte van 2000 meter.

Tijdens deze inspannende klim, wordt je snel beloond door de hoge bergen die hun witte koppen boven de heuvels uit steken. Wat een uitzicht… Het laatste gedeelte van de dag is het pad weer wat vlakker. Je loopt door een kleurig en geurig rododendron bos. Eenmaal in Ghorepani aangekomen kun je onder het genot van een drankje uitrusten. Je wordt omringd door hoge bergen en gekleurde gebedsvlaggen die bij de vele tempeltjes hangen.

Decorative torn edge

Dag 3 & 4 – Ghorepani – Tadapani – Ghandruk

Reistijd: circa 4 uur wandelen (op beide dagen)

De wekker gaat vandaag vroeg want de zonsopgang tijdens de Poon Hill trekking, wil je niet missen. Na het ontbijt begint de klim van ongeveer een uur naar de top op 3190 meter. Daar aangekomen is het een kwestie van je instaleren op een lekkere platte steen. De zon kleurt de witte bergtoppen van de Annapurna en de Dhaulagiri diep oranje. Kippenvel…

Na zonsopkomst gaat de trek vandaag verder naar Tadapani, waar je zult overnachten. De volgende dag sta je weer fris op voor de wandeling naar Ghandruk. Onderweg kom je veel lokale dorpelingen tegen. Alles wordt meegesjouwd, van balen rijst tot bedden en levende kippen in een grote mand. Vaak lopen de mannen op simpele slippertjes. Toch zijn ze een stuk sneller dan wij op onze moderne bergschoenen. Onderweg loop je langs de vruchtbare velden waar boeren het land bewerken. Aan het einde van de middag kom je aan in een Gurung dorpje, waar je overnacht in een eenvoudige lodge.

Decorative torn edge

Dag 5 – Einde Poon Hill Trekking: Ghandruk – Pokhara

Reistijd: circa 1,5 uur wandelen en 2 uur met de auto

’s Ochtends vertrek je voor het laatste gedeelte van de trek naar Nayapul, ongeveer 1,5 uur lopen. Hier staat vervoer voor je klaar en rijd je in twee uur terug naar het gemoedelijke Pokhara, het begin en startpunt van veel trekkings. De meeste hotels zijn geconcentreerd rondom het meer en je vind hier ook veel gezellige barretjes en restaurants. Veel van onze reizigers verblijven hier minimaal 2 nachten, om even lekker bij te komen. In dit rustige stadje aan het meer kun je ook weer kiezen uit hamburgers, pizza’s en verse fruitsapjes. Bij helder weer zie je de hoge bergen in de verte liggen en kun je gaan peddelen op het meer of de gouden Varahi tempel bezoeken.

Je kunt vanuit Pokhara vervolgens terugreizen naar Kathmandu.

Decorative torn edge

Handig om te weten

De beste tijd voor de Poonhill trekking is het voorjaar (februari t/m mei) en het najaar (oktober, november en december). In de zomermaanden is het regenseizoen en kan het wandelen bemoeilijkt worden door landslides. Je overnacht tijdens de trekking in trekkerslodges (eenvoudige blokhutten in Nepalese stijl). Hier is stromend water aanwezig en er zijn extra dekens verkrijgbaar. Wij vonden het zelf wel prettig een lakenzak bij ons te hebben. Een slaapzak hoeft niet, deze kun je huren in Pokara.

In de trekkers lodges kun je goedkoop eten en drinken. Voor nog geen vijf euro heb je een volledige maaltijd. De menu’s bestaan uit lokale specialiteiten zoals Dahl Bhaat (rijst met linzen), gestoomde momo’s (soort broodje bapao) en brood. Vaak zijn er ook een aantal westerse specialiteiten te krijgen. Kijk voor meer informatie over de accommodatie, maaltijden en praktische tips voor bagage en fooi onze trekkingpagina.

Wil je er een dag langer voor uit trekken, dan kun je deze trekking verlengen met een overnachting in Dhampus. Op dag 5 wandel je dan eerst naar Dhampus, waar je nog een nachtje slaapt. De laatste dag vertrek je vanuit hier terug naar Pokhara (in plaats van vanuit Ghandruk). Je wandelt zo’n 4 tot 5 uur extra. Vraag onze reisspecialist deze verlenging voor je in te plannen indien je dit wenst.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Sunrise at Poon Hill

Deze bouwsteen is goed te combineren met

homestay nepal
bouwsteen

Thuis bij de Tibetanen

 • Jampaling
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 174,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Pokhara Nepal
bouwsteen

Easy Going Pokhara

 • Pokhara
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 79,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern