Naar boven

De mooiste meren van Peru en Bolivia

blog

Geschreven op
vrijdag 10 augustus
Geschreven door
Corina van Dijk

In Peru en Bolivia reis je op grote hoogte. Je bent veel in de bergen wat automatisch betekent dat je veel bergmeren tegenkomt. En dat zijn er in Peru en Bolivia nogal wat. We zeten de mooiste meren voor je op een rij.

                                                                  Titicacameer


Peru Bolivia Chili rondreis - TiticacaEén van de bekendste meren is het Titicacameer. Dit ligt precies tussen Peru en Bolivia in. Dwars door het meer loopt de grens van de twee landen. Het meer dat een oppervlakte van 8340 km² heeft, wordt omringd door het Andesgebergte. Dit zorgt voor prachtige uitzichten. Het bijzondere aan dit meer is dat het het hoogst bevaarbare meer ter wereld is. Het ligt op maar liefst 3800 meter! Overal op het meer vind je kleine eilandjes waar indianenstammen volgens eeuwenoude tradities leven. Veel reizigers brengen een bezoek aan één van deze eilandjes en blijven een nachtje slapen bij een lokale familie. Ondanks dat het een highlight van je reis is, is het ook best toeristisch. Wij gaan liever van het gebaande pad af. Hoe? Dat lees je hier.

Lagoon 69


Blauw, blauwer, blauwst. In het hoge Noorden van Peru in het nationale park Huascaran ligt Lagoon 69. Dit meer behoort tot de Cordillera Blanca, het gebied ten oosten van de bergstad Huaraz. Het is echt helderblauw en wordt omringd door gletsjers. Vanuit de Huaraz kun je een dagtocht maken naar Lagoon 69. Ben je een echte hiker en wil je liever een meerdaagse trekking maken? Dan kun je een tweedaagse hike maken door de Cordillera Blanca naar kleurrijke lagunes. Je gaat onder begeleiding van een gids die je uitleg geeft over de omgeving en je slaapt in een echte berglodge. Het voordeel van dit gebied is dat het nog niet zo toeristisch is.

                                                                  Rio Chili


Rio? Maar rio is toch rivier in het Spaans? Oké, oké het is inderdaad officieel geen meer, maar een rivier. Omdat je op deze snelstromende rivier ook veel waterplezier kunt beleven, vinden we het toch de moeite waard om hem te noemen. De Rio Chili ligt vlakbij Arequipa, de tweede stad van Peru. Echte avonturiers kunnen op deze rivier raften. Het ene moment geniet je van het zonnetje, het volgende suist het bloed door je aderen bij een flinke stroomversnelling. Terwijl de adrenaline door je lichaam giert, heb je ook nog eens uitzicht op de Mistí vulkaan.

Laguna Verde


Last, but definitely not least: Laguna Verde. Dit meer is letterlijk en figuurlijk één van de hoogtepunten van je Bolivia trip. Je bezoekt het tijdens een meerdaagse trip naar de zoutvlakte van Uyuni. Met een 4WD jeep rijd je met gids langs de meest indrukwekkende natuur van Bolivia richting de 5000 meter. De groene kleur van Laguna Verde wordt veroorzaakt door een hoge concentratie aan lood, zwavel en calcium. Zelfs als het 20ºC onder nul is, bevriest het meer nog niet: de mineralen in het water en de altijd waaiende wind houden het ijsvrij. Tijdens de tour zie ook Laguna Blanca en Laguna Colorado die ook al minstens zo mooi zijn als Laguna Verde.

Interesse in onze bouwstenen?

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar onze bouwstenen en rondreizen? We vertellen je graag meer dus neem gerust contact met ons op.

background-pattern