Menu background

Naar boven

Huaraz - Peru

Trek in ’t hoge noorden?

bouwsteen

 • Reisschema:
  Lima – Huaraz – Llanganuco
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Activiteit:
  twee dagen wandelen met gids
 • Reissom:
  € 778,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  april - oktober
✓ Wandel twee dagen lang onder begeleiding door de ongerepte Cordillera Blanca
✓ Kijk uit over besneeuwde bergtoppen en gekleurde meren
✓ Overnacht in een lodge met mooie vergezichten
✓ Optionele verlenging voor een dagexcursie naar de archeologische opgravingen van Chavin de Huantar
Decorative torn edge

Dag 1 – Lima – Huaraz

Vandaag ga je op eigen gelegenheid per taxi naar het busstation van Lima. Vanaf het busstation vertrekt om 09.30 uur de dagbus (ca. 8 uur rijden) naar Huaraz. We boeken een ticket voor je op de Royal Class bus (toilet en wat snacks tijdens de rit zijn aanwezig) waarmee je overdag reist dus heb je alle tijd om van het landschap te genieten. Het eerste gedeelte rijd je langs de kust, die hier nog erg kaal, dor en droog is. Vervolgens buig je af naar het binnenland. Al gauw doemen de eerste hoge bergtoppen van de Andes op. Aan het einde van de middag kom je aan op het busstation van Huaraz. Hier neem je gemakkelijk zelf een taxi voor een paar Peruaanse soles naar je hotel.

Decorative torn edge

Huaraz is na de aardbeving in 1970, zoals de meeste Peruaanse steden, in Amerikaanse stijl heropgebouwd. Niet echt charmant moeten we bekennen maar het hotel is sfeervol en na het diner, kropen wij al vroeg onder de wol. Vanwege de 3091 meter hoogte hebben we deze overnachting voor je gereserveerd. Zo ga je geacclimatiseerd de Cordillera Blanca in.

Je hotel ligt op loopafstand van de Plaza de Armas, het centrale plein, waar je goed kunt eten. Eventueel kun je ook aanschuiven in het restaurant van het hotel, waar je tegen een prima prijs een heerlijke maaltijd kunt krijgen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Huaraz – Huaytapallana – Llanganuco (ca. 5 uur hiken)

Je wordt vanmorgen vroeg opgehaald en reist met een gids en chauffeur naar de Cordillera Blanca. De Engelstalige gids zal je tijdens de twee hikes begeleiden. De komende drie uur rijd je door de regio Callejón de Huaylas en breng je een bezoek aan de typische Andesnederzettingen Carhuaz en Yungay.

Vanaf het dorpje Yungay kronkelt het busje zich een weg omhoog naar een prachtig gelegen lodge. Vanuit deze lodge, met uitzicht op de hoge bergen, starten tal van hikes en trekkings door de indrukwekkende omgeving. Er heerst daarom een echte bergsportsfeer.

Decorative torn edge

Na aankomst kun je even rustig bijkomen op je kamer voordat de hike van vijf uur begint. Dat klinkt zwaar, maar als je een normale conditie hebt is het goed te doen. In ruim drie uur wandel je naar de prachtige Huaytapallana vallei aan de voet van de Huandoy (6.160m). De biodiversiteit is hier enorm en je kijkt je ogen uit. In de vallei leer je hoe de lokale bevolking lekkernijen maakt van de natuurlijke bronnen: geschaafd ijs met verschillende smaken siroop. De terugweg gaat sneller en voor het donker wordt ben je weer terug bij de lodge. Daar aangekomen plof je neer in een hangmat en geniet je van een stevige maaltijd in het restaurant. Tenslotte schop je je bergschoenen uit, doe je je voetjes omhoog en duik je moe maar voldaan je bed in!

Decorative torn edge

Dag 3 – Hike naar Laguna 69 (ca. 6 uur)

Na het ontbijt brengt de chauffeur je dieper de bergen in bij Huascaran Nationaal Park. Onderweg maak je een fotostop bij de Llanganuco meren. Na 45 minuten ben je bij Cebollapampa op 3900 meter. Het startpunt voor de trekking naar Laguna 69. Bekend als één van de mooiste dag-wandelingen ter wereld én parel van het nationale park.

De wandeling bestaat uit drie delen. Het eerste stuk, waarbij je langs de rivier loopt is nog vlak. Al gauw loopt het pad omhoog met uitzicht op de waterval. Kijk af en toe achterom voor het uitzicht over de vallei. Vanaf Laugna 68 steek je de pampa over om je aan het laatste meest pittige stuk van de wandeling te wagen. Het is handen en voetenwerk, maar uiteindelijk bereik je het op 4600 meter gelegen Laguna 69! Plof neer voor een lunch met prachtig uitzicht over het aqua blauwe water in het meer. Wanneer je er weer klaar voor bent, loop dezelfde route weer terug en word je door de chauffeur weer teruggebracht naar je lodge. Daar kun je onder het genot van een kopje thee bijkomen van de indrukken die je vandaag hebt opgedaan.

Decorative torn edge

Dag 4 – vrij verblijf en terugreis naar Huaraz

Je hebt vanmorgen wat vrije tijd. Laat de afgelopen dagen op je inwerken of maak nog een laatste wandeling in de omgeving van de lodge. De eigenaar van de lodge geeft je wat tips mee.

Op het afgesproken tijdstip volgt de transfer terug naar Huaraz. Wij kozen ervoor om rond 17.00 uur weer terug te zijn. Zo waren we nog op tijd voor een heerlijke maaltijd op het Plaza de Armas. Ben je wat eerder terug dan kun je een bezoek brengen aan de indianenmarkt bij San Martin. Slenter door de straten en bewonder de waren die in kisten en kratten wordt aangeboden. Samen met alle kleurrijke kleding en kooplui geeft dit een vrolijk beeld.

Na het diner ga je op eigen gelegenheid naar het busstation.  Zorg dat je van te voren wat te eten en te drinken inslaat. Vanwege de droge lucht in de bus zul je regelmatig dorst krijgen. Je reist weer met de Royal Class bus, die rond 23.00 uur vertrekt. Neem ook een warme trui mee. De volgende ochtend kom je aan op het busstation van Lima.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Chavin hoofd - reizen Peru
Variant
1

Verlenging voor een bezoek aan de opgravingen van Chavin de Huantar

 • Reissom:
  € 925,- p.p. bij 2 personen voor 6 dagen / 5 nachten
 • Inbegrepen:
  bovengenoemd programma, extra overnachting in Huaraz en bezoek aan de opgravingen van Chavin de Huantar

Vandaag ga je richting het zuiden om een bezoek te brengen aan de acheologische opgravingen bij Chavin. Op de weg hier naartoe bezoek je het Querococha meer, de Kahuish tunnel op 4.450 meter hoogte en de thermale baden van Qercos. Maar het hoogtepunt van deze dag zijn de ruïnes van de oude Chavin beschaving. Rond 900 voor Chr. bloeide deze machtige cultuur op en heerste over grote delen van Peru, van de hooglanden tot aan de kust. Het religieuze centrum was de tempel van Chavin de Huantar, waarvan nu enkel nog ruïnes over zijn. Geniet van het prachtige uitzicht over de besneeuwde bergtoppen van de Andes en vind je weg door het labyrint van tunnels. Je kunt nog een bezoek aan het museum brengen alvorens je terugkeert naar Huaraz. De gehele excursie neemt acht tot tien uur in beslag.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

lima-foodtour
bouwsteen

Easy Going Lima

 • Lima
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 198,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge