Menu background

Naar boven

Tititcaca - Peru

Titicaca eilandhoppen

bouwsteen

 • Reisschema:
  Puno - Uros - homestay
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  homestay aan het meer met lokale activiteiten en boottocht
 • Reissom:
  € 218,- p.p. bij 2 personen
✓ Overnacht in een homestay op het rustig gelegen schiereiland Laquina
✓ Beleef het dagelijkse leven rond het Titicacameer
✓ Ontdek het dorp, vang je eigen visje op het meer of help koeien melken
✓ Zie de rieteilanden en de kleurrijke kleding op het eiland Taquile
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Puno

Vaak kom je in de middag aan in de stad Puno, liggend op ruim 3800 meter hoogte en dè uitvalsbasis voor tochten op het Titicacameer. Puno is een universiteitsstad met veel festivals, markten en restaurantjes. Veel auto’s zie je er niet, karren en riksja’s, meer bekend in Azië, des te meer. Toerisme is de grootste inkomstenbron voor Puno en de veelal moderne gebouwen in de stad doen vaak een beetje troosteloos aan. De locatie zo vlak aan het Titicacameer is echter handig en de uitzichten over het meer maken dat ruimschoots goed. Je vindt hier niet de knusse posada’s die je in andere plaatsen in Peru zoals Arequipa en Cusco hebt. Je verblijft in een prima, maar standaard hotel, met een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

 

Decorative torn edge

Dag 2 – Puno – Uros – Taquile – homestay

Na je ontbijt word je bij het hotel opgehaald en naar de haven van Puno gebracht. Vanaf hier vaar je het meer op. Er gaat een Engelstalige gids aan boord mee en je krijgt voor de vorm een zwemvest. We reserveren een wat snellere boot, aangezien het een behoorlijk stuk varen is. Hoewel het koud kan zijn op het water, verbrand je op deze hoogte snel. Dus neem je zonnebrand mee.

De eerste stop die je maakt is op een van de drijvende rieteilanden, waar de Uros indianen wonen. Deze kunstmatige eilanden werden oorspronkelijk gebouwd om de oorlogzuchtige Inca’s te ontvluchten, maar tegenwoordig wonen de meeste Uros gewoon op het vasteland. Interessant om te zien, maar eerlijk gezegd ook wel erg toeristisch.

Decorative torn edge

Vanuit de rieteilanden vaar je door naar Taquile eiland, dat bekend staat om zijn kleurrijke textielkunst. De traditionele cultuur is hier net zo levendig als de kleuren van de klederdracht. Aan de kleur en ontwerp van de kleding en mutsen is onder andere te zien of men getrouwd is of niet. Je maakt een wandeling over het eiland en luncht bij een familie thuis.

Terug op het vaste land ga je naar Luquina, aan de rand van het meer. Je slaapt hier vanavond bij je homestay. De meeste reizigers slapen op het toeristische eiland Amantaní. Dus dat maakt je verblijf hier extra bijzonder. Het verblijf is eenvoudig maar het nodige is aanwezig en de mensen zijn heel vriendelijk. De nacht is er koud maar de sterrenhemel maakt veel goed.

Decorative torn edge

Dag 3 Homestay – Puno

De volgende ochtend kun je helpen bij het dagelijkse leven van deze familie. Je kunt helpen de koeien te melken of mee het water op om vis te gaan vangen voor de lunch. Je kunt je gastheer ook vragen om je het een en ander van de omgeving te laten zien. In de loop van de middag ga je met een bootje terug naar Puno en slaap je weer in hetzelfde hotel als de eerste nacht.

Decorative torn edge

Dag 4 – Puno vertrek

Na een goede nachtrust en idem ontbijt eindigt de bouwsteen.

Je gaat op eigen gelegenheid, bijvoorbeeld met een riksja, van je hotel naar het busstation waar om 09.00 uur de comfortabele expressbus naar  Cusco vertrekt. De bus doet er ongeveer zes uur over.

Als je naar Bolivia wilt, kun je een rechtstreekse bus nemen naar La Paz (circa 8 uur rijden) of overnachten in het Boliviaanse voormalige hippiedorp Copacabana, vertrekpunt voor een bezoek aan het eiland Isla del Sol.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Cusco Plaza de Armas
bouwsteen

Alle wegen leiden naar…Cusco

 • Cusco
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 104,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Bolivia – Peru, op weg naar de Zonnekoning

 • La Paz - Copacabana - Isla del Sol - Puno (of andersom)
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 170,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

(Pan)fluitend door La Paz

 • La Paz
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 143,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Condors in de Canyon

 • Arequipa-Chivay-Cruz del Condor
 • 2 dagen/ 1 nacht
 • € 174,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
wandelen colca canyon
bouwsteen

Verken de Canyon

 • Arequipa-Chivay-Madrigal-Cruz del Condor
 • 3 dagen/ 2 nachten
 • € 389,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge