Menu background

Naar boven

Copacabana Bolivia

Bolivia – Peru, op weg naar de Zonnekoning

bouwsteen

 • Reisschema:
  La Paz - Copacabana - Isla del Sol - Puno (of andersom)
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  bezoek aan Isla del Sol
 • Reissom:
  € 170,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  april t/m oktober
✓ Pelgrimsoord
✓ Copacabana, een relaxt dorp op 3900 meter hoogte aan het Titicacameer
✓ Overnachting op Isla del Sol: geboorteplaats van de eerste Incakoning
✓ Breekt een lange busreis van 8 uur tussen La Paz en Puno of andersom

Decorative torn edge

Dag 1 – La Paz – Copacabana

Je wordt vanmorgen bij je hotel opgehaald en naar het busstation gebracht. Je reist in ongeveer drie uur naar de grens van Bolivia. Na ongeveer twee uur rijden word je verzocht om uit te stappen. Je moet namelijk een zijtak van het meer oversteken maar er is geen brug. De bus gaat op een vlot voor de overtocht. Omdat dit met passagiers te zwaar is ga je zelf met een kleiner bootje het water over. Je betaalt hiervoor een paar Bolivianos en waarschijnlijk ben je eerder aan de overkant dan de bus zodat je nog wat snacks voor onderweg kunt kopen bij de stalletjes die er staan. Vervolgens stap je weer in de bus en rijd je het laatste stukje van een uur langs het Titicacameer naar Copacabana.

Decorative torn edge

Je regelt na aankomst gemakkelijk een taxi of je loopt in 10 minuutjes naar je posada dat uitzicht over het Titicaca meer heeft. Het is niet al te groot, dus lopen is goed te doen. Het beschikt over meerdere tuintjes met hangmatten, een tv-kamer waar je een dvd kan kijken en een keuken waar je een kopje thee kan zetten. We voelden ons hier al snel thuis.

De rest van de dag is vrij te besteden. Maak een wandeling langs het meer, bezoek de plaatselijke kerk of beklim de heuvel achter het hotel voor een spectaculair uitzicht op het meer en het dorp. ’s Avonds kun je genieten van de geweldige zonsondergang en vis eten bij één van de gezellige restaurantjes die Copacabana telt.

Decorative torn edge

Dag 2 – Copacabana – Isla del Sol

De volgende ochtend word je om 8 uur bij je hotel opgehaald door een Engelssprekende gids. We raden je aan alleen een dagrugzak mee te nemen en je hoofdbagage achter te laten in het hotel. Samen met een aantal andere reizigers vaar je in zo’n 2 uur naar Isla del Sol. Op het eiland zijn geen verharde wegen en er rijden geen auto’s. Je bezoekt een ruïne en loopt over de akkers waar quinoa wordt verbouwd. De gids legt uit hoe de mensen hier leven en vertelt ook van alles over de Inca religie.

De Inca´s die hier vroeger woonden geloofden dat de zon geboren is op dit eiland. Je komt er meerdere ruïnes tegen van tempels die vooral ter verering van de Zonnegod diende. Tegenover Isla del Sol ligt heel toepasselijk Isla de la Luna, eiland van de maan. Tijdens het wandeling kijk je uit over het meer met op de achtergrond de besneeuwde toppen van de Andes. Het eiland heeft daardoor echt iets magisch.

Je eindigt bij je slaapplek voor de komende nacht dat gerund wordt door een jong echtpaar. Je kunt hier een heerlijke traditionele lunch eten. Omdat het hotel wat verder afgelegen ligt op het eiland is het de ideale plek om te ontspannen. Kom bij met een boek in de tuin en verwerk de indrukken van vandaag. ’s Avonds kun je ook dineren in het hotel.

Decorative torn edge

Dag 3 – Isla del Sol – Copacabana – Puno

De volgende ochtend vaar je terug naar Copacabana. Na de lunch stap je op de bus naar Puno. Onderweg wordt er gestopt om alvast wat Bolivianos of Dollars om te kunnen wisselen in Peruaanse Soles. Na 20 minuten bereik je de grens met Peru. De grensovergang Bolivia – Peru doe je lopend. In de bus wordt precies uitgelegd wat de bedoeling is en waar je stempels moet halen en een kleine tax moet betalen. In Peru stap je weer in dezelfde bus en rijd je in 3 uur naar Puno waar je op het busstation wordt afgezet.

Decorative torn edge

Vanuit Puno kun je gaan eilandhoppen op het Titicacameer. Typisch Titicaca is een wat comfortabeler bouwsteen. Je slaapt niet op een eiland bij de indianen, maar ’s avonds in Puno weer in een hotelbed.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Titicaca eilandhoppen

 • Puno - Uros - homestay
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 218,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Titicaca meer rieteiland
bouwsteen

Typisch Titicaca

 • Puno
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 156,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

(Pan)fluitend door La Paz

 • La Paz
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 143,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge