Menu background

Naar boven

Bolivia weetjes

blog

Geschreven op
donderdag 21 december
Geschreven door
Corina van Dijk
Delen op social media

Dat wij Bolivia een geweldig land vinden voor een rondreis, dat mag duidelijk zijn. Maar wat maakt dit land nou speciaal? Wij delen graag acht leuke weetjes met je. Wedden dat je daarna meteen een rondreis naar Bolivia wilt boeken?

                                                                   Wist je dat…

….Bolivia een multi-etnische samenleving is? Zo heeft de bevolking van ongeveer 10 miljoen inwoners invloeden van Europeanen, Afrikanen, Indianen en Mestiezen. Spaans is dan ook niet de enige gesproken voertaal. Er zijn zo’n 35 andere inheemse talen zoals het Aymara, het Guarani en het Quechua.

La Paz de grootste stad van het land is? De stad ligt op 3600 meter hoog, bevindt zich in het hart van de Andes en is omgeven door besneeuwde bergtoppen. Wat deze stad bijzonder maakt zijn de vele koloniale kerkjes, de kleurrijke indianenmarkten en natuurlijk de bolhoedjes op straat. Ook vind je hier de regering van Bolivia.

…Salar de Uyuni de op één na grootste zoutvlakte van de wereld is? De zoutvlakte heeft een oppervlakte van 10.582 km². Reizigers zien dit als het hoogtepunt van Bolivia. Het is ook onze meest geboekte bouwsteen. Tijdens deze bouwsteen cruise je in een 4WD jeep langs een zoutmeer, Andesbergen, vulkaantoppen, een cactuseiland en nog veel meer!

Sucre de officiële hoofdstad is? Ja, je leest het goed. De hoofdstad is niet La Paz. Vanwege de witte gebouwen staat de stad bekend als ‘La Ciudad Blanca’. Het is een echte studentenstad met een koloniale uitstraling. Er is veel te doen en te zien, zoals musea, een levendig centraal plein, winkels en restaurants. Verder is het er vaak mooi weer wat natuurlijk niet vervelend is!

…de Boliviaanse keuken een grote verscheidenheid aan gerechten kent? Dit komt onder anderen door het veelzijdige aanbod van landbouwproducten en vlees- en vissoorten. De keuken is een mix van Boliviaanse, Spaanse, Duitse, Italiaanse, Baskische, Russische en Poolse invloeden.

…Che Guevara zijn laatste adem uitblies in Bolivia? Na maanden strijd te voeren tegen het Boliviaanse leger werd hij in 1967 in La Hiquera gevangen genomen en geëxecuteerd. Voor sommigen is Che een held, voor anderen is hij een moordenaar. Feit blijft wel dat hij voor roerige tijden zorgde in Latijns Amerika in de jaren ’50 en ’60. Wij geven je de kans om dichter bij Che en zijn laatste levensfase te komen met onze bouwsteen In de voetsporen treden van Che.

…Bolivia meerdere klimaten kent? Zo heerst er in de Amazone een tropisch en vochtig klimaat. In het zuidoosten van het land is het vooral droog en heet en in de hooglanden van de Andes is het koud. Het regenseizoen loopt van november tot april. De beste reistijd (de winter) is dan ook van mei tot en met september.

…het oppervlak van de Amazone jungle in Zuid-Amerika in totaal maar liefst 5.5 miljoen km² omvat? 5% hiervan is verspreid over Bolivia. Hier leven ontelbare dieren. Zo vind je er tapirs, luiaards, jaguars, apen, slangen, nachtvlinders, padden in alle kleuren en maten en (vogel) spinnen. Wil jij ook een bezoek brengen aan de Amazone jungle in Bolivia? Maak dan kennis met onze Kaaimannen in Lianenjungle bouwsteen.

bouwsteen

Lente in de witte stad

  • Sucre
  • 3 dagen / 2 nachten
  • € 60,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Kaaimannen in lianenjungle

  • Rurrenebaque - Madidi - Rurrenebaque
  • 4 dagen / 3 nachten
  • € 472,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge