Menu background

Naar boven

Sucre

Lente in de witte stad

bouwsteen

 • Reisschema:
  Sucre
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  vrije tijd om Sucre zelf te ontdekken
 • Reissom:
  € 60,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  gehele jaar
✓ Ontdek Sucre: de relaxte en vaak zonnige hoofdstad van Bolivia
✓ Gelegen op 2800 meter, een plek om te acclimatiseren en te wennen aan hoogte
✓ Koloniale universiteitsstad
✓ Ben je hier op zondag, dan kun je naar de markt van Tarabuco
Decorative torn edge

Dag 1 – Sucre aankomst

Het tijdstip dat je aankomt in Sucre is afhankelijk vanuit welke richting je komt. Bij aankomst op het busstation of op de luchthaven van Sucre neem je zelf gemakkelijk een taxi naar je hotel in het centrum. We reserveren een sfeervolle bed & breakfast voor je in het centrum met zonnige binnenplaatsjes en knusse kamers. Doe nog steeds rustig aan, want ondanks dat Sucre minder hoog ligt is het voor Nederlandse begrippen nog steeds behoorlijk hoog.

In de middag heb je tijd voor een wandeling door de straatjes. Geniet van de vriendelijke sfeer die er heerst. Vanwege de witte gebouwen staat de stad bekend als “La Ciudad Blanca”. De oude binnenstad van Sucre geldt als de best bewaarde Spaanse koloniale stad in Zuid-Amerika. Er is dan ook een hoop te doen en te zien, zoals musea, een levendig centraal plein, winkels en restaurants.

Decorative torn edge

Een beklimming naar de torens van de kerk en klooster San Felipe de Neri levert gegarandeerd mooie foto’s op. Bij zonsondergang heb je ook vanaf het terras van het klooster een spectaculair uitzicht over de daken en witte kerktorens van de stad.

Ben je zo ver van huis toch op zoek naar een stukje Nederland? Vlakbij het centrale plein van Sucre vind je de Florin Bar & Restaurant, gerund door drie Nederlandse eigenaren. Je kunt hier niet alleen een fris biertje drinken, maar er zijn ook verschillende internationale gerechten verkrijgbaar en zelfs bitterballen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Tarabuco op zondag

Ben je op zondag in Sucre, dan moet je de stad toch wat minder tijd geven: de markt van Tarabuco is dan een must. Dit plaatsje ligt op 3200 meter, op circa anderhalf uur rijden over een stoffige weg ten zuidoosten van Sucre. Tarabuco staat bekend om de kleurrijke markt die alleen op zondag gehouden wordt. Dan komen indianen in hun traditionele kleding uit de omgeving hier hun waren aanbieden. Het is er druk en zoals op iedere markt moet je ook hier je portemonnee en camera goed in de gaten houden. Het aantal toeristen is nog beperkt en je witte neus zal zeker opvallen. Als je een keus hebt kunnen maken uit de prachtige souvenirs kun je het beste op een terrasje aan het plein gaan zitten. Neem het schouwspel in je op; je ziet moeders met lange vlechten en een kind op de rug, kinderen met snottebel die verlegen langs lopen en vragen of je een gevlochten armbandje wil kopen. Maar natuurlijk ook mannetjes gebukt onder enorme zakken rijst of aardappels en verkoopsters in vale rokken die volgeladen ezels voort trekken. Het hart van Bolivia.
Wij kunnen je vervoer naar deze markt ook reserveren, geef dit dan even aan in de aanvraag.

Decorative torn edge

Ook leuk: Stadstour door de witte stad

Het is ook leuk om Sucre in een halve dag met een lokale gids te ontdekken. Het voordeel is dat hij de stad op zijn duimpje kent en je alles kunt vragen. Samen wandel je over Plaza de Mayo, het centrale plein, waar veel studenten samenkomen. Ook bezoek je het zestiende-eeuwse Recoleta klooster, met uitzicht over Sucre en het textielmuseum. De regio rond Sucre staat bekend om de textiele handwerken en hier kun je zien hoe die worden gemaakt.

Wil je deze stadstour boeken dan kan dit voor een meerprijs van €50,- per persoon. Geef het aan in je aanvraag.

Decorative torn edge

Dag 3 – Sucre vertrek

Na het ontbijt reis je verder via Potosi naar Uyuni. Of vervolg je route richting Santa Cruz.

Een nachtje extra bijboeken in Sucre is wel de moeite waard: je hebt dan tijd voor een bezoek aan de omgeving. Trek je bergschoenen aan want er zijn meerdere mogelijkheden voor een dag hiken. Op deze manier heb je de gelegenheid om Niñu Mayu te bezoeken, waan je je waant in het Jurassic Park van Bolivia met duidelijke dinosaurus sporen.

Ook heb je de mogelijkheid om hier te gaan paardrijden. Hup in het zadel en laat je vanochtend langs de historische haciënda’s en adembenemende vergezichten leiden. Het paardrijden kun je ter plaatse bij het hotel te boeken.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Zilver zoeken in de rijke berg

 • Potosi - zilvermijn
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 77,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Markt Santa Cruz
bouwsteen

Rustig ritme Santa Cruz

 • Santa Cruz
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 85,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Flamingo’s en Vulkanen

 • Uyuni - San Juan - Laguna Colorada - Laguna Verde - Laguna Blanca - Uyuni - La Paz
 • 5 dagen / 4 nachten
 • € 342,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

In de voetsporen van Che

 • Santa Cruz - Samaipata - Santa Cruz
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 235,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge