Naar boven

Feliz Navidad! Kerst vieren in Costa Rica

blog

Costa Ricanen houden van muziek, veel eten en drinken tijdens de feestdagen. Ben je er op reis, dan ga je hier echter niet zo veel van merken. Traditioneel brengen ze de feestdagen namelijk door met familie. De hele familie!
Decorative torn edge
Geschreven op
dinsdag 5 september
Geschreven door
Kiki van Nes

Big party’s en knallend vuurwerk in Costa Rica tijdens de feestdagen. Nee toch?

Feestjes met 30 personen of meer zijn geen uitzondering. Ze starten al vroeg met gezellig samen koken en er staan veel lekkere dingen op het menu zoals tamales, tortillas, een hammetje, gevulde deegbolletjes, koekjes en nog veel meer. Grootmoeder deelt cadeautjes uit aan iedereen en de anderen trekken namen om een cadeautje te geven, dit laatste noemen ze heel leuk ‘Secret Santa’. Wat kan jij verwachten? Wel, zalige rust! Hou je niet van drukke feestdagen, dan is Costa Rica de perfecte keuze.

San José

San José is meestal je start- of eindpunt van de reis. Er is in de kerstperiode veel decoratie. Van kitscherige Mariabeeldjes in de kleinste huisjes tot een gigantische kerstbal op het plein. Op 24/12 sluiten de winkels al vroeg en start het uitgebreide familiefeest voor de Costa Ricanen. Op eerste kerstdag is alles gesloten, de straten zijn leeg, er rijden zelfs geen taxi’s. Ben je toevallig net deze dagen in een nationaal Park door te brengen waar alles wel lekker open blijft. 26/12 is alles weer open in San José en dan is het Tope, een groot feest in de stad met een parade van paarden, dit is wel leuk om te beleven.

Nationaal Park Tortuguero

De overweldigende natuur van het regenwoud kan je al bewonderen in de boottocht onderweg naar je verblijf. Bij de lodge zie je hier en daar een kerstboom en bij het buffet is op kerstdag een extra hammetje voorzien. Verwacht geen uitbundige versieringen of een gigantisch diner. Hier kan je vooral genieten van de rust, de natuur en de dieren. Het kijken naar rondspringende apen, ontdekken van goed verborgen leguanen en spotten van een luiaard of kaaiman is toch het perfect kerstcadeautje, niet? Misschien wel een leuk idee om op voorhand een leuk cadeautje in je koffer te steken om je partner of kinderen ter plaatse te verrassen.

Nationaal Park Manuel Antonio

Wil je tegelijk dieren spotten én relaxen op het strand, dan is Manuel Antonio de perfecte plaats. Het is een toeristische plaats waardoor het niet moeilijk zal zijn om een leuk restaurantje te vinden. Reserveren is meestal niet nodig, zelfs niet tijdens de feestdagen. Op Oudjaar sluiten sommige restaurants al voor middernacht zodat de Costa Ricanen met de familie kunnen gaan feesten. In het Nationaal Park zelf is het druk tijdens de feestdagen maar niet drukker dan op andere dagen. Wil je rust, dan ga je best vroeg in de ochtend. Wandel je iets verder, voorbij het eerste drukke strandje, dan heb je misschien een strandje helemaal voor jezelf. Wil je eens cliché doen? Maak dan enkele typische kerstfoto’s op het strand. Vergeet dan niet je kerstmuts, kerststrandlaken of kerstbikini in te pakken.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern