Menu background

Naar boven

Drie keer ‘off the beaten track’ in Peru

blog

Geschreven op
donderdag 17 maart
Geschreven door
Michelle Roelofs
Delen op social media

Wij vinden het de moeite waard om ook wat plekken op te nemen in je reisschema waarbij je even van het toeristische pad af stapt. Want Peru heeft nog meer te bieden dan alleen de ‘gringo-trail’.

Natuurlijk wil je Machu Picchu zien als je naar Peru gaat, net als waarschijnlijk de condors in de Colca Canyon en de drijvende rieteilanden op het Titicacameer. Het zijn de highlights van Peru die eigenlijk niet mogen ontbreken tijdens je Peru-reis. Maar dat je daar niet de enige toerist zult zijn, daar kunnen we kort over zijn. Daarom vinden wij het de moeite waard om ook wat plekken op te nemen waarbij je even van het toeristische pad af stapt, en even echt onder de huid van het land kruipt. Want Peru heeft nog meer te bieden dan alleen de ‘gringo-trail’

Duamazone-lodge-peru-off-the-beaten-trackik de Peruaanse Amazone in

Het overgrote deel van het Amazonewoud ligt in Brazilië. Dat Peru ook een flink stuk Amazone heeft, dat weten de
meeste mensen echter niet. In het noordoosten van het land ligt Puerto Maldonado, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Peruaanse Amazone. Het is de ideale afsluiter van je reis: in plaats van tussen hoge bergpassen zit je hier in een warme en tropische omgeving. Je slaapt hier in een heuse jungle-lodge en gaat op zoek naar de luiaard, reuzenotter, papegaaien, apen en kaaimannen. Je maakt boottochten over een enorme rivier en (nacht)wandelingen door de donkere rimboe. Gaaf, toch?

peru-off-beaten-track-lares-trail

De Lares naar Machu Picchu

Wie naar Machu Picchu gaat, droomt er misschien van om de meerdaagse wandeltocht over de Inca Trail te maken, een eeuwenoud pad dat de Inca’s vroeger gebruikten om hun verborgen stad te bereiken. Maar de toegang tot de Inca Trail is tegenwoordig streng gereguleerd; er worden maar 500 personen per dag (toeristen én trekking-staff) toegelaten en de tickets voor de tocht zijn meestal al 4 tot 6 maanden voor vertrek volgeboekt. Een veel minder bekend alternatief is de Lares Trail. Tijdens deze vijfdaagse tocht kampeer je onderweg in tentjes, wandel je tussen rotsformaties en bergmeertjes en spot je kuddes alpaca’s en boerendorpen. De trekking is ook wat minder zwaar dan de Inca Trail; stiekem vonden wij dat best een fijn bijkomend voordeel.

Trekking in het hoge nooperu-huaraz-trekking-off-the-beaten-trackrden bij Huaraz

In voor wat avontuur? Maak dan een omweg richting het noordwesten van Peru. Vanuit Lima bus je er in ongeveer 7 uur naartoe. Hier ligt de Cordillera Blanca, een bergmassief waar wandelaars van zullen smullen. Je vindt er een oorspronkelijk stukje Peru met kilometershoge besneeuwde bergtoppen en ijskoude gletsjermeren. Hoogtepunt is Laguna 69, een onvoorstelbaar helderblauw meer aan de voet van de imposante bergtop Chacraraju van meer dan 6 kilometer hoog. Let wel: ga hier alleen hiken als je een goede conditie hebt en neem de tijd om te wennen aan de hoogte, anders gaat deze tocht heel zwaar worden.

Benieuwd wat je nog meer in Peru kunt doen?

bouwsteen

Op het pad van de Inca’s

  • Cusco – Inca Trail - Macchu Picchu – Cusco
  • 5 dagen / 4 nachten
  • € 798,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Peru rondreis - lokaal kindje
rondreis

Rondreis 1: Vamos Peru in 2 weken!

  • Lima - Arequipa - Colca Canyon - Titicaca - Cusco - Heilige vallei en Machu Picchu
  • 14 dagen / 13 nachten, aanvang dagelijks
  • € 1210,- (€86,- per dag) p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge