Naar boven

Amazone - Peru

Amazone Jungle Lodge

bouwsteen

 • Reisschema:
  Cusco - Puerto Maldonado
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  volledig activiteitenprogramma
 • Reissom:
  € 447,- p.p. bij 2 personen
✓ De ultieme jungle ervaring diep in het Amazonegebied

✓ Overnacht midden in de natuur in een open jungle lodge

✓ Spot kaaimannen, apen en papegaaien tijdens het volledige activiteitenprogramma

✓ Trek je korte broek en teenslippers aan in het tropische klimaat
Amazone boottocht Puerto Maldonado
Decorative torn edge

Dag 1 – Cusco – Puerto Maldonado

Vanuit Cusco vlieg je naar Puerto Maldonado. Dit is een levendige tropische grensstad en de uitvalsbasis voor tours de jungle in. Je maakt een stop bij het kantoor van het agentschap. Hier ben je in de gelegenheid je spullen te herpakken. Je laat je grote bagage achter bij het kantoor en neemt alleen een kleinere (rug)tas mee. Per bus rijd je in een uur naar de haven en begin je aan de gemotoriseerde boottocht de jungle in. Onderweg kun je genieten van een typische (vegetarische) lunch die in een bananenblad is verpakt. Na een tocht van ongeveer 1,5 uur kom je aan bij je kleinschalig lodge bestaande uit een hoofdgebouw met meerdere kamers.

Decorative torn edge

De lodge is opgebouwd uit natuurlijke materialen. Het gebouw beschikt over aparte slaapkamers waar je eenvoudige bed met klamboe staat. De open kamers hebben geen ramen, waardoor je ’s nachts in slaap valt met de geluiden van de jungle op de achtergrond en ’s morgens wellicht gewekt wordt door het gesnurk van je buurman… De kamer beschikt over eigen sanitair. Verder beschikt de lodge over een gedeelde eetzaal waar alle maaltijden worden geserveerd. Hier kun je ’s avonds nog even nakletsen met andere reizigers en gidsen over de opgedane indrukken.

Je verblijft hier op basis van volpension. Er worden internationale, typisch Peruaanse en lokale gerechten bereid, maar ook vegetarische.

Decorative torn edge

Dag 1-3 – Amazone, activiteiten

Tijdens je verblijf zijn de volgende activiteiten inbegrepen. In welke volgorde de activiteiten worden gedaan is altijd afhankelijk van de programma’s van de gidsen en het weer.

Clay licks

Vroeg op voor het kleurrijke spektakel van de vogels die komen ‘kleipikken’. Iedere dag komen papegaaien van verschillende grootte en ras naar de vier meter hoge muur en ruziën over voorkeurplekjes bij de lekkerste klei, een vitaal onderdeel van hun dieet. Vanuit een beschut plekje heb je goed uitzicht op de kleiwand en kun je grote groepen kleine parkieten en grotere ara’s spotten.

Decorative torn edge
Boottocht

Je maakt met de gids een boottocht over het nabij gelegen meer. Let goed op want je kunt hier kaaimannen, reuzenotters, schildpadden, apen en (water) vogels spotten. Hierna gooi je een hengeltje uit en wie weet sla je wel een piraña aan de haak. Houd rekening met veel muggen in de jungle, met name tijdens zonsondergang. Goed insmeren dus.

Ook ’s avonds na het diner, kun je er per boot op uit, op zoek naar de zwarte kaaimannen. In de duisternis zie je rode lichtjes in de lichtbundel van de gids, dit zijn de ogen van de kaaiman. En hoe verder de lichtjes uit elkaar, hoe groter het beest. Houd in de avond de bananenbomen in de gaten, wellicht zie je een vogelspin. Deze komen ’s avonds vaak uit hun holletje.

Decorative torn edge
Flora & fauna

Je maakt in een kleine groep een tocht met een native guide die van alles weet te vertellen over de flora en fauna van het regenwoud. Je leert er niet alleen over alle zoogdieren, vogelsoorten en andere dieren die hier voorkomen, maar bijvoorbeeld ook over de medicinale werking van planten en bomen en hoe deze natuurlijke materialen op een andere manier gebruikt worden, bijvoorbeeld bij het maken van kleding en het bouwen van huizen.

Farm bezoek

Vlakbij de lodge liggen een aantal verlaten ‘slash and burn’ farms. De gids neemt je mee om je te laten zien hoe in de jungle het land bewerkt wordt. Bij terugkomst in de lodge heb je tijd om te ontspannen. Ga lekker liggen in een hangmat, sluit je ogen en laat je meevoeren in de wereld van de jungle geluiden. Als je je ogen weer opent heb je zelfs de kans om een aap, ara of kolibrie te zien.

Decorative torn edge
Nightwalk

’s Avonds mag je in de lodge ontspannen maar je kunt ook meegaan op een nightwalk. In de jungle ga je op zoek naar amfibieën zoals slangen, hagedissen, kikkers en insecten zoals vogelspinnen, krekels en sprinkhanen. Als je zelf een zaklamp hebt meegenomen, komt die nu goed van pas. Het is indrukwekkend hoe de gids alle verschillende geluiden herkent. Hij weet dieren te vinden terwijl jij geen hand voor ogen ziet.

Decorative torn edge

Dag 4 – Puerto Maldonado – Cusco/Lima

Vandaag vaar je na een vroeg ontbijt terug over de Madre de Dios naar Puerto Maldonado. Eenmaal aangekomen op de luchthaven vlieg je tegen de middag weer terug naar naar Lima of Cusco om je reis te vervolgen.

 

Let op!

Uitzondering op de ANVR annuleringsvoorwaarden: voor de Amazone lodge geldt bij afzegging vanaf 30 dagen voor vertrek 100% annuleringskosten

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Amazone Jungle Lodge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Op het pad van de Inca’s

 • Cusco – Inca Trail - Macchu Picchu – Cusco
 • 5 dagen / 4 nachten
 • € 1.048,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Cusco Plaza de Armas
bouwsteen

Alle wegen leiden naar…Cusco

 • Cusco
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 110,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern