Naar boven

Rondreis Jamaica

Unieke individuele rondreizen op maat

rondreis jamaica

Kant-en-klaar of pas ze gerust aan, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’. Met onze flexibele Jamaica-rondreizen hebben we je werk uit handen genomen en de beste reisroutes alvast voor je uitgestippeld voor Jamaica. Slaapplekken zijn al geregeld. Bel of mail ons: Wij, de Jamaica-experts, helpen je graag op weg!

Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Je reist individueel met (lokaal) vervoer
Je ziet de highlights weg van de massa
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
Je reis is duurzaam én verantwoord
We adviseren je uit eigen ervaring

Individuele rondreizen in Jamaica

Rondreis Jamaica: veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd om naar Jamaica te gaan?

Het hele jaar door is de temperatuur op Jamaica aangenaam met 27 tot 31 graden. Een winter kent het land niet. Overdag waait er vaak een koel windje vanuit zee. Tussen juni en november kan er overdag een tropische bui vallen. In deze periode komen er ook orkanen en tropische stormen voor. De grootste kans hierop is in de maanden september en oktober. Onze winter en vroege voorjaar is over het algemeen een fijne tijd om op Jamaica te zijn met droog en zonnig weer. Bekijk onze klimaat-pagina voor meer informatie.

Hoeveel is het tijdsverschil tussen Nederland/België en Jamaica?

In de winter is het op Jamaica zes uur vroeger dan in Nederland en België, in de zomer is het zeven uur vroeger. Het hele jaar door is het rond 18:00 uur donker.

Jamaica vakantie

Heb ik een visum nodig voor Jamaica?

Je hebt voor je Jamaica rondreis een paspoort nodig dat minimaal zes maanden geldig is bij vertrek vanuit Jamaica. Heb je de Nederlandse of Belgische nationaliteit en blijf je korter dan 90 dagen op Jamaica, dan is een visum niet nodig. Je dient wel een vertrekbelasting te betalen van ongeveer €20,- per persoon (vaak is dat al inbegrepen bij het vliegticket). Kijk op onze visum-pagina voor meer informatie.

Heb ik inentingen nodig voor mijn Jamaica rondreis?

Er wordt geadviseerd om je te laten inenten voor hepatitis, DTP en eventueel buiktyfus. Malariatabletten zijn niet nodig. Raadpleeg voor vertrek altijd een deskundige, zoals de artsen van Thuisvaccinatie.nl. Ze komen thuis of op kantoor langs wanneer het jou uitkomt, ook ’s avonds en in het weekend, om advies te geven en direct in te enten. Bekijk onze gezondheid-pagina voor meer informatie over inentingen.

Hoe zit het met betalen op Jamaica?

Op Jamaica betaal je met de Jamaicaanse dollar (JMD). De koers wisselt en kun je bekijken op een converter website. In de meeste plaatsen zijn pinautomaten. Wil je geld wisselen, dan kan dit direct op de luchthaven, maar let wel de koers is vaak minder gunstig. Creditcards worden in de meeste hotels en restaurants geaccepteerd, evenals in de grotere winkels.
Fooi geven is afhankelijk van de service. Meestal zit er 10% service taks inbegrepen in de rekening. Zo niet, dan wordt een fooi van ongeveer 10% verwacht. Voor het brengen van je koffer naar de kamer is een fooi van een USD per bagagestuk gebruikelijk. Hetzelfde kun je per dag geven aan de schoonmaker van je kamer. Bekijk onze geld-pagina voor meer informatie over geldzaken op Jamaia.

Hoe reis je op Jamaica?

Zelf rijden vinden wij dé manier voor een Jamaica rondreis. Met je eigen huurauto heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en je kunt je eigen reistempo bepalen. Goed om te weten is dat er op Jamaica links wordt gereden. Het is even wennen en waarschijnlijk zet je regelmatig de ruitenwissers aan in plaats van je knipperlicht, maar voordat je het weet lijkt het of het nooit anders is geweest.

background-pattern