Naar boven

Indonesie bucketlist

5 redenen waarom Indonesië op je bucketlist hoort

blog

Het land dat uit duizenden eilanden bestaat, waar je kennismaakt met inheemse stammen en een onderwaterwereld vol kleurrijk koraal ontdekt. Waar eten en familie centraal staat, je de ene dag dwars door de jungle wandelt en de volgende dag een vulkaan beklimt. Oftewel: Indonesië. Ons favoriete land om naartoe te reizen, en we vertellen je graag waarom! Het liefst gaven we je er honderd redenen, maar we moeten het (helaas) nu eenmaal kort houden. Daarom zijn dit de vijf belangrijkste redenen waarom Indonesië op je bucketlist hoort.
Decorative torn edge
Geschreven op
dinsdag 22 februari
Geschreven door
Kerstin Jauk

#1 De eilanden

Duizenden eilanden, dus. Meer dan 17.500 om (ongeveer) precies te zijn. De bekendste eilanden van Indonesië zijn Java, Bali, Lombok, Flores, Sumatra en Sulawesi. Java is het kloppende hart van de archipel, Bali het bruisende vakantieparadijs en Lombok de rustigere tegenhanger van Bali. Flores is de authentieke parel en Sumatra, het ongerepte groene eiland. En dan is er nog Sulawesi, het prachtige duikparadijs met zijn inheemse bevolking met bijzondere rituelen.

De eilanden van Indonesië hebben allemaal hun eigen bijzonderheden en zelfs als je een paar weken (wat zeggen we, maanden!) door Indonesië reist heb je bij lange na niet alles gezien. Maar hé, je moet ergens een begin maken, toch? Wij helpen je graag bij je keuze.

Java-Indonesie bucketlist

#2 De bezienswaardigheden

Van het Instagrammable Ubud (ja, die plek met die schommel, oftewel de ‘Bali Swing’) tot Jogjakarta (de leukste stad van Java) en van de adembenemend mooie Borobudur en Prambanan-tempels tot de prachtige Bromo-vulkaan, Indonesië zit bomvol gave, leuke, bijzondere en wonderschone bezienswaardigheden. Breng jij tijdens je individuele rondreis door Indonesië ook een bezoek aan Bali? Dan heb je geluk: onze Indonesië-kenner Romy heeft de tien leukste bezienswaardigheden van Bali vast voor je op een rij gezet.

Bali-Indonesie bucketlist

#3 (Sportieve) activiteiten

Dacht jij dat een vakantie naar Indonesië een en al luieren is? Dat kan natuurlijk ook, maar tijdens je individuele rondreis door Indonesië zijn er juist heel veel (sportieve) activiteiten om te doen! De ene dag fiets je tussen rijstvelden door, de volgende dag beklim je een van de vele vulkanen (zoals de Rinjani vulkaan) en weer de volgende dag dobber je op een opblaasband op een rivier in de jungle. Oké, een béétje relaxen hoort er natuurlijk wel bij – je bent immers op vakantie. Maar na het relaxen aan een van die witte stranden ga je uiteraard óók de onderwaterwereld bekijken met je snorkel op en/of duikpak aan, want in Indonesië vind je heel veel schitterende duikspots.

Dé plek om relaxen en duiken of snorkelen met elkaar te combineren is wat ons betreft de Komodo-eilanden: spierwitte stranden én diverse schitterende duikspots. Je spot veel vis en koraal en de kans is groot dat je mantaroggen en haaien spot. Ben je een beginnende duiker? Dan zijn de Gili-eilanden heel geschikt. Onze collega én fervent duikfanaat Marissa geeft je tips.

Duiken en snorkelen Indonesie

#4 De Indonesische cultuur

Eten, familie en gezelligheid is in Indonesië heel belangrijk. En dat voel je overal: je wordt warm onthaald en voor je het weet staat er een bord warm eten voor je neus. Of steek zelf de handen uit de mouwen en leer de fijne kneepjes van de Indonesische keuken tijdens een kookworkshop! Wij geloven dat je een land pas écht leert kennen als je je er helemaal in onderdompelt, dus moedigen we je aan om (soms letterlijk) van het gebaande pad te gaan.

Eten in Indonesie

#5 De natuur

Last but most definitely not least: de natuur van Indonesië. Glooiende rijst- en theevelden zo ver als je kunt kijken, de allermooiste stranden, indrukwekkende vulkanen en natuurlijk op veel plekken een helderblauwe zee met schitterend koraal. Als er één reden is waarom Indonesië op je bucketlist hoort, laat het dan de adembenemend mooie natuur van dit land zijn.

Doordat de eilanden zo van elkaar verschillen, herbergen ze allemaal hun eigen natuurschoon. Reis van eiland naar eiland en waan je in een groener-dan-groene jungle (mét orang-oetans!), fiets langs talloze rijstterrassen, relax op spierwitte bounty-stranden, bezoek talloze authentieke Indonesische dorpen en spot ‘echte’ draken op Komodo. Staat Indonesië inmiddels al op jouw bucketlist?

Natuur in Indonesie - bucketlist

Boek jouw individuele rondreis naar Indonesië

Heeft dit schitterende land inmiddels al een klein beetje een plekje in jouw hart veroverd? Bekijk dan eens onze kant-en-klare Indonesië-reizen en laat je inspireren. Of ga zelf lekker puzzelen en stel je eigen Indonesië-reis samen met onze bouwstenen!

Lees onze andere blogs:

background-pattern