Naar boven

Huurauto costa rica

Per huurauto door Costa Rica reizen

blog

Veel reizigers vragen zich af of autorijden te doen is in Costa Rica. Wat ons betreft is het niet alleen goed te doen, maar zelfs dé manier om per huurauto Costa Rica te ontdekken. Je bepaalt je eigen tempo en kunt onderweg stoppen waar je wilt.
Decorative torn edge
Geschreven op
maandag 16 maart
Geschreven door
Kiki van Nes
Autohuur

Onze rondreizen zijn dan ook gebaseerd op reizen per huurauto. Op deze manier kunnen we de sfeervolle en kleinschalige slaapplekken voor je regelen die in Costa Rica vaak verscholen liggen in het groen, net even een paar minuten rijden van een dorp. En makkelijk: ook in Costa Rica wordt er rechts gereden. Omdat niet alle wegen even goed geasfalteerd zijn, is het af en toe wel hobbelen en kronkelen. Wij vonden dat niet erg, je krijgt namelijk een 4WD mee. Maar toegegeven, autorijden in een vreemd land is wel even wat anders dan in Nederland. Wij geven je daarom graag wat insider-tips voor Costa Rica.

Wegenkaart of gps?

Ben je avontuurlijk en vind je het leuk om te weten waar je precies rijdt? Dan raden we je aan om met een wegenkaart op pad te gaan. Van onze lokale partner ontvang je ook een uitgebreide routebeschrijving. Mocht je de weg even niet kunnen vinden, kun je altijd stoppen om de weg te vragen. De lokale bevolking is vriendelijk en behulpzaam en ze spreken vaak een aardig woordje Engels. Dat woordenboekje Spaans heb je dus hopelijk niet nodig!

Doordat wegwijzers en straatnamen in Costa Rica vaak ontbreken, kan het een heel avontuur zijn om de weg te vinden. Kijk je liever wat meer om je heen en heb je niet zoveel zin om druk bezig te zijn met kaartlezen? Neem dan een huurauto met GPS. Zo rijd je zorgeloos van de ene naar de andere locatie. De referentiepunten van de hotels worden voor je in het systeem gezet, zodat je alleen nog maar de namen hoeft in te voeren. Een kind kan de was doen.

Onderweg wegenkaart
Verkeersbord costa rica

Reisafstanden

De binnenlandse afstanden zijn niet groot, Costa Rica is maar iets groter dan Nederland. Maar vergis je niet in de reisafstanden! De wegen zijn zoals gezegd niet overal even goed. We kijken daarom liever naar de reisuren dan naar het aantal kilometers. Heb je een lange afstand af te leggen naar de volgende bestemming, vertrek dan op tijd. Zo voorkom je dat je verrast wordt door de schemering – in Costa Rica is het al rond 19.00 uur donker.

En hoe zit het met de veiligheid?

Costa Rica is het meest ontwikkelde en veilige land van Midden-Amerika. Toch vindt ook hier kleine criminaliteit plaats. Als je met de auto rondreist, is het daarom belangrijk om goed op je spullen te passen en de bagage niet in de auto achter te laten. Tijdens onze reis parkeerden we de auto zoveel mogelijk op bewaakte parkeerplaatsen. De hotels hebben meestal een eigen parkeerplaats waar ’s nachts een bewaker rondloopt. Stop je onderweg bij een restaurant, vraag dan een watchman om voor een kleine vergoeding op je auto te letten.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern