ANVR logo
Calamiteitenfonds logo
SGR logo
Menu background

Naar boven

Zuid-Afrika Offline

bouwsteen

 • Reisschema:
  Guernsey Nature Reserve, Kruger
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • aanvang:
  dagelijks m.u.v. donderdag en vrijdag
 • Reissom:
  vanaf € 215,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. wandelsafari en picknicklunch
Geen telefoon + geen tv = geen probleem! Kamp jij, net als wij, met een lichte smartphone- en Netflixverslaving? Dan raden wij je deze bouwsteen aan. Vakantie is hét moment om quality time met elkaar door te brengen. Dus in plaats van ’s avonds naar een schermpje te staren, ga je sterren kijken en samen met een lokale gids bij het kampvuur elkaar verhalen vertellen. Dit avontuur vindt plaats in het Guernsey Nature Reserve dat onderdeel is van het Great Kruger Park. Het park is omheind en er lopen geen grote roofdieren rond, dus je kunt er veilig wandelen en kamperen. Naast tweehonderd verschillende vogelsoorten, is er wel de kans dat je giraffen, zebra’s of een kudde buffels tegenkomt. Voorafgaand aan je avontuur in de bush, slaap je een nacht in een kleinschalige lodge in hetzelfde park.
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Guernsey, Great Kruger Park

Het Guernseypark ligt in de Hoedspruitregio op vijftig kilometer van Orpen gate, de toegangspoort tot het centrale deel van Kruger National Park. Het Guernsey Park grenst direct aan Thorneybush en het bekende Timbavati Game Rerserve. Je verlaat de verharde weg en komt na een klein half uur aan bij de kleinschalige safarilodge midden in de bush. Je verblijft in een comfortabel chalet en er is een klein zwembad waar je in af kunt koelen. Het diner is inbegrepen bij je verblijf en wordt geserveerd in het openlucht restaurant. Via de gratis Wi-Fi kun je de laatste berichten van het thuisfront lezen. Vanavond op tijd naar bed, want morgen staat er een actieve dag op je te wachten.

Decorative torn edge

Dag 2 – Even offline

Na het ontbijt heb je nog wat tijd om te relaxen en maak je kennis met de gids die je vandaag mee de bush in neemt. Hij geeft je nog wat tips over wat je het beste in je rugzak kunt pakken. Je grote koffer laat je achter bij de lodge. Rond het middaguur wordt er vriendelijk verzocht je telefoon uit te zetten en start je wandelsafari. Je gids legt je van alles uit over de flora en fauna en wijst je onderweg de sporen aan die je van de verschillende dieren tegenkomt. Toen wij er waren, stonden we al snel oog in oog met een stel gnoes en zagen we de lange nek van een giraffe uit de bosjes steken.

Decorative torn edge

In de loop van de middag kom je vervolgens aan bij de locatie in de bush waar je de nacht gaat doorbrengen. De campingmaterialen liggen al klaar en samen met de gids kun je het kamp op gaan bouwen. In de Zuid-Afrikaanse winter (juni -sept) kan het ’s nachts flink afkoelen. Zorg dus dat je dan een warm vest bij je hebt. Je slaapt lekker basic in de tent op een opblaasbare matras in een slaapzak met een kussentje. Voor wie het koud heeft, zijn er extra dekens beschikbaar.

 

Zodra de tenten staan, ga je hout sprokkelen en kun je het vuur gaan aansteken. Het eten wordt in gietijzeren ketels op het kampvuur bereid. Na het eten is het tijd om naar de sterren te kijken en verhalen met elkaar te delen rond het kampvuur.

Decorative torn edge

Dag 3 – Back from the bush

Waarschijnlijk word je vandaag al vroeg wakker door de geluiden in de bush. Zodra het vuur weer brandt, kan de ketel erop om het water te koken voor de koffie en thee. Voor het ontbijt kun je tosti’s roosteren op het vuur, verder kregen wij nog wat yoghurt en vers fruit.

Na het afbreken van de tenten neem je weer afscheid van het kamp. Waar je de dag ervoor een flink rondje door het park hebt gelopen, ben je nu in korte tijd weer terug bij de lodge. Hier mag je je telefoon weer aanzetten en kun je foto’s delen met het thuisfront. Persoonlijk hadden we er niet eens zoveel moeite mee om even niet bereikbaar te zijn en hadden we echt genoten van de rust. Bij de lodge kun je je nog opfrissen bij een wastafel, voor je weer de auto instapt op weg naar het volgende avontuur.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Zuid-Afrika Offline

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Extra nacht in lodge + Big Five game drive

 • Reissom:
  € 386,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten lodge incl. ontbijt en diner + 1 nacht in een tent midden in de bush, incl. lunch, diner en ontbijt + wandelsafari met gids + Big Five game drive

Het is ook mogelijk om je verblijf in het Geurnsey Nature Reserve nog een nacht te verlengen. Na je nacht kamperen in de bush slaap je nog een extra nacht in de lodge. In de middag ga je dan met een ranger op een game drive wild spotten in het nabij gelegen Timbavato of Manyeleti Game Reserve dat in open verbinding staat met het Kruger Park. Met een beetje geluk spot je hier de Big Five!

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Op expeditie in Mlilwane Park

 • Mlilwane Wildlife Park, Swaziland
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 170,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Bij het kampvuur in Greater Kruger
bouwsteen

Zuid-Afrika Safari Krugerpark (2 safari’s)

 • private game reserve – Krugerpark
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 395,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern