ANVR logo
Calamiteitenfonds logo
SGR logo

Naar boven

Pretoria stad Zuid-Afrika

Ontspannen begin in Pretoria

bouwsteen

 • Reisschema:
  Pretoria of Johannesburg
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  vanaf € 48,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. ontbijt
✔ Ontspannen start van je Zuid-Afrika reis
✔ Verblijf in B&B in Pretoria
✔ Wanneer je in de avond aankomt regelen we een transfer naar je hotel

Wanneer je voet zet op Afrikaanse bodem begint je Zuid-Afrika avontuur. Bij de luchthaven van Johannesburg haal je de huurauto op en dan rijd je op je gemak naar het vijftig kilometer noordelijker gelegen Pretoria. Pretoria is de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika, wat je terug ziet in imposante regeringsgebouwen. De stad ligt in een vruchtbare vallei en wordt omgeven door groen begroeide heuvels. ’s Middags wandel je op je gemak langs de highlights van de stad.


Wanneer je vlucht ’s avonds aankomt, raden we je aan om in Johannesburg te overnachten. Je hoeft dan niet na aankomst in het donker naar Pretoria te rijden. We regelen een transfer naar je accommodatie in de omgeving van het vliegveld zodat je op een fijne manier aan de reis begint. De huurauto wordt de volgende ochtend afgeleverd waarna jouw reis van start kan gaan. Meer informatie lees je onderaan de pagina.
Pretoria centrum
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Johannesburg Zuid-Afrika – Pretoria

reistijd: circa 45 min

Na aankomst op de luchthaven haal je de huurauto op en rijd je naar je slaapplek in Pretoria. Het links rijden is misschien even wennen, maar na een paar bochten weet je niet beter. Je laat het hectische Johannesburg achter je en stuurt richting Pretoria. Pretoria is een rustige plaats, gelegen in een groene vallei met een aantal bezienswaardigheden. Een ontspannen begin van je Zuid-Afrika-reis, vinden wij. Op een kleine afstand vind je de bekende bezienswaardigheden in Pretoria, zoals het Voortrekkersmonument van Zuid-Afrika en de Union Buildings (regeringsgebouwen). Als je ’s middags wilt acclimatiseren en bijkomen van de vlucht, dan kan dat uitstekend in de groene tuin.

Decorative torn edge

Dag 2 – Vertrek Pretoria

Na het ontbijt ben je klaar om te vertrekken. Heb je interesse in de geschiedenis van de apartheid, dan raden we het aan om een extra dag in Pretoria te blijven zodat je tijd hebt om het Apartheid Museum te bezoeken.

Vanuit Pretoria vervolg je de reis richting het Kruger Park. De komende dagen ga je namelijk op Kruger-safari. In de bouwsteen Zuid-Afrika safari Krugerpark maak je een combinatie tussen game drives (dé safari-activiteit waarbij je op zoek gaat naar wilde dieren) met professionele gidsen en avontuurlijk zelf rijden door het Krugerpark. Kies voor onze ultieme bushbeleving, Krugerpark safari op z’n best!, als je wilt slapen in een safaritent of -hutje in een wildpark. ’s Nachts val je in slaap met de geluiden van de bush en de volgende ochtend zie je de sporen van de dieren in het kamp.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Ontspannen begin in Pretoria

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Fietstour Soweto Zuid-Afrika
Fietstour Soweto Zuid-Afrika
Fietstour Soweto Zuid-Afrika
Fietstour Soweto Zuid-Afrika
Variant
1

Optionele excursie: fietstocht door Soweto

 • Reissom:
  € 125,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  fietstocht inclusief gids, lunch en transfers

Fiets onder begeleiding van een gids door een van de bekendste townships van Zuid-Afrika, Soweto. Soweto staat voor South Western Township en ligt enkele kilometers buiten het centrum van Johannesburg. Je komt langs de traditionele shebeens (bars) en langs de huizen van Nobelprijswinnaars Nelson Mandela en Desmond Tutu. De fietstocht duurt een halve dag en sluit je af met een lunch. Transfers van en naar het begin-/eindpunt van de fietstour in Soweto zijn inbegrepen, zodat je niet met je eigen huurauto de township in hoeft.

 

Decorative torn edge
Johannesburg lodge
Johannesburg lodge
Johannesburg lodge zwembad
Variant
2

Ontspannen begin in Pretoria - airporthotel bij Johannesburg

 • Reissom:
  € 48,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  transfer en overnachting met ontbijt

Als je ‘s avonds laat aankomt in Johannesburg, vinden wij het prettig om niet lang onderweg te zijn naar je accommodatie. Je wordt op de luchthaven opgehaald en in ongeveer tien minuten naar een lodge gebracht in de buurt van het vliegveld (i.p.v. naar Pretoria). De kamers zijn schoon, verzorgd en voorzien van de nodige faciliteiten. De volgende ochtend wordt na het ontbijt de huurauto afgeleverd en ben je klaar om je reis te vervolgen met een van onze Kruger safari-bouwstenen.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Zuid-Afrika privé-reservaat Greater Kruger
bouwsteen

Safari wildlife avontuur

 • private game reserve – Krugerpark
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 465,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Zuid-Afrika Greater Kruger safari
bouwsteen

Krugerpark Safari op z’n best!

 • Privéreservaat Greater Kruger – Krugerpark - Komatiepoort
 • 5 dagen / 4 nachten
 • vanaf € 795,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Township tour Soweto Zuid-afrika
bouwsteen

Ubuntu in Soweto

 • Soweto
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 177,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Zonsopgang Entabeni Zuid-Afrika safari
bouwsteen

Pilanesberg: zorgeloos zebra’s spotten

 • Pilanesberg – Entabeni
 • 5 dagen / 4 nachten
 • vanaf € 595,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern