ANVR logo
Calamiteitenfonds logo
SGR logo
Menu background

Naar boven

Ubuntu in Soweto

bouwsteen

 • Reisschema:
  Soweto
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  vanaf € 185,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. fietstocht met lunch
‘Ubuntu. Ik ben, omdat wij zijn.’ Dit is de spirituele basis van het nieuwe Zuid-Afrika na de apartheid. Dit Zulu-woord is niet gewoon een woord, maar een manier van leven die is ontstaan in de townships. Soweto is de bekendste township van Zuid-Afrika met vroegere inwoners zoals Nelson Mandela en Desmond Tutu. Vergeet de golfplaten hutjes, maar denk meer aan Soweto als de buitenwijken van Johannesburg. Er is veel veranderd door de jaren heen. Al fietsend door de straten laat onze gids je het Soweto van nu zien. Moderne rooftop bars met dj, maar ook de traditionele shebeens (bars) waar je een biertje drinkt. Allemaal met de Ubuntu-spirit die hier voelbaar aanwezig is.

Je kunt deze bouwsteen aan het begin en aan het eind van je reis plannen. Wij passen de dag en tijdstip van de fietstocht daarop aan. Ook zullen we de nodige transfers voor je inplannen.
Soweto township
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Soweto

Of je vanmorgen bent geland of al een hele reis achter de rug hebt, maakt niet uit. Wij regelen een transfer voor je en brengen je direct naar het Beverly Hills van Soweto. Gekleurde stenen huizen netjes naast elkaar, sommige met een tuin. Na een gastvrij welkom staan de fietsen klaar om Soweto te verkennen. Samen met een gids trap je door de straten van ’s werelds bekendste township. Je ziet traditionele shebeens en moderne rooftopbars met dj. Rijd over de bekende Vilakazi Street waar de huizen staan van twee Nobelprijswinnaars (Nelson Mandela en Desmond Tutu).

Je slaapt in deze wijk in een bed & breakfast, uiterst vriendelijk en gastvrij. Zij hebben vier gastverblijven aan hun huis. De nette kamers hebben allemaal een eigen badkamer. Klein maar fijn. Pal om de hoek vind je het centrum (één straat) van de wijk met gezellige restaurants, winkeltjes en bars. ’s Avonds wandel je hier veilig naartoe voor je diner. Het restaurant op de hoek heeft een grote tuin waar alle tafels staan, een heerlijke plek.

Decorative torn edge

Dag 2 – Doorreis Soweto

Voor een echte Soweto-ervaring sta je vroeg op. Rond zonsopgang verlaten mannen en vrouwen hun huis voor een work-out. Overal zie je groepjes vrouwen en mannen (snel)wandelen.

Na het ontbijt neem je afscheid van je gastvrouw en -heer. Afhankelijk van hoe je je reis opbouwt, regelen wij de juiste transfer voor je. Reis je vanaf hier door naar Kruger, dan brengen we je naar de luchthaven van Johannesburg waar je de huurauto ophaalt. Een wat exclusiever park vind je in de bouwsteen Zorgeloos Zebra’s spotten. Kun je niet wachten om zo snel mogelijk naar Kruger te gaan, kijk dan naar bijvoorbeeld onze safari bouwsteen.

Liever deze bouwsteen aan het einde van je reis? Laat het ons weten, dan plannen we de fietstocht na de eerste nacht in.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Ubuntu in Soweto

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Soweto Tuk-Tuk tour
Variant
1

Tuktuktour door Soweto

 • Reissom:
  € ,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  tuktuktour van 4 uur met gids

Soweto kun je ook op een andere manier verkennen: met een tuktuk. De gids neemt je mee naar de highlights, maar ook juist naar de verborgen plekjes. Denk aan de shebeen (lokale pub) voor een zelf gebrouwen biertje of proef de lokale specialiteit inyama ye nhlonko (koeienwang …). Onderweg kom je langs eetstalletjes met ijslollies en townshippopcorn amaKipkip. Net als met de fietstocht, leer je over de geschiedenis van Soweto tijdens de apartheid en hoe het er tegenwoordig gaat.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Bij het kampvuur in Kruger Park
Bij het kampvuur in Kruger Park
bouwsteen

Zuid-Afrika Safari Krugerpark (2 safari’s)

 • Panoramaroute – private game reserve – Krugerpark
 • 5 dagen / 4 nachten
 • vanaf € 575,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Uitzicht bij Drakensbergen
bouwsteen

Drakensbergen staproute

 • Drakensberg
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 198,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern