Hoi An op de planning? Deze highlights mag je niet missen!

blog

Geschreven op
donderdag 21 maart
Geschreven door
Eva Derks
Delen op social media

Grote kans dat je tijdens je reis door Vietnam ook een bezoek aan Hoi An brengt. Hoi An ligt in het centrale deel van Vietnam en is makkelijk in je Vietnam-rondreis op te nemen. Wanneer je een stop in dit sfeervolle plaatsje maakt wil je natuurlijk zoveel mogelijk Hoi An bezienswaardigheden ontdekken. Maar wat zijn nou de highlights van Hoi An?

Wees niet gevreest, wij geven je alvast de top bezienswaardigheden van Hoi An. Dit zijn alle highlights van Hoi An op een rij.

  • Het oude centrum van Hoi AnHoi An highlight

Het oude centrum van Hoi An is een ware bezienswaardigheid op zich en moet je zeker bezoeken tijdens je verblijf. Een plek die vol hangt met lampionnen, verschillende restaurants kent en je heerlijk kan ontspannen met een drankje aan de rivier. Doordat het oude centrum van Hoi An zo goed als onaangetast is gebleven tijdens de Vietnam-oorlog ademt het nog de vroegere sfeer. Daarnaast is het oude centrum van Hoi An ook nog eens scootervrij, wat misschien een welkome afwisseling is. Niet voor niets staat het oude centrum van Hoi An op de Unesco Werelderfgoedlijst. En wanneer je er dan toch bent, vergeet dan niet een stop te maken bij de Japanse Brug. Het kenmerk van de stad. Blijf je een nachtje slapen breng dan ook zeker wanneer het donker is nog een bezoekje aan het centrum van Hoi An, want de verlichte lampionnen zorgen voor een onvergetelijke sfeer.

Hoi An fietsen

  • Fietsen tussen de rijstvelden

Hoi An is nog veel meer dan een charmante plaats wat onder meer goed te combineren is met een strandbezoek. Je kan er namelijk prachtig fietsen tussen de rijstvelden. De omgeving van Hoi An is vlak en al na een paar minuten laat je de stad achter je en rijd je dwars door de rijstvelden. Kom dichtbij de lokale bevolking en zie wat van hun dagelijkse bezigheden. Zin om op de fiets te stappen? Bekijk gauw onze bouwsteen in Hoi An.

  • Laat kleding maken bij een van de kleermakers in Hoi An

Vind je het leuk om een uniek souvenir aan je Vietnam-rondreis over te houden? Dan is het op maat laten maken van kleding zeker een idee. Hoi An is een kleermakersstad en het op maat laten maken van kleding behoort dan ook echt tot de highlights van Hoi An. Overal in de stad vind je kleermakers. Of je nu een volledig pak wil, een jurk of alleen een overhemd, alles kan in Hoi An. Tip om dit wel op de dag van aankomst te doen, na verschillende keren passen is het vaak na een paar dagen gereed om mee te nemen.

  • Lokaal eten

    My Son bezienswaardigheid

Lekker eten mag ook zeker niet in dit rijtje met hoogtepunten van Hoi An ontbreken. Je vindt in Hoi An verschillende restaurants aan de rivier, waar je heerlijk kan zitten. Maar ook in de knusse straatjes van het oude centrum van Hoi An is genoeg keus. Wij hebben heerlijk gegeten bij Bale Well, maar vinden “Streets Restaurant” op Le Loi nr. 17 ook een aanrader. Je steunt dan ook nog eens de lokale bevolking, want straatjongeren volgen hier een opleiding in de horeca. En wil je nog meer dan alleen lekker eten, dan is het volgen van een kookles in Hoi An ook zeker een aanrader.

  • De My Son Tempels

Ben je toe aan wat cultureels? Breng dan een bezoek aan de My Son tempels in Hoi An. Van de 4e tot de 13e eeuw was dit gebied het belangrijkste religieuze en intellectuele centrum van Vietnam. Ondanks de Amerikaanse bombardementen is dit goed bewaard gebleven. Op ongeveer een uur rijden van Hoi An vind je de tempelruïnes. Soms wordt het ook wel het Angkor Wat van Vietnam genoemd.

  • An Bang beach

An Bang BeachOok wie juist lekker even niets wil doen is in Hoi An op de juiste plek. In een half uurtje fiets je namelijk vanuit de stad naar het strand: An Bang beach. Strijk hier op je luie dag lekker neer op een van de strandbedjes bij een beachbar en bestel een koud drankje. De zee biedt heerlijke verkoeling tussen het zonnen door.

 

 

 

Ga je ook naar Hanoi tijdens jouw Vietnamreis? Lees dan ook ons blog over de hoogtepunten van Hanoi die je niet mag missen.