Dit zijn de meest indrukwekkende Vietnamese watervallen

blog

Geschreven op
vrijdag 21 september
Geschreven door
Eva Derks
Delen op social media

Waterval Vietnam Ban GiocVietnam watervallen #1: Ban Gioc Waterval

Watervallen horen bij een Vietnam-rondreis. De grootste waterval van Vietnam mag zeker niet in dit rijtje ontbreken. Om er te komen dien je wel van het gebaande pad te gaan, hij ligt namelijk ver in het noorden van Vietnam. Sta je bij de waterval kan je zwaaien naar China, zo dicht op de grens ligt die. Maar een ritje om is het meer dan waard. Onze tip is om in de ochtend de waterval te bezoeken, je hebt hem dan nog voor jezelf en bent alle (Chinese) toeristen voor. Het enige wat je nog dient te doen is te genieten van de rust en de prachtige natuur.

Vietnam watervallen #2: Elephant Falls in Dalat

Dalat ligt in de bergen van Centraal Vietnam. Het is een favoriete vakantiebestemming voor de lokale bevolking en heeft naast vele thee- en koffieplantages nog veel meer moois te bieden. Je vindt er verschillende watervallen. Een van de bekendste watervallen in Dalat zijn de Elephant Falls. Het gave is dat je heel dichtbij kan komen, je dient dan wel wat klim- en klauterwerk te doen. Houdt rekening met natte glibberige stenen, maar als je over de rotsen hebt geklommen ben je wel heel dichtbij. Je hebt een prachtig uitzicht en voelt de waterdruppels op je huid.

Vietnam watervallen #3: Pongour Waterval in DalatWaterval Vietnam Pongour - bewerkt

Persoonlijk vind ik dit de mooiste waterval in Vietnam. De waterval is terrasvormig, het water stroomt via de verschillende plateaus en heeft hierdoor iets magisch. Ik was er in het droge seizoen, maar zelfs dan is het een bezoek meer dan waard. Je kan via wat glijwerk over de stenen dichtbij komen en mocht je wat verkoeling zoeken is een plons goed mogelijk. Blijf je liever op wat afstand dan heb een adembenemend uitzicht.

Vietnam watervallen #4: Yang Bay in Nha Trang

Wie dacht dat Nha Trang een kustplaats is waar je alleen kan luieren op het strand of kan genieten van de onderwaterwereld heeft het mis. Maak een ritje naar de Yang Bay waterval, je rijdt door een groen bebost gebied. Je kan de verschillende lagen van de waterval beklimmen en als je bent uitgeklommen kan je zwemmen in het meertje onderaan de waterval.

Waterval Vietnam Lak LakeVietnam watervallen #5: Lak Lake

Ben je niet bang voor een flinke wandeling? Ga je graag van de gebaande paden en vind je het heerlijk om even alleen op de wereld te zijn? Dan is de waterval bij Lak Lake op je lijf geschreven. Je gaat met een lokale gids op pad, hij maakt een gangbaar pad door met zijn machete de overhangende takken weg te kappen, hier en daar moet je door een laagstaand beekje en wat klimwerk zorgen ervoor dat je op een prachtige plek komt. Misschien is dit wel de best verstopte waterval van Vietnam. Eenmaal aangekomen bij de waterval kan je bijkomen, zoek een comfortabel plekje op een rots en geniet van de omgeving. Je kan ook even een duik nemen in het ijskoude water, wanneer je uitgezwommen bent heeft je gids een lunch voorbereid. Ben je uitgegeten en weer opgeladen dan begin je aan de terugtocht.