Een koffer of backpack mee op reis?

blog

Geschreven op
woensdag 27 juni
Geschreven door
Vincent de Kolf
Delen op social media

Je bent al maanden aan het aftellen en nu is het dan echt zo ver, je reis naar Vietnam gaat beginnen. Alleen nog even de koffer inpakken. Of misschien wel je backpack. Want wat is nou handig? Er is enige twijfel. Mijn collega Anouk en ik hebben precies dezelfde reis door Vietnam gemaakt. Zij met een backpack en ik met een koffer. Door onze eigen ervaringen met je te delen is de keuze hopelijk snel gemaakt.

Je hoeft niet bang te zijn dat je veel met je bagage aan het slepen bent, want vaak gaat het om kleine afstanden van het ene vervoersmiddel naar het andere. Dan is een koffer eigenlijk wel prettiger dan dat je met een backpack oploopt. Verder zijn de Vietnamezen heel behulpzaam. Nog voordat je maar iets kan zeggen zijn ze je al aan het helpen of hebben ze je koffer overgenomen. De backpack trekken ze trouwens dan weer niet zo makkelijk van je af.

Excursie

Tijdens de excursie word je door een chauffeur gereden, je bagage staat dan achterin de auto. Ben je bang dat je koffer niet past? Geen probleem, hier is rekening mee gehouden dus dat komt goed. Doe je een paar daagse excursie en reis je na afloop terug naar je hotel van waaruit je begon, dan raad ik je aan om een kleine tas mee te nemen. Je neemt dan alleen wat kleding, toiletspullen en spullen die je echt niet kan missen (zoals je camera) mee in de kleine bagage. Je grote koffer of backpack laat je dan achter in je hotel.

Nachttrein

Waarschijnlijk kom je een keer op het punt dat je met de nachttrein gaat reizen. Hartstikke gaaf natuurlijk maar hoe doe je dat met je bagage? Naar het station kan je nog prima met je koffer lopen, misschien moet je een trapje op en kan je dit niet zelf dan is er altijd wel iemand die helpt met tillen. Reis je met een backpack dan is dit natuurlijk heel makkelijk, omdat je bagage toch al op je rug zit. In de trein zoek je de juiste vier persoonscabine op. Het is een kleine ruimte met vier bedden, dus veel ruimte voor de bagage is er niet. Is je koffer niet te groot dan past die onder het bed. Hetzelfde geldt voor de backpack, maar is die iets te dik, dan zal die in het pad tussen de bedden moeten staan. Echt veel ruimte heb je dan niet meer, maar goed het is maar voor één nacht.

Souvenirs

En dan de souvenirs, voor het thuisfront waarschijnlijk het belangrijkste punt. Wil je de souvenirs heel mee naar huis krijgen dan is het reizen met een koffer vele malen handiger dan een backpack. Afgezien van de weinig ruimte die je in je backpack voor souvenirs hebt is dan de kans op beschadigen in je koffer veel kleiner.

Dus je kan zowel met een koffer als met een backpack door Vietnam reizen, maar mijn voorkeur zou uitgaan naar een koffer. Al is het belangrijkste natuurlijk dat je kiest voor hetgeen waar je je zelf prettig bij voelt. Tot slot wens ik je een onvergetelijke reis door dit prachtige land!