Naar boven

Informatie over Melbourne

Stedeninformatie

Australië Melbourne St.Pauls Cathedral

Melbourne

Na Sydney is Melbourne de belangrijkste stad van het continent en hoofdstad van de dichtbevolkte staat Victoria. De stad met drie miljoen inwoners doet met zijn winkelstraten, Victoriaanse gebouwen, groene parken en geelgroene trams heel erg Europees aan. Heb je een beetje heimwee dan zit je hier goed! Cultuur vinden ze hier heel belangrijk: theater, concerten, filmvoorstellingen, in Melbourne is het allemaal te zien. Melbourne is bovendien dé stad als je op zoek bent naar mode (er zijn opvallend veel modewinkels) of lekker eten. Met zijn bevolking, afkomstig van bijna alle landen ter wereld kun je nergens zo gevarieerd eten als hier.

Om Melbourne te verkennen heb je zeker twee volle dagen nodig. Kijk voor de mogelijkheden op onze bouwsteen Melbourne Mix. Hieronder hebben we een aantal must see’s beschreven die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Melbourne.

Pak de tram en maak een rondje door de stad, ga wat winkelen en wat drinken in de shoppingstraten. Een paar tips: de Bourke street Mall (vlakbij ligt het Chinatown van Melbourne), het prachtige in-en exterieur van het Princess Theater (ga ook absoluut eens binnen kijken), het sfeervolle Flinders Station, de gotische St. Pauls kathedraal en de drukke Queen Victoria markt. Parken tref je ook overal. Melbourne heeft bovendien een mooie botanische tuin. Als je een botanische tuin wilt bezoeken, en even genoeg hebt van de drukte van de stad, is deze zeker de moeite waard.

Melbourne centrum
Melbourne strand
De buitenwijken van Melbourne

Rond de stad liggen de buitenwijken, verrassend leuk om te bezoeken. Als je dat doet ga dan bijvoorbeeld naar het gezellige, kosmopolitische St. Kilda (bereikbaar met tramlijn 16) Veel restaurants, bars en een mooie boulevard (esplanade). Een andere wat meer bohemien aandoende wijk is Fitzroy en dan vooral het gebied rond Brunswick street: modewinkels, galeries, alternatieve winkeltjes, perfect voor een middagje rondzwerven. Wat meer upmarket is South Yarra: veel luxe modewinkels en restaurants aan Toorak Road. Wil je juist uitrusten van alle opgedane indrukken kun je ook naar Brighton Beach gaan.

Phillip Island

Philip Island is een bekende bestemming voor een dagtrip. Je ziet er bij zonsondergang kleine pinguïns het strand opkomen. Helaas behoorlijk toeristisch en niet altijd even spectaculair.

Great Ocean Road

Wel spectaculair is het uitzicht langs de Great Ocean Road, de beroemde kustweg die loopt vanuit de buitenwijk Geelong richting Adelaide. Kleine badplaatsjes, vissersdorpjes en een groen, heuvelachtig achterland met buitenhuizen, veeteelt en natuurgebieden: een ideaal gebied voor een autotrip. We bieden een complete 5 daagse trip van Melbourne naar Adelaide.

Melbourne Great Ocean Road
background-pattern