Naar boven

Informatie over Sydney

Stedeninformatie

Australië Sydney Harbour Bridge

Sydney

Sydney is een heerlijke, sfeervolle, zorgeloze, trendy metropool. Haar inwoners zijn afkomstig uit bijna elk land ter wereld en dit merk je wanneer je door de stad loopt. Een vleugje Londen, een Mediterraans snufje, flink wat Aziatische ‘Spice’, het Australische ‘No Worries’ gevoel en, heel belangrijk, bijna het hele jaar door een heerlijk klimaat. Er zijn reizigers die nooit meer naar huis willen…

Sydney is dé plek om je reis door Australië te beginnen. Twee volle dagen heb je in ieder geval nodig om een indruk te krijgen van deze stad. Kijk voor de mogelijkheden op onze Easy Going pagina. Hieronder hebben we een aantal must see’s beschreven die je niet mag missen tijdens je verblijf in Sydney.

Operahuis

Het Sydney Opera House heeft een verbazingwekkende architectuur, waar je met open mond naar zult kijken: in het echt nog groter en indrukwekkender. ’s Avonds krijg je er een prachtig uitzicht op de haven en natuurlijk op de Sydney Harbour Bridge bij cadeau. Wil je een voorstelling bijwonen, kijk dan op www.sydneyoperahouse.com

Harbour Cruise

Toeristisch natuurlijk, maar net als een rondvaart door de Amsterdamse grachten, toch de moeite waard. Want Sydney heeft een van de mooiste havens ter wereld, die tot maar liefst 20 km landinwaarts komt. Havencruises vertrekken om de paar uur. Mooie uitzichten en je vaart ook langs buitenwijken als Manly met het beroemde surfstrand. Een havencruise te duur? Neem dan de goedkope openbare ferry naar Manly en je mist bijna niets!

Sydney,-Taronga-Zoo opera house
Bondi Beach
Bondi Beach

Zonder meer het beroemdste laid-back relax-stadsstrand met bars, restaurants en uitgaansgelegenheden. Geen hoofdstad heeft zoveel mooi strand op zo’n korte afstand van het centrum. Het is de plek waar jonge inwoners van Sydney samenkomen en flaneren over de boulevard. Het is ook de plek waar je, bij lekker weer, een surfles kunt nemen van een echte Australische ‘surf-dude’.

Taronga Zoo

Dit is waarschijnlijk een van de mooist gelegen dierentuinen in de wereld. Taronga Zoo ligt een half uurtje varen uit de stad. Via de mooie haven vaar je naar de aanlegsteiger van de zoo. Je ziet hier alle dieren die in Australië voorkomen, maar ook vele andere exotische diersoorten. Bij de giraffen heb je een geweldig uitzicht op de skyline van Sydney.

Blue Mountains

Een dagtripje is aardig, beter toch is het er 1 nacht te slapen. Doet wat Europees aan, beetje Ardennen maar de vegetatie is heel anders. Een overnachting geeft je de gelegenheid niet alleen in de bus te zitten maar ook een wat langere wandeling te maken door de natuur en de wat Laura Ashley-achtige stadjes te bezoeken. Met de bouwsteen Witte wijn, Blauwe bergen ga je dit zelf ervaren.

Sportscafé

Een Amerikaans maar ook typisch Australisch fenomeen. Ga er eens wat drinken en volg een Aussie Rules voetbalgame op de monitoren. Niet alleen het spel maar ook de commentaren zijn bijzonder! Zelf een Aussie Rules wedstrijd bezoeken kan natuurlijk ook.

Outbackshop

In de meeste steden is er wel een van dit soort winkels. Originele typisch Aussie souvenirs, hoeden, riemen, campingspullen en aboriginal kunst. Let vooral op de soms heel aparte kleding en hoeden. Er zijn er zelfs bij waar je uit kunt drinken!

Blue Mountains, Hunter Valley
background-pattern