Naar boven

Informatie over Perth

Stedeninformatie

Australië Perth

Perth

Een ruime, moderne stad met brede straten, prachtig gelegen aan de Swan Rivier. Hele mooie tropische parken, kortom, het leven hier is zo slecht nog niet. Je zit wel wat afgelegen: de dichtbij zijnde metropool ligt op enkele uren vliegen! Niet dat de anderhalf miljoen inwoners zich daar druk om maken. Ze hebben er alles: het echte ‘big-city life’ maar dan zonder teveel drukte, brede zandstranden vlak bij de stad en bijna het hele jaar door zon.

Perth is dé plek om je reis door West-Australië te beginnen. Twee volle dagen heb je in ieder geval nodig om een indruk te krijgen van deze stad. Kijk voor een rondreis langs de westkust op onze pagina Het Wilde Westen. Hieronder hebben we een aantal must see’s beschreven die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Perth.

Wat door de stad lopen natuurlijk, winkelen en uitrusten in een van de parken (Queens Park of Hyde Park). Een absolute must is dan het Kings Park, zo’n 4 km2 vol tropische bomen en met een fantastisch uitzicht. Tip: huur een fiets en maak een tripje door het park net na zonsopgang! Verder zijn er wat gezellige pubs en restaurants, spectaculair uitgaan moet je in Perth echter niet verwachten. In Kingstreet is een goede winkel voor Aboriginal kunst.

Perth uitzicht
Quokka
Stranden

Je kunt kiezen uit de stranden aan de Swan rivier: Como of Crawly of uit de stranden (met prima golven) aan de Indische Oceaan zoals Swanbourne. Pak dan bus 205.

Rottnest island

Rottnest Island (ook wel Rotto genoemd) ligt 19 km uit de kust en is een van de meest populaire spots bij de locals. Er gaan elke dag plenty ferries, gewone en snelle. Op het 11 bij 5 kilometer grote eiland tref je witte zandstranden en in zee ook mooie koralen. Ga er heerlijk fietsen, snorkelen bij de scheepswrakken en geniet van de ook hier altijd schijnende zon. Het eiland werd ooit ontdekt door een Nederlandse avonturier die het een ”Rattennest” noemde. Met ratten bedoelde hij de hier overal voorkomende quokka’s, een soort wallabies of mini-kangoeroes.

Fremantle (‘Freo’)

Dit plaatsje, op ca. 20 kilometer ten zuiden van Victoriaans havenstadje, moet je zeker niet overslaan, het is een van de leukste plaatsjes van West Australië. Veel historische gebouwen, gezellige terrasjes en restaurants en een bezienswaardige weekend.

De Pinnacles

Door erosie vrijgekomen kalkstenen pilaren, heel mooi gelegen in de gele woestijn van het Nambung National Park. De pinnacles zijn een bijzonder natuurverschijnsel maar je moet er behoorlijk lang voor in de bus zitten (260 kilometer ten noorden van Perth). Onderweg kom je bij Lancelin aan de kust spectaculaire zandduinen tegen.

Pinnacles reis West Australie
background-pattern