Naar boven

Informatie over Cairns

Stedeninformatie

Australië oostkust reis - Duiken Great Barrier Reef

Cairns

Na Sydney is het tropische Cairns wel de meest populaire vakantiebestemming van Australië. Niet zo zeer vanwege de mooie stranden: die zijn er wel maar liggen boven of onder Cairns, wel vanwege de perfecte ligging van de stad: Cairns is de uitvalsbasis voor vele excursies, waaronder de twee belangrijkste: een duik- of snorkeltrip naar het Great Barrier Reef en een trip naar het beschermde, primaire regenwoud, zoals bij Cape Tribulation. Cairns zelf is niet groot, maar biedt genoeg entertainment: winkel, bars, een scala van internationale eethuisjes, alles in een heel relaxt sfeertje, vooral ’s avonds rond de Esplanade. Echte bezienswaardigheden in de stad zelf zijn er niet, wat je in Cairns vooral doet is relaxen bij het zwembad en trips in de omgeving maken.

Kijk voor de mogelijkheden op onze bouwstenen pagina. Hieronder hebben we een aantal must see’s beschreven die je niet mag missen tijdens je verblijf in Cairns.

Strand

Wil je lekker op het strand liggen, dan zijn er verschillende alternatieven: Verblijf in Cairns en maak vandaar uit verschillende excursies: ga naar het strand op Fitzroy Island. Of verblijf in Palm Cove en maak vanuit hier trips. Voor wie echt aan het strand wil zitten is dit een goede keus. Palm Cove is een ietwat upmarket badplaatsje ca. 28 kilometer ten noorden van Cairns. De meeste reizigers verblijven in Cairns want Palm Cove is vanuit daar gemakkelijk bereikbaar en je bent flexibeler qua vervoer en excursies. Overige strandplaatsjes liggen op 1 uur ten noorden (Port Douglas) met zijn 4-mile beach of 2 uur ten zuiden van Cairns (Mission Beach).

Palm Cove beach
Cape Tribulation Forest
Excursies

Tel je alle folders in de rekken bij de receptie van je hotel, dan kom je wel 150 verschillende tours, zoals het populaire raften op de Tully Rivier, skydiving, ballooning, bungyjumpen en tientallen vis, duik, surf, boot- en regenwoudtrips in de omgeving. Vervelen kun je je hier bijna niet.
De meest geboekte excursie in Cairns is een trip naar het Great Barrier Reef, dat hier niet ver van de kust ligt. Naast het Great Barrier Reef is de regenwoud trip naar en in Kuranda populair. Kuranda is vanuit Cairns bereikbaar per trein, zo’n 34 kilometer, of over de 7,5 kilometer lange kabelbaan; beide alternatieven zij toeristisch maar wel de moeite waard. Vanuit Carins zijn Mossman Gorge en het regenwoud van Daintree bereikbaar, op meerdaagse trips vaak gecombineerd met Cape Tribulation.

background-pattern