Trek erop uit!

blog

Geschreven op
maandag 20 januari
Geschreven door
Eva Derks
Delen op social media

Wandel in de natuur Thailand
Als je door Thailand reist en op zoek bent naar avontuur dan is het maken van een trekking een goede optie. Trek je wandelschoenen en ontdek de Thaise natuur. Wandel langs watervallen, spot slingerende apen in de bomen en maak nieuwe vrienden in authentieke bergdorpjes. Mix wat actie in je reis met onderstaande trekkings;

 

 

Apen spotten in natuur ThailandWaterval en wildlife in de jungle

Khao Yai, het oudste nationale park van Thailand, is een van de weinige plaatsen waar je wilde olifanten tegen kunt komen tijdens je reis. Je verkent de jungle op een comfortabele manier: het regenwoud wordt er doorkruist door verharde wegen, dus grote afstanden leg je per auto af. ’s Avonds ga je met een jeep het park in voor een gamedrive, op zoek naar olifanten en ander wild. Je maakt een trektocht door het woud langs watervallen en spectaculaire uitkijkpunten.

 

Trekking Noord ThailandAvontuur in een notendop

Het maken van een trekking is voor veel reizigers de reden om naar het noorden te reizen. Met deze tweedaagse trekking krijg je in korte tijd een indruk van het leven in de bergen. Maak een praatje met de kooplui op de markt en wandel langs de mooiste plekken. ’s Avonds overnacht je in het vriendelijke Karen dorp, het toerisme komt hier net om de hoek kijken. Je gids fungeert onderweg graag als tolk, zo leer je de mensen echt kennen. Op een bamboevlot zak je tussen groene oevers de rivier af, terug naar Chiang Mai.

 

lokaal bergdorp ThailandTrek van bergdorp naar bamboevlot

Dit is een bouwsteen voor de avontuurlijke reiziger. Net als bij de bouwsteen avontuur in een notendop verken je het berggebied rondom Chiang Mai en maak je kennis met het Karen volk. Bij deze driedaagse trekking ligt de nadruk op de natuur en een extra dag wandelen. Je gids neemt je mee naar plekken waar de natuur op zijn mooist is en de meeste reizigers niet komen. De tweede nacht slaap je in een jungle kamp gelegen tussen de heuvels, ideaal om bij te komen. Aan het eind van de trekking dobber je op een bamboevlot terug naar de bewoonde wereld.

 

Wandelen bij het water ThailandWoudreuzen en meren

Met Thailand online verblijf je diep in het regenwoud van Khao Sok, in onaangetaste jungle. Je logeert in een jungle cottage omringd door torenhoge woudreuzen en, wanneer je start in Suratthani, ook een nacht in een drijvend huisje op een stuwmeer. Overdag wandel je onder begeleiding van een gids door het woud en maak je een boottocht langs kalkstenen rotsformaties en dichtbegroeide oevers. Aapjes komen hier regelmatig tevoorschijn.

 

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van alle artikelen.