Menu background

Naar boven

Natuur in Thailand, waar naartoe?

blog

Geschreven op
woensdag 4 maart
Geschreven door
Tessa Vermij
Delen op social media

watervallen river kwai thailand
Grote kans dat je tijdens je Thailand reis ook graag iets van de natuur wilt zien. Want behalve mooie stranden, bruisende steden en mysterieuze tempels heeft Thailand ook duizenden hectares aan exotische natuur. Tropisch regenwoud waar je jungletrekkingen kunt maken, maar ook groenbegroeide ruige berglandschappen. Welke natuurbouwsteen het beste bij je past, hangt af van wat je precies wilt gaan zien en beleven. Wij helpen je kiezen.

hangmat kwai thailand

River Kwai – watervallen en slapen op het water

Het gebied rond de River Kwai heeft veel meer te bieden dan alleen de beroemde brug en spoorlijn. Langs de oevers van de rivier strekt de tropische begroeiing zich kilometers uit. Midden in die groene omgeving liggen de Erawan watervallen, die met hun helderblauwe water fel afsteken tegen het bos. Klauterend door de vochtige jungle kun je helemaal bij het zevende niveau komen, het hoogste punt. Heel fijn dat je dan een frisse duik kunt nemen tussen de kleine visjes. Je hotel is een drijvend huisje op de rivier. Nestel je ’s avonds in een hangmat als de schemering inzet en olielampen de bamboevlotten verlichten. Luisterend naar het klotsen van het rivierwater en het getsjirp en geritsel van de jungle voel je je omringd door de natuur.

khao yai gibbon thailandKhao Yai – veel dieren zien op een relaxte manier

Benieuwd naar exotische dieren die in Thailand leven? Nationaal park Khao Yai is een van de betere plekken om ze in het wild te zien. In de boomtoppen slingeren apen en slangen, en ook veel vogels en luiaarden. Dichter bij de grond speur je naar stekelvarkens, wilde olifanten, tijgers en beren, maar of die zich laten zien… Je wordt in het park ook getrakteerd op imposante watervallen en vleermuizengrotten. Aan het einde van de dag vliegen de kleine beestjes in grote zwermen uit en bekijk je het gefladder tegen een ondergaande zon. Door het grote park lopen geasfalteerde wegen en grote delen van de safari leg je af per pick-up truck. Fijn dus, als je het niet ziet zitten om de hele dag zware wandelingen door de jungle te maken, maar wel graag de natuur wilt zien.

 

bergstammen thailand wandel

Trekking in het noorden– mix van natuur en het traditionele Thaise leven

Vanuit de stad Chiang Mai, in het noorden van Thailand, kun je bijzondere trekkingen maken door een bergachtig landschap. Je begint in de bossen en heuvels, waar je af en toe een waterval tegenkomt, maar naarmate je verder komt, wordt de tocht steiler. Smalle paadjes langs roestbruine kliffen: een wandelstok is af en toe geen overbodige luxe. In dit soms ruige gebied wonen de Thai nogal afgesloten van de rest van de wereld, waardoor de bergvolken nog steeds leven zoals ze dat al honderden jaren doen: in bamboehutjes zonder elektriciteit. Er wordt gekookt op een simpel kacheltje, maar daar is het eten niet minder lekker om. Je tocht is extra leuk omdat je in een van deze dorpen overnacht. Zo ben je niet alleen één met de natuur, maar ook met de Thaise traditionele leefwijze.

trekking khao sok thailandKhao Sok – spannende voettochten door dichtbegroeid regenwoud

Droom je van avontuurlijke tochten door het oerwoud waarbij je je als ontdekkingsreiziger een weg baant tussen geknakte palmen en een wirwar van lianen? Dan kun je in nationaal park Khao Sok je hart ophalen. Je gids is uitgerust met een machete, waarmee hij geregeld de weg voor je vrij moet kappen. Soms heb je geen andere keuze dan onder of juist óver een omgevallen woudreus heen te klimmen en halverwege de tocht steek je een kloof over via een wiebelige touwbrug. Onderweg wijst de gids je op de vreemdste dieren: vreemde insecten, een hagedis met vleugels verstopt onder zijn poten en met een beetje geluk een vliegende eekhoorn. Oh ja, en misschien hier en daar een onschuldige bloedzuiger. Of een heleboel. Maar dat hoort toch ook een beetje bij het avontuur in het oerwoud?

Plan zelf je reis naar deze plekken met onze bouwstenen
of
Ga hier terug naar het overzicht van alle artikelen.