Hoe stel ik mijn reis samen bij Riksja Thailand?

blog

Geschreven op
donderdag 25 april
Geschreven door
Eva Derks
Delen op social media

Reis samenstellen bij Riksja Thailand
De keuze is gemaakt: de volgende reis gaat naar Thailand. En je hebt besloten dat je georganiseerd wilt reizen en niet met een groep. Maar dan? Hoe maak je van al die bouwstenen een goed uitgebalanceerde reis? Eén waarbij je niet onnodig heen en weer reist, of dagen verspilt met het wachten op een boot die maar eens per week gaat. We helpen je er heel graag mee, maar waarschijnlijk vind je het zelf ook leuk om eerst te puzzelen met fietstochten in Bangkok, overnachtingen op het water of trekkingen door de bergen.

 

 

RondreizenMonniken Thailand rondreis

Heb je eigenlijk geen idee wat je allemaal wilt gaan doen en raak je het overzicht een beetje kwijt bij het zien van al die bouwstenen, neem dan eerst eens een kijkje bij onze rondreizen. We hebben zelf onze bouwstenen in een handige volgorde gezet en letten daarbij op afwisseling, behapbare reisafstanden en logische planning. Ben je benieuwd naar de highlights van Thailand, lees dan de beschrijving van de reis Tuktuks en longtails eens na. In deze reis zie je in nog geen drie weken alle regio’s van het land en maak je een mooie mix van druk stadsleven, de indrukwekkende geschiedenis van het land, de lokale cultuur en tropische natuur. Oja, en natuurlijk die heerlijke parelwitte zandstranden, je zou ze bijna vergeten. Onze rondreizen kun je direct boeken, maar je kunt ze uiteraard ook een beetje naar je hand zetten, door bijvoorbeeld op bepaalde plekken extra dagen in te plannen of bouwstenen te schrappen of toe te voegen.

 

Bouwstenen Riksja ThailandBouwstenen

Wil je liever zelf puzzelen, gebruik dan de routes van de rondreizen als inspiratie en duik vervolgens in de bouwstenen. Ook handig is onze kaart waarbij je direct een duidelijk overzicht hebt waar de bouwstenen zich bevinden. Omdat de meeste reizigers een vlucht boeken naar Bangkok en dus daar, in Centraal-Thailand de reis beginnen, gaan veel routes van het midden naar het noorden, om vervolgens te eindigen op de tropische eilanden in het zuiden. Maar zo hoeft de reis natuurlijk niet altijd te verlopen; je kunt ook in het noorden beginnen en via het midden naar het zuiden afzakken. Je internationale vlucht gaat dan via Bangkok of een andere Aziatische stad. Je vliegt dus met een overstap, maar daar staat tegenover dat je route logischer is.

 

 

Nachttrein reis samenstellen Riksja ThailandVervoer

Als je de grote lijnen van de route hebt bepaald, bekijk dan hoe je de lange afstanden tussen de drie regio’s wilt bereizen. Binnenlandse vluchten zijn snel, maar wel prijziger dan nachttreinen. Het leuke aan de nachttrein is dat je het land aan je voorbij ziet trekken. Bovendien heeft het iets avontuurlijks, in slaap gewiegd worden door het boemelen. Ga je voor de trein, hou er dan wel rekening mee dat deze een nacht in beslag neemt. Plan deze dus ook in tussen de bouwstenen die ver uit elkaar liggen. De trajecten waarop wij vooral nachttreinen plannen zijn Bangkok – Chiang Mai en Bangkok – Surat Thani (Zuid-Thailand, op weg naar de eilanden).

 

 

Reisplannen maken Khao Sok ThailandStartdagen

Sommige bouwstenen kunnen niet op iedere dag van de week starten, omdat er bijvoorbeeld een excursie in zit die niet dagelijks wordt aangeboden. In de beschrijving van de module staat aangegeven wanneer de bouwsteen kan beginnen, zodat je ook hier rekening mee kan houden bij het plannen. En vergeet tot slot de internationale vlucht niet; in de meeste gevallen neemt ook die twee dagen in beslag. In ieder geval op de heenreis, vaak ook als je terug gaat.

Zo puzzelend kom je al een heel eind, maar natuurlijk helpen we je graag met slimme oplossingen, tips & trics en de puntjes op de ‘i’. Bel of mail ons gerust, dan bouwen we met je mee aan je eigen bijzondere Thailand reis.

 

Zelf aan de slag? Neem dan een kijkje bij onze rondreizen en bouwstenen
of
Ga hier terug naar het overzicht van alle artikelen