Naar boven

vijf dingen die je niet mag missen in Thailand

5 dingen die je niet mag missen in Thailand

blog

Geschreven op
woensdag 28 november
Geschreven door
thailand

Wil je graag naar Thailand, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of word je overspoeld door tips van jan en alleman en weet je niet meer wat écht de moeite waard is? Geen paniek, wij vertellen het je!

 Slaap in onze Anurak Community Lodge in Khao Sok

Ja, natuurlijk wil je een bijzondere reis en geen standaard vakantie. Toch? Als het aan ons ligt dan zit dat ‘m niet alleen in de plaatsen die je bezoekt, maar ook in de manier waarop je overnacht. Onze favoriete slaapplek in Thailand? De Anurak Community Lodge, middenin de jungle van Khao Sok National Park. ’s Ochtends ontwaak je in je vrolijke bungalow op palen. Maar werd je nou wakker door de rust of door de brullende apen…?

Spot wilde olifanten in Khao Yai National Park

Olifanten en Thailand: ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar roepen vaak een negatieve associatie op. En dat is begrijpelijk, want in het land worden nog steeds olifantenritten georganiseerd of worden de dieren gedwongen om kunstjes te vertonen: zaken die je als reiziger zoveel mogelijk wilt vermijden. Maar gelukkig kun je olifanten ook nog in het wild spotten. Zo kwamen wij een kudde olifanten tegen tijdens een safari door Khao Yai, het oudste nationale park van Thailand op slechts drie uur rijden van Bangkok.

Lokale markt ThailandProef Thailand: ga op foodsafari

Wil je liever niet op wildsafari, dan kun je in Thailand ook op foodsafari! Want wie aan Thailand denkt, denkt vaak al snel aan de smaakvolle keuken. Wist je dat volgens veel Thai het eten in het noorden van het land het lekkerst is? Tijdens een foodsafari in Chiang Mai bestel je – in het Thais! – typische gerechten bij kraampjes langs de weg waar je zelf misschien niet snel je avondmaal zou gaan halen. Benieuwd naar alle Thaise lekkernijen? Lees verder over onze favoriete gerechten.

Cruise per fiets door Bangkok

Wie Bangkok zegt, zegt fietsen: het is inmiddels een begrip geworden in de bruisende hoofdstad. Wellicht een beetje cliché, maar wij vinden de fiets nog steeds het ideale vervoersmiddel om een goede eerste indruk van de stad te krijgen. Op de pedalen verken je de buitenwijken van de stad, waar de meeste reizigers niet komen. Cruise door smalle steegjes, ontwijk winkelende Thai op de markt en leer alles over het lokale leven. Benieuwd wat je nog meer in Thailand kunt doen? Lees onze top vijf activiteiten in Thailand.

Op een onbewoond eilandOp een onbewoond ei-hei-hei-land

Ga je naar Thailand, dan wil je vast ook iets meepakken van de tropische stranden en blauwe zee. En dan ook nog het liefst zonder hordes toeristen om je heen. Je denkt misschien dat dat niet kan… Think again! Wij vonden zelfs een plek waar je het hele eiland voor jezelf hebt! Lees meer over onze ‘Op een onbewoond eiland‘ bouwsteen.

Thailand markt
background-pattern