Menu background

Naar boven

Wereldwonder Machu Picchu

blog

Geschreven op
donderdag 18 augustus
Geschreven door
Michelle Roelofs
Delen op social media

Het is het eerste plaatje wat opkomt als je op ‘Peru’ googelt, het is de meest iconische bergtop ter wereld en natuurlijk een van de zeven wereldwonderen: Machu Picchu. Voor de meeste toeristen dé reden om Peru te bezoeken en voor velen het hoogtepunt van een toch al bijzondere rondreis. Voor ons een reden om erover te bloggen!

Van Cusco naar Machu Picchu

De oude Incastad Cusco is als het ware de startplek voor een bezoek aan Machu Picchu. Elke dag beginnen duizenden toeristen hier hun reis richting de trekpleister. Sommigen gaan per trein via de heilige vallei naar het wereldwonder, maar de echte fanatiekelingen lopen natuurlijk de Inca Trail, Salcantay Trail of Lares Trail.  Hoe dan ook, iedereen start in Cusco. De heilige vallei is op elke manier prachtig. De treinen hebben dakramen, waardoor je prachtig uitzicht hebt op de Andes-bergtoppen en als je Machu Picchu wandelend bereikt, zie je de eerste Inca-overblijfselen al. De reis van Cusco naar Machu Picchu is dus al een heerlijk voorproefje van wat komen gaat!

Machu Picchu

Om het erfgoed te beschermen tegen verval mogen er niet meer dan 2.500 bezoekers per dag Machu Picchu bezoeken. In het hoogseizoen kan het daardoor erg druk zijn. Reis je in het laagseizoen, dan kan dit dus in je voordeel werken.

Na het scannen van je entreeticket en de paspoortcontrole is het eindelijk zover. Je wandelt nog een stuk over een kronkelend paadje en natuurlijk hoop je na elke bocht dat het wereldwonder zich voor je ontvouwt. Als het eenmaal zover is, overstijgt het al je verwachtingen. Wat is dit prachtig!

Het weer bij Machu Picchu is al even mysterieus als het wereldwonder zelf. Sta je eerst nog te balen omdat dikke regendruppels je foto’s verpesten, sta je het volgende moment in het zonnetje.

Blogger All Day Every Daisy filmde voor ons haar wandeling door Machu Picchu. Nieuwsgierig? Bekijk het filmpje hier!

Reizigster bij Salcantay Trail
bouwsteen

Witte pieken, groene dalen

  • Cusco – Salcantay trail – Machu Picchu - Cusco
  • 4 dagen / 3 nachten
  • € 875,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Lama bij Machu Picchu - Incatrail bouwsteen
bouwsteen

Markten en mañana Machu Picchu

  • Cusco - heilige vallei - Machu Picchu - Cusco
  • 4 dagen / 3 nachten
  • € 538,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge