Ga naar inhoud

Riksja Travel
Mexico, Guatemala & Belize

5x waarom je voor de natuur naar Mexico wilt

Blog
Adembenemende cenotes, schitterende stranden en tropisch regenwoud waar talloze wilde dieren verscholen zitten. De natuur in Mexico is in één woord: mooi. Oké, vooruit, twee woorden: ontzéttend mooi. Alleen hierom al wil je absoluut een Mexico-reis op je bucketlist zetten. Daarom geven we je niet één, maar vijf redenen waarom je verliefd wordt op de natuur in Mexico!
Geschreven opdonderdag 19 maart
Geschreven doorMara van der Hoek

Adembenemend gave cenotes

Doordat de grond van het schiereiland Yucatan poreus is, zijn er veel ondergrondse meren en rivieren ontstaan – door de Mexicanen ook wel ‘cenotes’ genoemd. Voor een klein entreebedrag kun je gaan zwemmen in deze (ondergrondse) poelen, maar ook snorkelen en duiken kan er goed.

In tegenstelling tot het zeewater is het water vrij koud, wat zeker even wennen is. Maar als je daar eenmaal ‘doorheen bent’, dan is het zwemmen in deze grotten en meren, tussen de kleine schildpadden en vissen een bijzondere ervaring. En eigenlijk stiekem ook de beste manier om af te koelen van het warme weer. Er zijn in Mexico talloze schitterende cenotes, maar Gran cenote en cenote Dos Ojos, in de omgeving van Tulum en cenote Ik Kil in de buurt van Chichen Itza mogen zéker niet ontbreken tijdens je Mexico-reis.

2. Witte stranden met een blauwe zee

Schitterende stranden: Mexico zit er vol mee. Natuurlijk heb je Playa del Carmen en Cancun, maar er zijn ook een flink aantal kleinere steden met prachtige witte zandstranden en een helderblauwe zee. Bijvoorbeeld Tulum, waar je een lange kuststrook met spierwit strand hebt. Hier loop je vanuit je slaapaccommodatie met je handdoek over je schouder in een paar minuten naar het strand. Eenmaal daar geniet je van de warme Caribbean direct aan je voeten en het uitzicht op een oude Mayaruïne op een klif aan zee.

3. Talloze (onderwater)dieren

Zet in Mexico je duikbril op en je ontdekt al snorkelend een kleurrijke onderwaterwereld vol bijzondere vissen, schildpadden, walvishaaien en prachtig koraal. En zodra je je duikbril afzet, bevind je je in de jungle tussen de toekans, kolibries, leguanen, gekko’s, apen, papegaaien, rode neusberen en zelfs jaguars. Kortom: of je nou onder water of in de jungle bent, in Mexico spot je allerlei wilde dieren. Dat wordt pas een écht gaaf spelletje ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’.

4. Groen, groener, groenst in de jungle

Speaking of jungle, die heb je in Mexico natuurlijk genoeg. Bezoek bijvoorbeeld de jungletempels van Palenque, eeuwenoude Mayaruïnes midden in het dampende regenwoud. Je loopt over begroeide paden, luistert naar de jungle en ruikt de orchideeën op weg naar de restanten van deze oude Mayastad. De Mexicaanse jungle is overigens veel meer dan een thuis voor Mayaruïnes en wildlife: je kunt er ook abseilen van een waterval en als een echte Tarzan of Jane slingeren tussen de boomtoppen. Ongerepte natuur gemixt met een flinke dosis avontuur, daar houden we van.

5. Duizelingwekkende canyons

Canyons in Mexico? Jazeker! De Copper Canyon is een canyon die (officieus) zelfs nog groter is dan de Grand Canyon in Amerika, want hij bestaat eigenlijk uit zeven aaneengesloten kloven. Onze tip? Ontdek deze canyon met de trein! Over de Chihuahua al Pacífico-spoorlijn reis je namelijk dwars door de kloof: over 39 bruggen, door 86 tunnels en langs de meest fotogenieke nederzettingen en gehuchten die je ooit hebt gezien. Onderweg zie je eindeloze vergezichten, oneindig diepe dalen, koperkleurige rotswanden (waar de Copper Canyon zijn naam aan dankt) en talloze desolate vlakten. Een werkelijk onvergetelijke ervaring!

Boek jouw individuele rondreis naar Mexico

Staat Mexico op je bucketlist na het lezen van dit lijstje, of stond het dat stiekem allang? Bekijk dan eens onze kant-en-klare Mexico-rondreizen en laat je inspireren. Of ga zelf lekker puzzelen en stel je eigen Mexico-reis samen met onze bouwstenen!

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

world

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

world