Naar boven

4 redenen waarom Belize op je bucketlist hoort

blog

Als je dacht dat Belize alleen een strandbestemming is om je laatste vakantiedagen mee af te sluiten, dan is niets minder waar. Belize is een parel in Midden-Amerika die nog niet door het massatoerisme is ontdekt. Daarnaast is het een veelzijdige bestemming waar de reisafstanden minimaal zijn. Wij hebben ons hart verloren aan dit pareltje en laten je dan ook graag weten waarom Belize op jouw bucketlist thuishoort.
Decorative torn edge
Geschreven op
woensdag 29 januari
Geschreven door
Mara van der Hoek

1. Bijzondere dorpen met parelwitte stranden

Als je houdt van palmbomen, witte stranden en hippe barretjes dan moet je absoluut naar het dorpje Placencia in het zuiden van Belize. Het dorp heeft de langste en smalste hoofdstraat van de wereld en wat ons betreft is het ook een van de mooiste hoofdstraten van de wereld. Je loopt tussen de kleine houten gebouwtjes naar het parelwitte strand. Het tempo ligt hier wat lager en is dus bij uitstek een goede start van je reis door Belize.

Placencia

2. Kleurrijke onderwaterwereld

Duiken of snorkelen horen net zo bij Belize als tulpen bij Nederland en een dagje op het water mag dus niet ontbreken tijdens je reis door Belize. Het land heeft, na het Great Barrier Reef, het grootste rif van de wereld. Tijdens het snorkelen kan je oog in oog komen te staan met grote zeeschildpadden, verpleegsterhaaien of pijlstaartroggen en natuurlijk zie je de meest kleurrijke vissen en koraal. Als je een ervaren duiker bent, dan kan je een duik naar de mysterieuze Blue Hole niet overslaan. De donkere vlek in de Caribische zee heeft een diepte van 42 meter. Eenmaal beneden zwem je tussen enorme stalagmieten, stalactieten en behoorlijk grote rifhaaien.

Caye Caulker

3. De jungle

Zoek je avontuur? Ga dan naar het binnenland van Belize. In Bocawina National Park kan je verschillende hikes doen en abseilen van diverse watervallen die het park rijk is. Ook kan je als een echte Tarzan of Jane door de jungle zoeven door middel van een zipline trail. Ervaar ultieme vrijheid als je vliegt van boomtop naar boomtop.

Jungle

4. Maya ruïnes

Geïnteresseerd in het Maya-verleden? Ook dan ben je in Belize aan het juiste adres. Vlakbij de grens van Guatemala vind je een aantal Maya ruïnes. Een hoogtepunt van je reis is letterlijk de Maya tempel Xunantunich. Een groot cadeau wacht op je boven aan de tempel. Een uitzicht dat reikt tot ver in Guatemala. Om bij het tempelcomplex te komen neem je de enige auto pont in de wereld die nog manueel wordt bediend. Maar ook de ruïnes van Caracol in het Mountain Pine Ridge Reservaat is een aanrader. De rit er naar toe is al een unieke jungle-ervaring. Het landschap verandert in een subtropisch regenwoud met wildlife in overvloed. Caracol is de grootste Mayaruïne van Belize en nog maar een klein deel is door archeologen blootgelegd. Een hoogtepunt is de Caana piramide, wat in de oude Mayataal ‘paleis in de hemel’ betekent.

Ben je overtuigd? Dan helpen wij je graag verder met het samenstellen van je reis door Belize. Aan de hand van een vrijblijvend reisvoorstel op maat kunnen we samen zorgen voor de ideale rondreis die aansluit op jouw wensen.

Palenque
background-pattern