Riksja Costa Rica Panama & Nicaragua

Naar boven

Onthaasten op San Blas eilanden

bouwsteen

 • Reisschema:
  San Blas archipel
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  maak kennis met de Kuna
 • Reissom:
  € 488,- p.p. bij 2 personen
✔ Verblijf op één van de eilanden van de San Blas archipel in een ecolodge

✔ Maak kennis met het eilandleven van de traditionele Kuna familie

✔ Je bepaalt ter plaatse welke excursies je wilt doen
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst San Blas eilanden

Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij je hotel in Panama City. In een internationale groep reis je eerst over hobbelige wegen naar de kust, daarna per boot door de Caribische Zee naar de San Blas-eilanden. Let goed op wanneer jouw ‘halte’ er is, zodat je op het juiste eiland uitstapt. Eenmaal aangekomen op het eiland ontmoet je de Kuna-vrouwen in hun kleurrijke jurken. Hun cabaña is heel eenvoudig, alleen ’s avonds na 18.00 uur is er elektriciteit doordat ze het opwekken met zonnepanelen en soms moet je om een extra emmer water vragen om het toilet door te spoelen. Een absolute beleving van deze bijzondere wereld van Kuna! Het is meer ontspannen, in je eigen “Kuna-tempo”. Het eenvoudige menu bestaat vaak uit vis en is afhankelijk van de dagelijkse visserij. Ongemakken worden snel vergeten als je snorkelt in de azuurblauwe wateren en peddelt naar de naburige eilanden, want nu ben je aangekomen in het paradijs.

Samen met de gids en andere reizigers, en afhankelijk van het weer, bepaal je welke excursie je op de dag van aankomst wilt maken. Wij kozen ervoor met een boot nabijgelegen eilanden en mangroven te ontdekken, of geniet van het uitzicht over zee vanaf je veranda. ‘s Avonds schuif je aan voor een traditionele Kuna maaltijd, met de lokaal gevangen vis en schelpdieren. De kok, Aniel, laat je graag een kijkje nemen in de keuken. Wanneer je echt geen vis wilt, geef dit dan door bij boeking.

Decorative torn edge

Dag 2 – Ontdek de eilandwereld van San Blas

Er is geen programma voor je gepland voor vandaag, dus je kunt kiezen waar je zin in hebt. Misschien maak je het jezelf gewoon gemakkelijk in je hangmat en neem je tussendoor een duik in de zee?

Ter plekke worden er ook excursies aangeboden. Het programma staat niet vast en de gids bepaalt zelf op basis van zijn stemming waar hij jullie vandaag naartoe brengt. Misschien varen naar Cajo Limones, Isla Perro Chico of Isla Grande? Er zijn zat mogelijkheden, maar het is in ieder geval een andere excursie dan de dag ervoor. Vraag vooral aan je gids wat er vandaag op de planning staat.

Decorative torn edge

Dag 3 – San blas eilanden, vertrek

Vandaag neem je afscheid van de Kuna en hun eilanden. Vroeg in de ochtend verlaat je het eiland per boot.Terwijl je door de blauwe wateren vaart kijk je nog een keer achterom naar de San Blas eilanden. Je rijdt vanaf de haven terug naar Panama City.

Van hieruit kun je doorreizen naar het bergdorpje Boquete om de koffieplantages te bezoeken en zelf koffiebonen te roosteren. Vlieg je hierna naar huis? Dan plannen we afhankelijk van je vluchttijden nog een overnachting in Panama Stad in.

Decorative torn edge

Tips

Er zijn een beperkt aantal cabañas op ons eiland en weinig vluchten vanuit Panama Stad. De vraag is dan ook groter dan het aanbod en we raden aan ruim van tevoren te reserveren, zodat je niet achter het net vist. Pin voldoende geld voordat je naar de San Blas eilanden gaat, zodat je onbezorgd kan genieten. Er is geen geldautomaat op Yandup en de accommodatie accepteert geen creditcards of travellercheques. Maaltijden en excursies zijn inclusief, maar een drankje ’s avonds op de veranda is moeilijk te weerstaan. Neem ook een aantal snacks mee, er is namelijk geen winkel aanwezig.

De Kuna vinden het leuk om toeristen te ontmoeten en zijn hartelijk in de omgang. De kleurrijke kleding van de vrouwen nodigt uit tot het maken van mooie foto’s, vraag hiervoor altijd eerst toestemming. De Kuna gaan zelf bedekt gekleed, het getuigt van respect om zelf ook enigszins bedekt gekleed te gaan.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Onthaasten op San Blas eilanden

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Koffiebonen Boquete Panama
bouwsteen

Boquete: Koffieheuvel in het binnenland

 • Boquete
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 290,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Wandelschoenen aan in de groene El Valle de Antón

 • El Valle de Antón
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 180,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Fietsend langs de stranden van Pedasi

 • Pedasi
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 195,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Panama City reis
bouwsteen

Verrast door Panama city

 • Panama City's oude stad en het Panamakanaal
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 260,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern