Naar boven

El Valle de Anton gids

Wandelschoenen aan in de groene El Valle de Antón

bouwsteen

 • Reisschema:
  El Valle de Antón
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 190,- p.p. bij 2 personen
✔ Lenteklimaat in de oude vulkanische krater

✔ Wandeltocht in de vruchtbare vallei

✔ Je maakt een stadswandeling met gids en bezoekt het Panamakanaal
Waterval in El Valle de Anton Panama
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in El Valle de Antón

Voor veel reizigers is El Valle de Antón de eerste stop na hun verblijf in Panama City. Je verlaat de hectische stad via de ‘Puente de las Americas’, die het Panamakanaal oversteekt, en je ziet een heel ander beeld van Panama. Ontspannen reis je over de Panamericana en na ongeveer anderhalf uur rijden sla je af en volg je een heuvelachtige weg de groene bergen in. Net voor El Valle de Antón mag je de zogenaamde Mirador niet missen, een uitzichtpunt van waaruit je een indrukwekkend uitzicht hebt over de oude krater. Vroeger was deze vulkanische krater nog actief, maar nu is het vooral vruchtbaar land. El Valle de Anton is vooral een lang dorp; de meeste hotels, restaurants en ook een bakker bevinden zich aan dexe hoofdweg. De komende twee nachten slaap je in een kleine bed & breakfast die omringd is door groene planten. Voordat je ergens een plek zoekt om iets te eten heb je nog alle tijd om even de omgeving te verkennen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Panama City, verblijf

Na het ontbijt trek je je wandelschoenen aan en pak je wat te dringen en snacks in voor onderweg. Vergeet je badpak niet als onderweg een frisse duik wilt nemen bij een waterval. Wij helpen je met een routebeschrijving en op je eigen houtje start je vandaag je eigen route langs rotsen en watervallen. Je wandelt op goed aangelegde wandelpaden naar precolumbiaanse rotstekeningen. Eenmaal aangekomen zie je hier enorme rotsen waar je afbeeldingen van dieren en andere patronen kunt zien. Deze zijn honderden jaren geleden in de rotsen uitgehouwen en je kunt ze nog steeds goed zien. Op de route naar deze rotsen krijg je de kans om even lekker af te koelen bij een waterval waar je kleurrijke vogels langs ziet vliegen met de groene bergen op de achtergrond. Rond de middag kom je uiteindelijk weer terug bij het hotel en de rest van de middag heb je de tijd om het dorp verder te verkennen. Stop bij een lokale markt in het centrum van het dorp voor vers fruit of plan voor jezelf een fietstocht waar een gids je meer leert over El Valle de Anton.

Decorative torn edge

Dag 3 – Afscheid van El Valle de Anton

Vandaagen reis je verder en neem je afscheid van El Valle de Anton. Sla voordat je weg gaat nog wat verse papaja en watermeloenen in voordat je opgehaald wordt door onze chauffeur. Als je aan de verkopers vraagt om het fruit meteen voor je te snijden heb je onderweg meteen een lekkere snack.

Zin in zee, zon en strand? Reis dan rechtstreeks naar Pedasi op het schiereiland Azuero. Hier ga je de verschillende stranden in de omgeving op zijn Hollands per fiets verkennen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Wandelschoenen aan in de groene El Valle de Antón

Deze bouwsteen is goed te combineren met

boca chica meer
bouwsteen

Ontspannen in Boca Chica

 • Boca Chica
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 398,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Pedasi strand
bouwsteen

Fietsend langs de stranden van Pedasi

 • Pedasi
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 164,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Vrouw in Panama stad
bouwsteen

Verrast door Panama city

 • Panama City's oude stad en het Panamakanaal
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 250,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
panama koffie
bouwsteen

Boquete: Koffieheuvel in het binnenland

 • Boquete
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 298,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern