ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Amerika-rondreis-Times-Square

Stopover tijdens je Amerika-reis

Plannen voor een rondreis Amerika? In veel gevallen is er geen directe vlucht en ontkom je er niet aan dat je moet overstappen. Je kunt dan maar beter gebruik maken van deze overstap en er een leuke stedentrip van een paar dagen voor plakken. Een leuke bijkomstigheid is dat je ticket meestal ook niet duurder wordt als je een stopover maakt. Wij Amerika-fanaten Isabel, Meike, Noortje, Anne-Marie, Sophie en Lianne helpen je graag bij het zoeken van jouw ideale stopover: ga je New York bekijken door de ogen van een Yankee of kies je toch liever voor een geschiedenisles in studentenstad Boston?

Stopover New York

O, New York! The city that never sleeps. Maak tijdens je Amerika-rondreis een tussenstop in The Big Apple: goed te combineren met het zuidwesten van Amerika of Florida. Deze stad is een van de hipste en meest tot de verbeelding sprekende steden ter wereld. Wolkenkrabbers, het Vrijheidsbeeld, Central Park en natuurlijk het uitbundige nachtleven. Ontdek met onze New York-bouwsteen in vier dagen in je eigen tempo alle bekende én onbekende plekken van de stad. Zo vertelt een gids tijdens een tour bij de 9/11-Memorial en Ground Zero je alles over het World Trade Center en de gevolgen van 9/11. Ook kunnen wij kaarten regelen voor een echte Broadwaymusical: zing en dans mee op dé plek waar de bekendste musicals ter wereld worden opgevoerd.

Stopover Washington DC

Het koepelvormige Capitool, versteende oorlogshelden, een XL Amerikaanse vlag hoog in de lucht en misschien wel een glimp opvangen van de president in het Witte Huis. Dit is Washington DC, een fijne stopover van drie dagen voor als je doorreist naar het zuidwesten van Amerika of naar Florida. Waar je in New York veel wolkenkrabbers tegenkomt, zijn de gebouwen in Washington verrassend laag, ruim opgezet, veel groen en elegant wit. Breng tijdens je stopover een bezoek aan de bijna driekilometerlange Mall. Dit is de plek waar alles om draait in Washington: aan de ene kant hield Martin Luther King zijn ‘I have a dream’-speech en aan de andere sprak oudpresident Obama voor het eerst zijn volk toe. In het midden vind je een enorme, spiegelende bak water waar je aan weerszijden verschillende oorlogsmonumenten en musea tegenkomt.

Stopover Philadelphia

Philadelphia is de plaats waar de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring werd ondertekend en wordt daarom gezien als de geboorteplaats van Amerika. Deze stad is prima geschikt als driedaagse stopover tijdens je reis naar het zuidwesten van Amerika of naar Florida. Philly, zoals de inwoners van Philadelphia hun stad noemen, staat bekend als het kleine zusje van New York en veel reizigers laten de stad daarom links liggen. Zonde, vinden wij. Buiten een rijke geschiedenis kent deze stad ook kleine straatjes met koloniale huizen. Daarnaast mag je hét icoon van de stad Philadelphia niet missen: de Philly Cheesesteak. Een lang, knapperig broodje, gevuld met dun gesneden ribeye biefstuk en gesmolten kaas, afgetopt met gefrituurde ui, zoete pepers en gebakken champignons.

Boston noordoosten Amerika

Stopover Boston

De prestigieuze Harvard University en de Boston Tea Party zijn dat wat Boston zo bekend maakt. Met onze gids wandel je langs de Freedom Trail en krijg je een geschiedenisles in deze charmante studentenstad. Na de indrukwekkende verhalen vonden wij het heerlijk om te picnicken in de Public Garden, een van de mooiste parken in de stad. Ook de haven vonden wij een fijn plekje om even te relaxen en te genieten van een terrasje. Vanuit de haven kun je ook een boottrip regelen: van een grote rondvaartboot tot een supersnelle speedboat of duckboat. Wat ons betreft is Boston een heerlijke stopover wanneer je doorreist naar het zuidwesten van Amerika. In drie dagen kun je alle highlights van de stad zien.

Stopover Reykjavik

Reis je naar Florida of Yellowstone & Rocky Mountains, dan is Reykjavik een perfecte stopover. In Reykjavik kun je eventjes genieten van een heel andere wereld. Of je nu in de zomer of in de winter gaat, IJsland is altijd indrukwekkend. Rotsen, lavavelden, watervallen en spuitende geisers kenmerken het IJslandse landschap. Ontdek het noorderlicht en spot bultruggen, speelse dolfijnen en met een beetje geluk de blauwe vinvis voor de kust. Met onze rondreis ‘IJsland in een notendop’ maak je in vijf dagen een rondje om Reykjavik. Je brengt onder andere een bezoek aan de Golden Circle, een gebied vol geothermische activiteiten en neemt een kijkje bij de meest fotogenieke watervallen van IJsland: Skögarfoss en Seljalandfoss.

Wil je een stopover Reykjavik? Geef dit aan bij je aanvraag, wij regelen het graag voor je.

Reykjavik
background-pattern