ANVR logo
Calamiteitenfonds logo
SGR logo

Naar boven

Overnachten in Zuid-Afrika

Slaapplekken in Zuid-Afrika

blog

Zuid-Afrika: het land van de Big Five. De leeuwen, olifanten, neushoorns, luipaarden en buffels wil je absoluut van je lijstje af kunnen strepen. Je hebt tijdens je rondreis door Zuid-Afrika veel plekken waar je kan overnachten. Lees hier onze toppers.
Decorative torn edge
Geschreven op
donderdag 5 januari
Geschreven door
Kiki van Nes
Zuid-Afrika accommodatie

Maar daar houdt het in Zuid-Afrika niet bij op! Stel je eigen Big Five-slaapplekken samen: slaap jij in een bijenkorfhuisje, op een struisvogelboerderij of kies je voor een safarilodge? De keuze is aan jou!

Bijsonder plekkie in Swaziland

Reis je van Kruger richting St.Lucia, dan steek je even de grens over en reis je door Swaziland. Een uitgelezen kans om een pitstop te maken Milwane National Park, waar je kunt fietsen of paardrijden tussen de zebra’s en antilopes. Hier, verscholen tussen de bomen en hoog in de heuvels, ligt een bijsonder plekkie. Niet voor niets was het een van de favoriete plekken van wijlen Prins Bernhard: vanaf het terras van de lodge heb je een fenomenaal uitzicht uit over Swaziland, terwijl de parelhoentjes en blauwe duikers om je heen dartelen. Geniet ’s avonds van een heerlijke thuisgemaakte maaltijd of een goed glas wijn bij de open haard.

Slapen in Zuid-Afrika
Slaapplekken in Zuid-Afrika, Struisvogels

Overnachten bij de boer

Oudtshoorn staat bekend als hét struisvogeldorp van Zuid-Afrika. Maar rijd je iets verder de Tuinroute af richting Kaapstad, een boerderij die niet onderdoet voor z’n grotere en toeristischer broertje. De farm van boer Neels en zijn vrouw Anné-Lize is omgeven door maar liefst twaalf hectare land (geloof ons: zo ver als het oog kan reiken) vol met schapen én struisvogels. Zie hoe de zon achter de eindeloze heuvels zakt terwijl je geniet van een overheerlijke struisvogelbiefstuk. Bij het krieken van de dag neemt Neels je mee om schapen te hoeden of struisvogels te voeren. Ongetwijfeld laat hij je ook zijn bijzondere witte struisvogels zien!

Slapen tussen de wilde dieren

In de bush slapen: dát is pas een wildlife-ervaring! In een van de privéreservaten rond Kruger kun je in een safaritent slapen. Stel je geen iglootje voor, de tenten zijn comfortabel. Laat je wekken door vogelgetjilp en spot de dierensporen rondom het kampement. Wie weet is het eerste dat je ziet als je de slaap uit je ogen hebt gewreven wel een zebra of giraf! Na een dag dierenspotten op safari, is het donker maar is het hele kamp verlicht met olielampen – elektriciteit hebben ze hier niet. Geniet van een maaltijd bij het kampvuur, voordat je wegkruipt in je tent.

Giraffe Zuid-Afrika
Overnachten in Zuid-Afrika safari tent

Safari aan de Kaapse kust

De Westkaap staat niet echt bekend om wilde dieren, maar je hoeft niet per se naar Kruger om de Big 5 te spotten. Blijft je aan de Kaapse kust, maar wil je toch safari? Dat kan! Niet ver van Addo National Park ligt een privéreservaat. Hier geen massa’s reizigers: de luxe, maar knusse safarilodge bestaat uit slechts tien safaritenten en is alleen bereikbaar per boot. In de uitgestrekte omgeving kun je gamedrives en bushwalks maken, vissen, kajakken of je lekker laten masseren op je veranda.

Relax aan de Kaap

Kaapstad: de stad die je niet wilt missen. Het is levendig, bruisend en gezellig. Het is de perfecte uitvalsbasis voor Kaap de Goede Hoop, Boulders Beach (pinguïns!) en zelfs Stellenbosch of Franschhoek. Maar ook in de stad is genoeg te beleven. Slaap in een knus guesthouse met tuin en zwembad, dicht bij het centrum en het Waterfront. Zo kies je zelf of je lekker wilt relaxen of de drukte van de stad opzoekt.

Overnahcten in Bo Kaap Zuid-Afrika

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern