Menu background

Naar boven

Thailand zwembad

Deze bouwstenen zijn ideaal voor de zomer

blog

Geschreven op
donderdag 23 mei
Geschreven door
Tessa Vermij
Delen op social media

Zo snel als de zomervakantie voorbij is, zo snel staat-ie alweer voor de deur. Als je net begonnen bent met het plannen van je rondreis, kom je er waarschijnlijk snel achter dat een bezoek aan de bekende highlights er soms niet meer inzit. Simpelweg omdat de sfeervolle, kleinschalige slaapplekken al volgeboekt zijn. Betekent dat dat je geen rondreis door Thailand meer kan maken deze zomer? Natuurlijk niet. Wij delen graag een aantal plekken waar je nog goed terecht kunt deze zomer zonder in de rij te hoeven staan.

Khao_Yai_Nationaal_ParkWaterval en wildlife in de jungle

Wie naar Thailand gaat reizen, wil vaak iets van de natuur meepakken en het liefst een glimp van olifanten opvangen. Goed nieuws: die kans krijg je op ongeveer drie uur rijden van Bangkok waar zich het nationale park Khao Yai bevindt. De enthousiaste gidsen nemen je mee graag op sleeptouw en vertellen je met veel passie over alles wat dit mooie natuurgebied te bieden heeft. Vergeet niet je camera bij de hand te houden voor als je een wilde olifant spot!

sukhothai tempel thailand reisDe andere koningsstad: Sukothai

Terwijl de oude koningsstad Ayutthaya goede transportverbindingen heeft, ligt Sukothai juist net iets meer van het gebaande pad. Je zult hier minder reizigers tegenkomen en in alle rust de oude indrukwekkende tempelruïnes kunnen bezoeken. Na een lange dag vol indrukken, neem je nog een heerlijke plons in het zwembad van je hotel.

thailand-trekking-landschapAvontuur in een notendop

Naast de charmante binnenstad en de velen tempels in Chiang Mai, is er vooral veel groen in het noorden van Thailand. Deze tweedaagse trekking staat dan ook in het teken van de natuur en het leren kennen van de dagelijkse gebruiken van de Thai. Je slaapt tijdens je reis in een lokaal bergdorp waar je goedlachs wordt ontvangen.

Homestay gastgezin thailandKokosnoot uit de achtertuin

Ook in het zuiden kun je het dagelijks leven van de Thai van dichtbij meemaken. In een klein vissersdorp net onder Suratthani ga je even terug in de tijd en leer je de bewoners, én hun heerlijke kookkunsten, kennen. Ze nemen je onder andere mee naar de bootmakerij, visserij en laten je met veel trots zien hoe schoon ze de rivier houden. Vervolgens reis je gemakkelijk door naar de ongerepte kust van Khanom, waar je roze dolfijnen kunt spotten.

Op een onbewoond eilandOp een onbewoond eiland in Thailand

Ben je bang om hutje mutje te liggen op de stranden in Thailand? Daar hoef je je als het ons ligt geen zorgen over te maken. De stranden zijn hier zo uitgestrekt en er zijn op alle eilanden meerdere (rustige) baaien te vinden. Wil je toch liever geen strandhanddoekjes om je heen? Als je liever een rustige reisbestemming wil in Thailand hebben wij een onbewoond eiland voor je gevonden waar je hooguit het strand deelt met een paar krabbetjes!

Relaxen bij het strand Thailand Khanom
bouwsteen

Relaxen aan dolfijnenstrand in Khanom

  • Khanom
  • 3 dagen / 2 nachten
  • € 205,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
chaing-mai-trekking
bouwsteen

3-daagse jungle trekking Chiang Mai

  • Chiang Mai - Karen dorp - Chiang Mai
  • 3 dagen / 2 nachten
  • € 210,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern