Tips Grand Palace

blog

Geschreven op
donderdag 13 februari
Geschreven door
Eva Derks
Delen op social media

Tips Grand palace thailand
De meeste mensen die in Bangkok verblijven zullen Grand Palace aan top van hun must-see lijst hebben staan. Het is niet moelijk te zien waarom; glinsterende, gouden daken, ingewikkelde architectuur, torenhoge pagodes en rustige tempels en tuinen.

Het koninklijk paleis Bangkok ligt op korte loopafstand van Khao San Road en kun je in een paar uur verkennen. Het complex ligt op Na Phra Lan Road. Dit is de thuisbasis van tal van historische bezienswaardigheden, zoals de tempel van de Emerald Buddha (Wat Phra Keow) en Wat Pho (de beroemde liggende Buddha). Dus houd je camera bij de hand!

 

Toegang grand palace ThailandOpeningstijden en kosten

Het paleis en de gronden zijn elke dag open van 8:30-15:30 uur. Geloof niet de Thai die zegt dat Grand Palace Bangkok gesloten is. Zij willen je graag meenemen naar andere bezienswaardigheden tegen een vergoeding.

Elk ticket kost ongeveer 500 baht en omvat toegang tot de tempel van de Emerald Buddha, evenals het Central Court van het Grand Palace Bangkok. Je kunt je ticket kopen bij de ingang van het complex.

 

 

Dresscode thailandDress code

De tempel van de Emerald Buddha is heiligste plaats van Thailand. Bij de ingang van het terrein geldt een strikte dress code, deze is voor alle bezoekers. Dus …

Voor de heren: Zorg ervoor dat je een lange broek en shirts met mouwen draagt. Als je sandalen draagt mag dit alleen met sokken (helaas). Een paar gympen of sportschoenen mag natuurlijk ook.

Voor de dames: Het is belangrijk dat je je fatsoenlijk kleedt (dus geen blote schouders, benen etc). Het beste is om een vest te dragen, een sjaal wordt niet altijd toegestaan.

Mocht je de bedekkende kleding zijn vergeten of niet de hele dag mee rond willen sjouwen dan kan je bij de ingang kleding lenen. Je huurt, tegen betaling, deze linnen outfit voor een aantal uur.

 

Liggende buddha ThailandBezoek de Emerald Buddha

De Emerald Buddha is een zeer spirituele en historische plaats, het is dus belangrijk om te weten welke gedragsregels gelden bij een bezoek. Wanneer je het gebouw binnen komt kun je op de grond knielen voor Emerald Buddha. Zorg ervoor dat je voeten met je tenen naar achter wijzen. Het kan als respectloos worden ervaren als je voeten naar de Buddha wijzen. Mogelijk is dat je gevraagd wordt te vertrekken.

Het nemen van foto’s is toegestaan. Het is zelfs zonde om geen foto’s te nemen. Houd er wel rekening mee dat je bij Buddha Emerald geen foto’s mag nemen.

 

Tips reisspecialiste Danielle ThailandTot slot

Als je in de zinderende middaghitte naar Grand Palace Bangkok gaat dan raden wij je aan om een hoed te dragen tegen de zon. En vergeet vooral niet om veel water te drinken, je kunt flessen water kopen bij de ingang.

Veel plezier met het bezoek aan het hoogtepunt van Bangkok. Je foto’s zijn welkom op info@thailandonline.nl!

 

 

 

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van alle artikelen.